دانشمندان توانستند با ابداع سیستمی که بر اساس یک الگوریتم کار می کند توانستند شیوه ای ابداع کنند که خودروهایی که در مه و ابر پنهان می شوند، را نمایان کنند.

 

جی پلاس، این سیستم که به تازگی ابداع شده است از طریق الگوریتمی کار می کند که حرکت ذرات یا فوتون های منفرد نور را در حین شلیک در پالس های سریع لیزر اندازه می گیرد و از آنها برای بازسازی اشیای پنهان از چشم انسان استفاده می کند.   

ایرنا نوشت: آنچه که این فناوری را فوقالعاده خاص می کند،  روشی است که می تواند نوری را که به دلیل برخورد به مانع در اطراف پراکنده و بازتاب شده است، بازسازی کند. این چشم لیزری در جریان چند آزمایش موفق شد اشیایی را که در پشت یک لایه فوم یک اینچی پنهان شده بودند، مشاهده کند.

گوردن وتزستین از دانشگاه استنفورد می گوید: بسیاری از روشهای تصویربرداری باعث می شود تصاویر کمی بهتر به نظر برسند، اما این روش در واقع باعث می شود اشیای غیر قابل مشاهده دیده شوند. این سیستم مانند بینایی فوق بشری است.

هنگامی که نور لیزر به مانعی برخورد می کند -که در این مطالعه فوم است- تنها چند فوتون به شی پشت مانع برخورد می کند و تعداد بسیار کمتری از آنها دوباره باز می گردند اما این الگوریتم  آنقدر هوشمند است که می تواند از آن بیت های اطلاعاتی کم برای بازسازی شیی پنهان استفاده کند.

همچنین این سیستم با وجود سایر سیستم ها می تواند بدون اتکا به فوتون های بالستیک کار کند؛ فوتون های بالستیک،  فوتون های نوری هستند که می توانند از طریق یک میدان پراکنده به جسم پنهان بروند و از آن عبور کنند، اما خودشان تحریف نشوند. این موضوع باعث می شود که این سیستم ابداعی به ویژه برای کاربردهای در مقیاس بزرگ، جایی که فوتون های بالستیک بسیار کمی وجود دارد، مفید باشد.

برنامه های کاربردی در مقیاس بزرگ مانند هدایت خودرو خودران در باران شدید یا حتی گرفتن تصاویر از سطح زمین (یا سیارات دیگر) در میان ابر - از کابردهای بالقوه زیاد این روش است.

مشروح این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.