همه انواع کلسترول یکسان نیستند، مثلا کلسترول HDL کلسترول خوب است که خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

جی پلاس، به احتمال زیاد شما هم چیزهای بدی در مورد کلسترول شنیده‌اید. اگر یک ماده موم‌مانند و چرب را در جریان خون‌تان تصور کنید، می‌توانید درک کنید چگونه کلسترول عروق را مسدود کرده و منجر به بیماری‌های قلبی و سکته می‌شود.

بهداشت نیوز نوشت، باما همه انواع کلسترول یکسان نیستند. کلسترول HDL یک کلسترول خوب است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. درواقع دو نوع کلسترول خوب و بد خواص کاملا متفاوتی دارند.لیپوپروتئین‌های با چگالی کم (LDL): این نوع کلسترول روی دیواره شریان‌ها به صورت پلاک تجمع پیدا می‌کند.

شکسته شدن این پلاک‌های تجمع‌یافته، می‌تواند باعث لخته شدن خون در شریان شود و حمله قلبی یا سکته را به همراه داشته باشد. برای جلوگیری از ایجاد این شرایط، سطح کلسترول LDL خون باید کمتر از 130 و ترجیحا کمتر از صد باشد.

 

لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا (HDL):

این نوع کلسترول با از بین بردن پلاک‌های LDL از دیواره شریان‌ها مانند یک عامل پاکسازی‌کننده عمل می‌کند. میزان HDL خون شما باید حداقل 40 و در شرایط ایده‌آل بیشتر از آن باشد.نکته قابل توجه این است که کنترل سطح کلسترول خون به منظور کاهش خطر حمله قلبی فقط شامل کاهش کلسترول LDLنیست. بلکه دارا بودن مقادیر کافی از کلسترول HDL نیزبه همان اندازه مهم است.

زیرا به نظر می‌رسد سطح بالاتر این کلسترول از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. استاتین‌ها (دسته‌ای از داروها که معمولا برای کاهش کلسترول تجویز می‌شوند) در کاهش کلسترول بد موثر هستند. اما تأثیر کمتری در افزایش HDL دارند.

 

کارهایی که به افزایش کلسترول خوب کمک می‌کند

 

هر روز 30 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید:

این کار می‌تواند HDL خون را حدود پنج درجه افزایش دهد.مصرف فیبرهای محلول را افزایش دهید: مواد غذایی شامل جو دوسر، لوبیا، نخودفرنگی، سبوس برنج، مرکبات، توت‌فرنگی و سیب.

 

به رژیم غذایی غنی از چربی‌های غیر اشباع روی بیاورید:

روغن‌های زیتون، کانولا، بادام‌زمینی، کنجد، آووکادو، کره بادام‌زمینی و بسیاری از مغزها و دانه‌ها منابع خوبی از این چربی‌ها هستند.

 

از مصرف اسیدهای چرب ترانس خودداری کنید:

چیپس، کراکر و کوکی، غذاهای سرخ‌شده و محصولاتی مثل بیسکویت‌ها و کیک‌ها.

 

وزن‌تان را کاهش دهید:

HDL بالا می‌رود.سیگار نکشید: این کار HDL را افزایش می‌دهد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 1468970
  • منبع: بهداشت نیوز
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.