عواقب منفی و مثبت ازدواج در دوران کرونا

یک کارشناس روانشناسی در خصوص ازدواج در دوران کرونا گفت: از مهمترین آثار و نتایج مثبت کرونا در ازدواج جوانان، کاهش هزینه‌های ازدواج به دلیل عدم برگزاری مراسم عقد و عروسی است.

لینک کوتاه کپی شد
جی پلاس، زهرا حیدری در خصوص تاثیر شیوع کرونا بر ازدواج جوانان افزود: هزینه‌های اقتصادی برگزاری مراسم عقد، عروسی و آرایشگاه می‌تواند برای زندگی مشترک زوجین هزینه شود و این امر تنش اختلاف سلیقه خانواده عروس و داماد را در انتخاب‌ها نیز کاهش می‌دهد.

ایرنا نوشت، وی ادامه داد:  اما برخی از جوانان و خانواده‌ها اصرار بر برگزاری مراسم نامزدی، عقد و عروسی داشته و این مساله ازدواج جوانان را با چالش روبه‌رو می‌کند. در واقع تعویق ازدواج و تشکیل زندگی مشترک به جهت برگزاری آداب و رسوم جامعه یکی از آثار و تبعات مخرب تاثیر این بیماری است که گاه به جهت اصرار خانواده‌ها سبب اعتراض جوانان نیز می‌شود.

به گفته این متخصص روانشناسی، قبل از شیوع کرونا نزدیک به ۶۰ درصد از مشاوره‌های قبل از ازدواج به دلیل بلوغ فکری و روانی جوانان به زوجین اختصاص می‌یافت، اما اکنون عدم برگزاری این مراسم‌ها گاه خانواده‌ها را با چالش مواجه می‌کند.

حیدری گفت: تعویق ازدواج به دلیل عدم برگزاری مراسم عقد و عروسی با هدف گذار از بحران کرونا، سبب تضعیف ارتباط صمیمی زوجین و کاهش انگیزه جوانان برای تشکیل زندگی مشترک می‌شود.

وی یادآور شد: تعویق ازدواج سبب تعویق ارتباط رسمی زوجین، تشکیل زندگی مشترک و فرزندآوری می‌شود و باتوجه به کاهش جمعیت کشور در سال‌های اخیر به دلیل تک فرزندی و ۲ فرزندی، این مساله نیز از تبعات مخرب کرونا محسوب می‌شود.

حیدری تاکید کرد: این تعویق همچنین سبب افزایش اضطراب و نگرانی تنش جوانان به دلیل ابهام در خصوص ارتباطات خانوادگی، اجتماعی، زندگی مشترک، برقراری روابط جنسی (در شرایط فعلی) و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است و این امر ارتباط صمیمی زوجین را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی با تاکید بر این که تعویق ازدواج، انگیزه جوانان برای تشکیل زندگی مشترک را نیز کاهش می‌دهد، گفت: جوانان با پذیرش این بحران می‌توانند دوری از همسر، اضطراب و تنش، ابهامات و همچنین طی کردن زندگی ناقص را پایان بخشند.

حیدری افزود: ازدواج به عنوان یک رویداد طبیعی برای آدمی سبب دستیابی به بلوغ فکری، انسانی و همچنین رشد و تکامل عقل معاش است.

وی ادامه داد: این انتخاب آگاهانه همچنین موجب افزایش مسئولیت‌پذیری و تعهد نسبت به شریک زندگی، تعریف استراتژی و قدرت برنامه‌ریزی، افزایش شادی و نشاط، ظهور هیجان در زندگی و همچنین تقویت آرامش فکری و روانی است.

حیدری تصریح کرد: احساس امنیت، فرزندآوری و بالتبع تقویت انگیزه و امید، درآمدزایی، افزایش طول عمر و درک حقوق متقابل نیز از مهمترین آثار و نتایج یک ازدواج سازنده است.

به گفته این مشاور، فراگیری درک متقابل حقوق انسانی در خانواده (به عنوان یکی از نتایج اثربخش ازدواج) در جامعه نیز توسعه می‌یابد.

حیدری ادامه داد: جامعه قبل از بروز اپیدمی کرونا با برخی از دشواری‌های اقتصادی، اضطراب و تنش، تغییر فرهنگ و رشد توقعات جوانان به عنوان موانع ازدواج روبه‌رو بود. شیوع این بیماری اما (به همراه این موانع) شرایط پذیرش زندگی مشترک را متحول کرد. وی افزود: اکنون زوجین برای پذیرش زندگی مشترک با سردرگمی روبه‌رو شده‌اند؛ به عبارت دیگر پس از تعالیم قبل از ازدواج استراتژی زندگی را باید به ۲ روش (زندگی با حضور کرونا و زندگی بدون حضور این بیماری) تعریف کنند.

دیدگاه تان را بنویسید