توصیه هایی به والدین دانش آموزان برای کاهش خطر کرونا

در شرایط فعلی که بر خلاف نظر بسیاری از کارشناسان مدارس به صورت حضوری فعال شده اند، و نگرانی های والدین را چندین برابر کرده اند، می توان از راهکارهای زیر برای کاهش احتمال ابتلا به کرونا در دانش آموزان بهره گرفت.

لینک کوتاه کپی شد

 

جی پلاس، چند روزی است که سال تحصیلی جدید، بر خلاف میل و نظر بسیاری از کارشناسان بهداشتی مبنی بر افزایش همه‌گیری ویروس کرونا و احتمال خطر شدید برای کودکان، به شکل حضوری آغاز شده است. بسیاری از خانواده‌ها نگران سلامتی فرزندان خود هستند و راه صحیح مواجهه با این شرایط را نمی‌دانند.

ایرنا نوشت، در حالی که به نظر می‌رسد برخی دانش‌آموزان، سال تحصیلی را از خانه آغاز کرده‌اند، بسیاری از دانش‌آموزان به کلاس‌های درس بازگشته‌اند و حالا والدین و معلمان نگران دور نگه داشتن بچه‌ها از ابتلا به ویروس کرونا هستند.

 

کودکان تحت فشارند، آنها را مقصر ندانید

واقعیت این است که کودکان نمی‌توانند همانند بزرگ‌ترها تمام نکات بهداشتی را به دقت و با حوصله رعایت کنند. آنها شاید فراموش کنند که باید بعد از افتادن وسیله‌ای به زمین، آن را تمیز کنند یا شاید ندانند که شیرهای آب می‌توانند آلوده باشد یا حتی نتوانند آنها را تمیز کنند. اگر چندین و چند بار هم این موضوع را به آنها یادآور شوید، ممکن است اشتباهی رخ دهد یا خیلی بدتر: بسیاری از کودکان توان درک این رخداد را ندارند و ممکن است دچار اختلالات فکری شوند. بنابراین آنها را به خاطر اشتباهات و سهل‌انگاری‌ها، مقصر ندانید و همیشه نکات بهداشتی را با رویی گشاده و آرامش یادآور شوید.

اما در شرایط فعلا، بهتر است چند نکته کلیدی رعایت شود تا خطر به حداقل برسد. نخستین نکته این که بچه‌ها باید همیشه از ماسک استفاده کنند. همچنین بهتر است مواد ضدعفونی‌کننده بی‌خطر مانند ژل ضدعفونی‌کننده در اختیار آنها قرار داده شود تا بتوانند در صورت نیاز از آن استفاده کنند. یک ماده ضد عفونی کننده برای تمیز کردن سطح میز یا مدادی که به زمین می‌افتد ضروری به نظر می‌رسد.

کودک

 

سه عادت جدید را به کودکان یاد دهید

لازم است سه عادت جدید را با بچه‌های خود تمرین کنید و به آنها آموزش دهید که باعث افزایش بهداشت جسمی آنها می‌شود:

ابتدا دو وسیله از لوازم خانه را در فاصله دو متری از هم قرار داده و به کودک خود توضیح دهید که این فاصله استاندارد اجتماعی است و به آنها بخواهید که همیشه حداقل دو متر از دیگران فاصله داشته باشند که شامل معلمان و دوستان آنها می‌شود.

دوم، یک کرونومتر را کنار سینک روشویی روشن کنید و از کودک خود بخواهید تا ۲۰ ثانیه دست‌های خود را بشوید. این کار را چندبار تکرار کنید تا متوجه مدت زمان نسبی شود. یک راه آسان برای اطمینان از طی شدن درست زمان این است که از او بخواهید دو مرتبه آهنگ «تولد مبارک» را بخواند و بعد دست‌های خود را آبکشی کند.

سوم، استفاده مناسب از ماسک را آموزش دهید. همیشه باید دهان و بینی را بپوشاند و از ماسک آلوده شده دیگر استفاده نکند. بهتر است یک ماسک اضافه در کوله پشتی کودکان خود قرار دهید و به آنها یادآوری کنند که در صورت آلودگی از ماسک جدید استفاده کند.

 

بعد از مدرسه چه باید کرد؟

وقتی آخرین زنگ به صدا در می‌آید و بچه‌ها بعد از یک روز تحصیلی به خانه می‌روند، والدین با خود فکر می‌کنند که آیا باید اقدامات احتیاطی خاصی انجام دهند؟ آیا باید بلافاصله لباس‌های آنها را بشویید، یا آنها را حمام کنند؟ متخصصان معتقدند که نیاز چندانی به این کار نیست. مسئله وجود ویروس کرونا در لباس‌ها احتمالاً یک تهدید بسیار بسیار ضعیف است. بنابراین نخستین کاری که بچه‌ها هنگام بازگشت به خانه باید انجام دهند این است که دستان خود را بشویند و ماسک خود را با خیال راحت بردارند. اگر پیش از این توضیحات کامل در مورد نحوه شست‌وشوی دست‌ها به بچه‌ها گفته‌اید، بهتر است روند انجام این کار توسط بچه‌ها را چند بار تحت نظر داشته باشید تا اطمینان حاصل کنید که آنها توضیحات شما را به درستی درک کرده‌اند.

دیدگاه تان را بنویسید