مشکل جدید دریافت وام ودیعه مسکن / مستاجران به کجا شکایت کنند؟
متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن به مانع مشاوران املاکها برخورد کردهاند. این در حالی است که به گفته رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران، اگر مشاور املاکی به مستاجر کد رهگیری ندهد متخلف است و باید جبران خسارت کند.
جی پلاس، طرح پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران در مراحل نهایی آن قرار دارد و وزارت راهوشهرسازی به متقاضیان این پیامک را ارسال کرده است: «جهت انتخاب بانک اخذ تسهیلات ودیعه مسکن خود به https://tem.mrud.ir به قسمت «مشاهده و پیگیری درخواستها» مراجعه کنید».
تجارت نیوز نوشت: یکی از شروط دریافت وام ودیعه این است که مستاجران حتما کد رهگیری داشته باشند. اما برخی از مشاوران املاک این کد رهگیری را برای مستاجران صادر نمیکنند.
این تجربه برخی از متقاضیان کمک ودیعه مسکن است. اینکه آنها برای دریافت کد رهگیری به مشاور املاک مراجعه کردهاند اما مشاور املاک به آنها کد رهگیری نداده. چرا که میگویند چون آپارتمان دارای سند مادر یا قولنامهای است سامانه به مستاجران این قبیل خانهها کد رهگیری نمیدهد.
وزارت راهوشهرسازی میگوید پیگیری این مساله در حوزه اختیارات و عملکرد این وزارتخانه نیست و به اتحادیه مشاوران املاک مربوط میشود. هچمنین پیگیریها نشان میدهد کد رهگیری برای تمام معاملات در بنگاههای املاک صادر میشود و ربطی به سنددار بودن یا بدون سند بودن ملک ندارد. فلسفه اصلی کد رهیگری برای جلوگیری از تخلف در فروش و حتی اجاره املاک فاقد سند است.
مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در این خصوص گفت: قانون کد رهگیری میگوید هر قراردادی اعم از سنددار، بدون سند، وقف، هبه یا هر نوع دیگری باشد باید کد رهگیری گرفته شود، چون این کد برای امنیت املاک و مستغلات و اقتصاد کشور است.
به عبارتی مشاوران املاک موظف به صدور کد رهگیریاند. به گفته قلیخسروی اگر مشاور املاکی این کد را به هر دلیلی برای مستاجران نگیرد، فرد باید به اتحادیه شکایت کند و اتحادیه پس از بررسی با فرد خاطی برخورد میکند. همچنین اگر مستاجری به خاطر تخلف مشاور املاک متحمل خسارت شود مشاور املاک باید خسارات را جبران کند.
سلام به من بانک براگوای شغلی براودیعه مسکن گیرداده بایدبه کجاشکایت کنم