اختلاف قیمت هر خانه در پایتخت به ۴۳ میلیون تومان رسید
گزارشهای رسمی، از اختلاف قیمت ۴۳ میلیون تومانی گرانترین و ارزانترین منطقه تهران حکایت دارد.
جی پلاس، آنطور که در گزارش اخیر بانک مرکزی از روند معاملات مسکن در مردادماه امسال پیداست، گرانترین و ارزانترین مناطق تهران اختلاف قیمتی در حدود ۴۳ میلیون تومان دارند. در همین راستا، متوسط قیمت گرانترین منطقه تهران (منطقه یک) ۵۲ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان و ارزانترین منطقه تهران (منطقه ۱۸) ۹ میلیون و ۷۴۶ میلیون تومان اعلام شده است. این در شرایطی است که بنا به بررسیهای بانک مرکزی، متوسط قیمت ملک در کل تهران ۲۳ میلیون و ۱۰۷ هزار تومان است.
خبرانلاین نوشت: اما با وجود این اختلاف قیمت، کممعاملهترین و پرمعاملهترین مناطق تهران، مربوط به مناطق ۱۹ و ۵ بوده است. براساس اعدادی که در جدول بانک مرکزی از تعداد معاملات واحدهای مسکونی در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران مشاهده میشود، یکهزار و ۳۶۸ معامله در منطقه ۵ تهران و ۶۲ معامله در منطقه ۱۹ شهر تهران گزارش شده است.
گرانترین و ارزانترین خانه به روایت مرکز آمار ایران
در این میان، گزارش اخیر مرکز آمار ایران در خصوص وضعیت بازار مسکن مربوط به بهار ۹۹ نشان میدهد که اختلاف قیمت گرانترین و ارزانترین منطقه تهران به حدود ۳۰ میلیون تومان رسیده؛ به طوری که بیشترین متوسط قیمت فروش یک مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده در حدود ۳۹ میلیون و ۲۵۱ هزار تومان در منطقه یک و کمترین آن در حدود ۸ میلیون و ۶۴۰ هزار تومان اعلام شده است.
همچنین از کل معاملات انجام شده برای فروش زیربنای مسکونی در مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران، منطقه ۵ با ۱۵ درصد دارای بیشترین سهم و منطقه ۱۹ با ۰.۹ درصد دارای کمترین سهم هستند.
اما نکتهای که در گزارش مرکز آمار ایران دیده میشود، اینکه حداکثر قیمت ملک مورد معامله در تهران مربوط به منطقه ۳ بوده که در حدود ۹۰ میلیون و ۲۳۱ هزار تومان تهران معامله شده و این در حالی است که در منطقه ۱۹ تهران یک واحد مسکونی با حداکثر قیمت ۱۴ میلیون و ۷۹۳ هزار تومان به فروش رفته است. این یعنی اختلاف قیمتی در حدود ۷۵ میلیون و ۴۳۸ هزار تومان.
قدرت خرید ملک چقدر کم شد؟
با وجود این اعداد و ارقام از خرید و فروش ملک تهران، برخی از تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی معتقدند که قدرت خرید مردم برای خرید ملک کاهش یافته است؛ به طوری که بنا به گفته سید احساس خاندوزی، ۴۰ سال قبل به طور متوسط هر دو خانوار ایرانی در یک واحد ملکی سکونت داشتند و این در حالی است که شاخص مالکیت در کشور کاهش یافته و بر تعداد مستاجران افزوده شده است.
به گفته این نماینده مجلس، در شاخص قدرت خرید مردم نیز وضعیت بدتر شده و امروز دهک سوم درآمدی برای خرید یک واحد مسکونی ۷۵ متری در تهران باید ۶۳ سال پسانداز کند. همچنین دهک درآمدی یک نیز بیش از ۱۰۰ سال زمان نیاز است که با حداقل دستمزد بتوانند در تهران یک خانه ۷۵ متری را خریداری کنند.
توصیه وزیر برای نخریدن ملک
در این شرایط، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی بارها طی یک سال اخیر به متقاضیان توصیه کرده که از خرید مسکن اجتناب کنند. این در شرایطی است که تحلیلگران بازار مسکن معتقدند خرید نکردن، نسخه شفابخشی برای ایجاد ثبات در بازار مسکن نیست و این بازار تحتتاثیر نوسانات نرخ ارز قرار دارد و البته با کمبود ساخت و عرضه مسکن کوچک متراژ و ارزان قیمت مواجه است.
با این وجود، محمد اسلامی با هدف پایین آمدن قیمت مسکن، یک بار دیگر در خردادماه امسال به مردم گفت که فعلا خانه نخرند. در همین حال، وزیر راه اخیرا برای سومین مرتبه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه همچنان توصیه نخریدن خانه را به مردم دارد یا خیر، گفته است: آن زمان بازار مسکن ملتهب بود و هنوز هم ملتهب است و هیچ قیمتی در بازار واقعی نیست.
دیدگاه تان را بنویسید