دمای بدن در طول روز بسته به میزان دمای بیرون، فعالیت های فرد و آنچه خورده و نوشیده می شود، متفاوت است.

 
جی پلاس، دمای بدن بسته به دمای بیرون، میزان فعالیت شما و آنچه می‌خورید و می‌نوشید، در طول روز متفاوت است. درجه حرارت بدن به دلیل واکنش‌های عاطفی و روانی، بیماری و طیف وسیعی از عوامل دیگر می‌تواند متفاوت باشد. 

 

دمای طبیعی بدن

تبیان نوشت، درجه حرارت بدن در 98.6 درجه فارنهایت یا 37 درجه‌ی سانتی‌گراد طبیعی است. هنگام اندازه‌گیری دما به‌صورت دهانی، دمای طبیعی بدن بین 97.6 تا 99.6 درجه فارنهایت (36.4 تا 37.5 درجه‌ی سانتی‌گراد) است. اندازه‌گیری درجه حرارت بدن به‌طور رکتال (مقعدی) اغلب کمی بالاتر خوانده می‌شود. قرار دادن دماسنج در زیر بغل ممکن است دما را کمی پایین‌تر نشان دهد. بسته به تعدادی از عوامل، در طول روز نوسانات کمی در دمای طبیعی بدن رخ می‌دهد.

 

عواملی که می‌توانند بر دمای بدن تأثیر بگذارند

عوامل زیادی وجود دارد که می‌توانند دمای بدن شما را تحت تأثیر قرار دهند. آب و هوای گرم و سرد می‌تواند تا حدودی بر دمای بدن شما تأثیر بگذارد، همان‌طور که بیماری، فعالیت بدنی، حمام گرم، احساسات قوی، حالات روانی، اضطراب، سن، می‌توانند بر دمای بدن اثرگذار باشند. با عبور ریتم‌های شبانه‌روزی طبیعی، دمای بدن شما در طول روز به طور معمول متفاوت خواهد بود. استعمال دخانیات، مصرف بعضی داروها، نوشیدن و خوردن می‌تواند تأثیر بسزایی در میزان دمای بدن داشته باشد.

 

چگونه خوردن غذا بر دمای بدن تأثیر می‌گذارد؟

خوردن به طور کلی منجر به افزایش اندک درجه حرارت بدن می‌شود، زیرا میزان سوخت و ساز بدن شما به منظور هضم غذا افزایش می‌یابد. ممکن است دمای بدن شما تا 2 درجه فارنهایت افزایش یابد زیرا طی فرآیند هضم، واکنش‌های شیمیایی در بدن شما اتفاق می‌افتد. این واکنش‌های شیمیایی همان چیزی است که گرما را ایجاد می‌کند و باعث افزایش جزئی درجه حرارت بدن می‌شود.

اگر به طور مداوم از دستگاه کنترل دما استفاده می‌کنید، می‌توانید از 20 تا 30 دقیقه بعد از خوردن غذا، افزایش کمی در درجه حرارت خود مشاهده کنید. این نشان‌دهنده افزایش در میزان متابولیسم بدن شما برای تسهیل هضم است.

 

غذاهایی که به طور شگفت‌انگیزی دمای بدن را بالا می‌برند

1. آیس کافی

فقط قهوه گرم نیست که می‌تواند بدن شما را در یک صبح زمستانی، گرم کند. بلکه قهوه سرد هم می‌تواند دمای بدنتان را بالا ببرد. در واقع آنچه بدن شما را گرم می‌کند قهوه نیست، بلکه کافئین آن است. کافئین با تحریک آزادسازی اسیدهای چرب از بافت‌های چربی بدن، سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد، که به نوبه خود می‌تواند درجه حرارت بدن را بالا ببرد.

2. گوشت کم‌چربی

کم‌خونی ناشی از کمبود آهن، می‌تواند موجب سرد شدن دست‌ها و پاها شود. اضافه کردن غذاهای سرشار از مواد معدنی و آهن می‌تواند به شما در گرم شدن کمک کند. گوشت بدون چربی گوساله و گوشت مرغ، از منابع خوب آهن هستند.

3. غلات کامل و کربوهیدرات‌های پیچیده

به دلیل فیبر بالا، غلات کامل و سایر کربوهیدرات‌های پیچیده مانند سیب‌زمینی و عدس نیاز به انرژی بیشتری برای شکستن، در مقایسه با کربوهیدرات‌های ساده مانند کوکی‌ها و نان سفید، دارند. این ویژگی نه تنها باعث می‌شود شما برای مدت بیشتری احساس سیری داشته باشید، بلکه به این دلیل که بدن برای هضم آن‌ها بسیار سخت تلاش می‌کند، ممکن است باعث افزایش گرمای بدن شود.

4. زیره

زیره مانند سایر ادویه‌ها دمای بسیار شدیدی تولید نمی‌کند، اما می‌تواند دمای بدن را بالا ببرد بدون اینکه غرق در عرق شوید. دلیل آن هنوز معلوم نیست اما متخصصان در حال بررسی سازوکار این ماده در گرم کردن بدن هستند.

5. زنجبیل

یک مطالعه در سال 2012، نشان داد که زنجبیل باعث تقویت فرآیندهای گرمازا می‌شود. دانشمندان همچنین دریافتند که این ادویه احساس گرسنگی را کاهش می‌دهد و ممکن است نقش مهمی در کاهش وزن داشته باشد.

6. موز

این میوه محبوب، سرشار از ویتامین‌های گروه B و منیزیم است که به غده‌های تیروئید و آدرنال کمک می‌کند تا دمای بدن را در هوای سرد تنظیم کنند. یک موز بزرگ تقریباً ده درصد از منیزیم مورد نیاز در روز و دوز سالم ویتامین‌های B را به شما می‌دهد.

7. فلفل قرمز

فلفل قرمز می‌تواند باعث افزایش دمای هسته مرکزی بدن شود. طبق مطالعه‌ای بر فیزیولوژی و رفتار، شرکت‌کنندگان در حدود 1 گرم فلفل قرمز به غذای خود اضافه کردند و نشان داده شد که دمای اصلی بدن آن‌ها افزایش یافته، اما دمای پوست آن‌ها پایین‌تر بود. متخصصان این پژوهش تصور می‌کنند که این افزایش تولید گرما همراه با کاهش احساس اشتها نشان‌دهنده یک مزیت بالقوه مصرف فلفل قرمز برای کسانی است که می‌خواهند وزن خود را مدیریت کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.