به گفته اردکانیان با تولیدکنندگان توافق شده است که اگر میزان مصرف برق دستگاه هایشان را کنترل کنند ما نیز در مصارف عادی با تخفیف محاسبه بهای برق با آن ها رفتار می کنیم.

جی پلاس، رضا اردکانیان وزیر نیرو اظهار کرد: وزارت نیرو یکی از دستگاه‌هایی است که با همه مردم سر و کار دارد چرا که مردم با آب و برق سرو کار دارند.  ما علارغم همه دست آورد‌های خوبی که داشته ایم هنوز راه بلندی برای مصرف بهینه برق و آب داریم و هنوز آن طور که باید و شاید مصرف در کشور ما بهینه نیست.


اردکانیان گفت: مهر ماه سال گذشته با توجه به تحریم‌های گسترده‌ای که داشتیم تصمیم گرفتیم که اقداماتی در غالب پویش الف-ب ایران به را عملیاتی کنیم. در هیئت وزیران تا پایان سال گذشته ۲۲۷ پروژه آب و برق و فاضلاب را با سرمایه گذاری ۳۳ هزار میلیارد تومان از راه‌های های مختلف به نتیجه می‌رسانیم و افتتاح می‌کنیم.

این مقام مسول اظهار کرد: در ۲۰ اسفند سال ۹۸ موفق شدیم آخرین پروژه را افتتاح کنیم و همین موضوع باعث شد تا در سال ۹۹ اراده قوی تری داشته باشیم برای ادامه این پویش و پویش الف ب ایران با ۲۵۰ پروزه و سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: این پروژه‌ها شامل سد‌های مخزنی بزرگ، شبکه‌های آب یاری و زهکشی، تصفیه خانه‌های بزرگ آب و فاضلاب، آبرسانی به روستا‌ها، نیروگاه‌های تجدید پذیر، نیروگاه‌های خورشیدی و بادی و سایر پروژه‌هایی که مربوط به وزارت نیرو هستند.

وزیر نیرو گفت: حدود ۵۸ پروژه از ۲۵۰ پروژه مذکور تاکنون افتتاح شده است. امسال کارمان را دو قسمت کرده ایم یکی پروژه‌های ساخت و سازی که حدود ۲۰۰ پروژه را به خود اختصاص می دهد و بخش دیگر پروژه سازوکاری است که ۵۰ پروژه است. پروژه‌ ای مثل سیستم بیمه نوسانات برق که اگر مردم وسایل منزلشان با نوسانات برق مشکل پیدا کرد بتوانند خسارت بگیرند. این سامانه هم اکنون برقرار شده و امسال پروژه‌ای به عنوان صفر ۹۹ انجام داده ایم که تابستان ۹۹ را بدون قطعی برق به دلیل کمبود تولید داشته ایم.

وی ادامه داد: سال گذشته اوج بار ۵۷ هزار و ۶۸۱ مگاوات در ۳۱ تیر بود ما هدف گذاری کرده ایم که در سال ۹۹ از این مقدار فقط یک درصد بیشتر شود و خاموشی نداشته باشیم همچنین تولیدمان راهم افزایش دهیم که به ان رسیدیم.

اردکانیان گفت: قبل از شروع فصل گرما ۲۹۴ هزار توافق نامه با تولید کننده‌ها امضا کرده ایم که این تولید کننده‌ها در ساعات پیک دستگاهشان را طوری تنظیم کنند که کم‌تر مصرف کنند و در عوض ما در ساعات عادی هزینه کمتری از آن‌ها برای مصرف برق بگیریم که همین موضوع باعث کاهش ۳ هزار مگاواتی برق شد که اگر این کار انجام نمیشد ما باید ۴۲۰۰ مگاوات نیروگاه جدید می‌ساختیم که حدود ۸ هزار میلیارد تومان هزینه در بر داشت.

این مقام مسول ادامه داد: با شرکت‌های دانش بنیان هم قرار دادی امضا کرده ایم که اقداماتی انجام دهند تا در مناطقی که مصرف برق زیاد داریم مصرف کم‌تر شود و در عوض هزینه این کاهش مصرف را به شرکت‌های دانش بنیان بدهیم.

وزیر نیرو اظهار کرد: جامعه ما باید به سمتی برود که همه متوجه شوند که مصرفشان به گونه‌ای نباشد که به این منابع زیست محیطی آسیب وارد شود و کمبودی برای آیندگان به همراه داشته باشد. گروه‌هایی که مصرف درستی ندارند باید بپذیرند که هزینه انرژی را بدون یارانه و به صورت واقعی باید پرداخت کنند.

وی گفت: موضوعی که شروع شده است تا بتوانیم از پر مصرف‌ها هزینه‌های بیشتری بگیریم. مصرف کنندگانی که قدرت ۵ مگاوات به بالاتر را میخواهند باید آن را از بورس انرژی دریافت کنند. لایحه این اقدام در دولت به تصویب رسیده و تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است. موضوعی که در بخش خانگی هم به دنبال اجرای آن هستیم البته دنبال سیاست‌هایی هستیم که کم مصرف‌ها هم تشویق شوند.

وی ادامه داد: اول به پرمصرف‌ها آموزش می‌دهیم که چگونه درست مصرف کنند و سپس قرار بر این است که امکاناتی فراهم شود تا بتوانند با دستگاه‌های پنل خورشیدی کوچک نصب کنند تا مصرفشان پایین بیاید. برنامه‌هایی که ما قرار است تا پایان همین دولت آن را اجرایی کنیم.

اردکانیان در خصوص تولید برق هسته‌ای هم گفت: در حال حاضر نیروگاه اتمی بوشهر حدود ۱۰۰۰ مگاوات برق وارد مدار میکند. البته دو نیروگاه دیگر در برنامه داریم که سازمان انرژی اتمی فعالانه پیگیر اجرای آن هستند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1466336
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.