درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران شفافسازی کنید/ حق مسکن باید از اول سال پرداخت شود
یک کارشناس روابط کار گفت: همسانسازی اجرا شده، اما نه آنطور که جامعه کارگری انتظار داشت. درخواست ما از مسئولان سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار این است که در برنامههایی ازجمله در برنامههای تلویزیون دقیقا درباره طرح اجرا شده توضیح دهند و شفافسازی کنند.
جی پلاس، ام البنین باقرنژاد (کارشناس روابط کار) که مهمان برنامه تلویزیونی بود، در جواب سوال یکی از مخاطبان درباره مشاغل سخت و زیانآور عنوان کرد: مشاغل سخت و زیانآور به مشاغلی اطلاق میشود که آسیب جسمی یا روحی برای افراد به دنبال دارد. شاید بسیاری گمان کنند کارشان سخت و زیانآور است. هر کاری سختی خودش را دارد، اما بحث سخت و زیانآوری کار بحثی قانونی است و کمیتهای متشکل از نمایندگان کارگران، کارفرمایان، وزارت کار، وزرات بهداشت و تامین اجتماعی موضوع را رسیدگی میکنند.
او ادامه داد: بعد از بازنشستگی هم میتوان ادعای سختی و زیانآوری کار را پیگیری کرد، اما این پیگیری باید از طریق دیوان عدالت اداری صورت گیرد و روند متفاوتی نسبت به پیگیری از طریق کمیتههای تشخیص مشاغل سخت و زیانآور دارد.
این کارشناس روابط کار همچنین درباره از کارافتادگی گفت: با سه مقوله در این زمینه مواجهیم. ممکن است فرد حین کار آسیبی ببیند، مثلا انگشتش قطع شود که میتواند درخواست غرامت دهد. از کارافتادگی اما به دو نوع جزئی و کلی تقسیم میشود. اگر آسیب شغلی بین ۳۳ تا ۶۶ درصد تشخیص داده شود، فرد دچار از کارافتادگی جزئی است که مستمری کمی به او تعلق میگیرد و او میتواند کارش را ادامه دهد و بیمهپردازی داشته باشد.
او ادامه داد: اما اگر آسیب بیش از ۶۶ درصد باشد از کارافتادگی کلی اتفاق افتاده که فرد باید حداقل مستمری را بگیرد.
باقرنژاد درباره بیکاری بر اثر شیوع کرونا گفت: مستمری بیکاری برای افرادی که به دلیل شیوع کرونا بیکار شدهاند متفاوت با مستمری بیکاری معمول است و منابع آن از طریق پولی که دولت در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار داده تامین میشود.
او در جواب سوالات زیادی که درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان پرسیده شد، عنوان کرد: همسانسازی اجرا شده، اما نه آنطور که جامعه کارگری انتظار داشت. درخواست ما از مسئولان سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار این است که در برنامههایی ازجمله در برنامههای تلویزیون دقیقا درباره طرح اجرا شده توضیح دهند و شفافسازی کنند. یکی از موارد مهم در این باره منابع همسانسازی است که ارتباط زیادی با مطالبات تامین اجتماعی از دولت دارد.
این کارشناس روابط کار درباره سنوات کارگران گفت: سنوات یعنی پرداخت یک ماه حقوق به ازای یک سال کار، در مورد کارگران با قرارداد ثابت در پایان کار پرداخت میشود، اما در مورد کارگران با قرارداد موقت معمولا هر ساله این سنوات پرداخت میشود. یکی از فعالان کارگری دنبال گرفتن رایی از دیوان به نفع کارگران مبنی بر این بود که سنوات کارگران موقت نیز در پایان کار پرداخت شود. اهمیت این موضوع در این است که سنوات مطابق آخرین حقوق پرداختی باید داده شود و اینکه کارگران سال به سال سنوات شان محاسبه میشود، حقشان ضایع میشود. امیدواریم با مساعدت رئیس قوه قضاییه بتوانیم شاهد پرداخت سنوات کارگران در پایان کارشان باشیم.
او همچنین با بیان اینکه حق مسکن کارگران تصویب شده و باید اجرا شود، گفت: قاعدتا حق مسکن باید از ابتدای سال پرداخت شود.
باسلام ایشان اشتباه گفتن ما بازنشستگان مستمری بگیر تامین اجتماعی اصلا همسان سازی حقوق نشدیم اندکی دوباره حقوق مارا افزایش دادن به نام متناسب سازی که انهم با جدول منتشر شده درسایت تامین اجتماعی همخوانی ندارد یعنی کمتر واریز کردن لطفا پیگیری کنید سپاس