بعد از تماس با این سطوح بیشتر باید به شست و شوی دستانتان دقت کنید، چرا که بیشتر کرونا را منتقل می کنند.
جی پلاس، شمار افرادی که تاکنون در سراسر جهان به ویروس کرونا آلوده شدهاند، روز به روز در حال افزایش است، تاکنون صدها هزار نفر هم جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادهاند.
سازمان جهانی بهداشت بارها اعلام کرده است که تنها راه مقابله با این بیماری، شست و شوی مداوم دستها با آب و صابون و یا استفاده از ژلهای ضدعفونی کننده، ماندن در خانه، پرهیز از روبوسی و دست دادن با دیگران، در دسترس بودن ماسک و دستکش و رعایت اصول بهداشتی است.
کرونا ویروس عمدتا از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. وقتی شخصی که آلوده است، سرفه یا عطسه میکند، قطرات حاوی ویروس را به هوا میفرستد. این قطرات برای معلق بودن در هوا بسیار سنگین هستند، بنابراین بر روی زمین و یا سطوح میافتند.
یک فرد سالم میتواند در صورت لمس سطوح یا اشیائی که ویروس بر روی آن است، به ویروس آلوده شده و از راه لمس دهان، بینی و یا چشمها آن را به درون بدن منتقل کند.
کرونا ویروس میتواند ساعتها و حتی روزها بر روی سطوح مانند دستگیرههای در و میزهای پیشخوان زنده بماند. مدت ماندگاری این ویروس به مادهای بستگی دارد که آن سطح از آن ساخته شده است. براین اساس اصلیترین و مهمترین راه پیشگیری از این بیماری شست و شوی مرتب دست است.
سطوح آلوده که بیشتر در معرض ویروس کرونا قرار میگیرند:
۱- صفحه کلید آسانسورها.
۲- دستگاه کارتخوان.
۳- شیرآلات سرویس بهداشتی.
۴- صفحه کلید خودپردازها.
۵- زنگ ورودی اماکن.
۶- نازل پمپ بنزین.
۷- صفحه موبایل تبلت.
۸- موس و صفحه زیر موس.
۹- صفحه کلید لپ تاپ و کامپیوتر.
۱۰- دستگاه حضور و غیاب پرسنلی.
۱۱- میلههای اتوبوس و قطار.
۱۲- اسکناس و سکه.
فراموش نکنید که این ویروس تنها با رعایت اصول بهداشتی و ماندن در منزل کمرنگ خواهد شد. اگر قصد ترک خانه و حضور در اجتماع را دارید حتما از ماسک، دستکش و الکل استفاده کنید.
در ضمن بعد از تماس با هر سطح آلوده به خصوص میلههای اتوبوس و قطار و کارت عابر بانک یا کارتهای دیگر که خارج از منزل با آنها تماس برقرارمی کنید، حتما دستان خود را با الکل ضد عفونی کنید. اگر قصد شست و شوی دستان خود را داشتید، حتما قبل از انجام این کار، شیرهای آب را ضدعفونی کنید تا در صورت تماس فرد ناقل با این سطوح، به ویروس کرونا مبتلا نشوید.
راه دیگر پرهیز از ابتلا به ویروس کرونا ماندن در منزل است، متخصصان مدعی هستند که تنها در صورت لزوم باید از منزل خارج شد. در غیر اینصورت بهتر است یک نفر از اعضای خانواده وظایف سایر اعضا را انجام دهد و در این زمینه حامی خانواده باشد.