به گفته سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، با راه اندازی سامانه تصمیم یا همان سامانه پیشگیری و کاهش طلاق در استانهای کردستان، یزد، همدان، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و منطقه کیش طی دو روز اخیر، تمام استان های کشور از خدمات این سامانه بهرهمند شدند.
جی پلاس، دکتر فاطمه رضوان مدنی افزود: دوره آموزشی دسترسی کارشناسان، روانشناسان و دفاتر خدمات پیشخوان دولت به سامانه تصمیم (پیشگیری و کاهش طلاق)، در استان های کردستان، یزد، همدان، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و منطقه کیش طی دو روز اخیر با همکاری واحد فناوری سازمان بهزیستی کشور برگزار شده است.
وی اضافه کرد: این سامانه با هدف کنترل و کاهش طلاق از طریق افزایش نفوذ خدمات روان شناختی و ارایه خدمات یکپارچه در سراسر کشور و همچنین درراستای اجرایی شدن تفاهم نامه همکاری مشترک با قوه قضاییه برای ارجاع متقاضیان طلاق به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی تحت نظارت سازمان بهزیستی، راهاندازی شده است.
رضوان مدنی گفت: با راهاندازی این سامانه در استانهای یادشده، تمام استانهای کشور به سامانه تصمیم دسترسی پیدا کرده و میتوانند از خدمات تخصصی بهرهمند شوند.
وی اضافه کرد: متقاضیان طلاق ابتدا باید از طریق سایت زمان http://zaman.behzisti.net اقدام به ثبت نام و دریافت کدرهگیری کنند و سپس از طریق سامانه تصمیم خدمات ارزیابی چندبعدی تشخیصی ، غربالگری و ارجاع به خدمات تخصصی روان شناختی با هدف کاهش اقدام به طلاق و در صورت بروز طلاق، کاهش عوارض آن را دریافت کنند.
رضوان مدنی با ابراز امیدواری از اینکه تلاش همه دست اندرکاران منجر به کاهش شیوع و عوارض این مشکل اجتماعی شود، تکمیل دسترسی همه آحاد جامعه به سامانه ها را گامی در جهت تسهیل برخورداری از خدمات تخصصی سازمان ارزیابی کرد.
با راه اندازی این سامانه تمام اطلاعات زوج های متقاضی طلاق در سامانه تصمیم بهزیستی به آدرس اینترنتی ثبت می شود. هدف از راه اندازی این سامانه این است که همسران دچار مشکل و اختلاف، قبل از اینکه وارد سیستم انتظامی و قضایی شوند، از طریق سیستم غربال این سامانه که شامل مددکار اجتماعی، روان شناس و کارشناس خانواده است، مشاوره هایی را دریافت کنند که به سازش منجر شود و از وقوع طلاق جلوگیری کرد.