سهام عدالت اموات کی و چطور واگذار می شود؟
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار اظهار داشت: باید خواسته ورثه از طریق سازمان خصوصی سازی به قوه قضاییه و بعد به شرکت سپردهگذاری مرکزی منتقل شود. برای این اقدامات در حال تهیه زیرساختها و بسترسازی هستیم چراکه سامانههای موجود در شرکت سپرده گذاری باید به سامانههای قوه قضاییه، دادگاه و سازمان خصوصی سازی ارتباط پیدا کند.
جی پلاس، محمدجواد فرهانیان درباره تعیین تکلیف واگذاری سهام عدالت اموات اظهار داشت: بیش از دو میلیون و 500 هزار دارنده سهام عدالت در ده سال گذشته فوت شدهاند و واگذاری حتما باید به طور مکانیزه و الکترونیکی انجام شود.
وی ادامه داد: حتما با ورثه این سهامداران در تماس خواهیم بود اما برای واگذاری سهام عدالت فوت شدگان باید یک پروسه اداری و قانونی طی شود. میخواهیم تمام این پروسه از دستور دادگاه گرفته تا تخصیص مجدد دارایی توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی مکانیزه و الکترونیکی شود.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت سپرده گذاری مرکزی درباره جزییات نحوه واگذاری سهام عدالت فوت شدگان گفت: باید خواسته ورثه از طریق سازمان خصوصی سازی به قوه قضاییه و بعد به شرکت سپردهگذاری مرکزی منتقل شود. برای این اقدامات در حال تهیه زیرساختها و بسترسازی هستیم چرا که سامانههای موجود در شرکت سپرده گذاری به سامانههای قوه قضاییه، دادگاه و سازمان خصوصی سازی ارتباط پیدا کند.
وی با بیان اینکه به همین دلیل این اقدام زمانبر بوده و ما تلاش کردیم تا پایان تابستان امکان واگذاری سهام عدالت از این طریق ایجاد شود و ورثه به حق و حقوق خود برسند، اظهار داشت: ورثه باید توجه داشته باشند که برای انجام این اقدامات در مرحله اول باید برگه انحصار وراثت داشته باشند و نمیتوان برای انجام این اقدامات از روال قانونی کشوری خارج شد.
فرهانیان ادامه داد: یک نفر از ورثه از سایر اعضا وکالت میگیرد و درخواست مورد نظر را به دادگاه ارایه میدهد، دادگاه به نیابت حکم را صادر میکند. حکم به شرکت سپردهگذاری مرکزی انتقال مییابد و افراد به عنوان ورثه شناسایی میشوند.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت سپرده گذاری مرکزی تاکید کرد: موضوع مهم این است که ورثه بهتر است قبل از اینکه اطلاعات آنها به شرکت سپردهگذاری برسد، حتما فرایند احراز هویت الکترونیکی و سجامی شدن را سپری کنند.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم که تا پایان تابستان انتقال سهام عدالت اموات به اجرا برسد، گفت: البته اگر زیرساختها فراهم شود زودتر هم این اقدامات را انجام میدهیم.
فرهانیان با اشاره به مدت زمان کاری انتقال سهام عدالت اموات به ورثه اظهار داشت: یک قسمتی از این پروسه در اختیار دادگاه و وقوه قضاییه است و از آن مجرا رسیدگی میشود که تلاش میکنیم آن بخش هم الکترونکی شود. اگر این بخش از پروسه الکترونیکی هم نشد، شورای حل اختلاف محلی و پروسه تعیین شده از سوی قوه قضاییه پیگیری میشود به محض اینکه این اطلاعات از شعب دادگاه به معاونت حقوقی شرکت سپرده گذاری ارسال شود و پیادهسازی اجرا میشود تمام این عملیات بیشتر از یک هفته طول نمیکشد.
دیدگاه تان را بنویسید