تبدیل سالانه 2 درصد از خاک ایران به بیابان

یک کارشناس محیط زیست تاکید کرد سالانه دو درصد از خاک ایران به بیابان تبدیل می شود، که این امر می تواند امنیت غذایی کشور را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، محمدرضا محبوب فر کارشناس محیط زیست، با اشاره به فرسایش خاک در ایران اظهار کرد: وقتی در منطقه‌ای از کره زمین تغییرات اقلیمی اتفاق می‌افتد، آنجا دچار فرسایش خاک می‌شود.

 

او در ادامه بیان کرد: تخریب محیط زیست، چرای بی رویه دام، از بین رفتن پوشش گیاهی و دخل و تصرف در اراضی ملی و مناطق کوهستانی نیز از جمله عوامل فرسایش خاک هستند.

این کارشناس محیط زیست گفت: خاک یکی از منابع ارزشمند زمین و به عنوان میراث طبیعی محسوب می‌شود که اگر دچار فرسایش شود و از بین برود، تجدید پذیری آن بیش از ۵۰۰ سال طول می‌کشد.

محبوب فر تصریح کرد: فرسایش خاک از رشته کوه‌های البرز تا رشته کوه‌های زاگرس کشیده شده است، به طوری که در استان‌هایی مانند فارس، کهگیلویه و بویراحمد شاهد فرسایش خاک هستیم.

او عنوان کرد: فرسودگی و از بین رفتن خاک به تدریج صورت می‌گیرد، به طوری که به مرور زمان خاک از بستر خود جدا شده و زمین تبدیل به صحرا و بیابان می‌شود.

این کارشناس با اشاره بر اینکه ایران رتبه اول را در فرسایش خاک دارد، گفت: سالیانه خسارت ناشی از فرسایش خاک در کشور بیش از ۵۰ میلیارد دلار برآورده شده است.

محبوب فر تصریح کرد: هر سال ۲ درصد از خاک ایران به بیابان تبدیل می‌شود که این مسأله می‌تواند امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

 

دیدگاه تان را بنویسید