کلاهبرداران سایبری با سوء استفاده از شرایط موجود در کشور نسبت به انجام تبلیغات مختلف در بستر شبکههای اجتماعی مبنی بر دریافت نذورات به جهت یاری رساندن به نیازمندان در حال فعالیت مجرمانه هستند.
به گزارش جی پلاس، سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا با اشاره به کلاهبرداریهای سایبری به بهانه نذورات اظهار کرد: همزمان با نزدیک شدن به عید سعید قربان و نظر به اجرای توصیههای بهداشتی و آموزشی مسئولان بهداشتی کشور در خصوص نحوه عرضه دام در کشور و محدودیتهای تعیین شده در این موضوع، افراد سودجو و کلاهبردار از فرصت پیش آمده در جهت اهداف سودجویانه خود استفاده میکنند.
وی افزود: کلاهبرداران سایبری با سوء استفاده از شرایط موجود در کشور نسبت به انجام تبلیغات مختلف در بستر شبکههای اجتماعی مبنی بر دریافت نذورات به جهت یاری رساندن به نیازمندان در حال فعالیت مجرمانه هستند.
این مقام انتظامی در تشریح شیوه کار این مجرمان سایبری بیان داشت: کلاهبرداران با طراحی سایتهای جعلی و دروغین به عنوان مؤسسات و سازمانهای شناخته شده و معتبر؛ با اعلام شماره حسابهای شخصی، متقاضی واریز وجوهات به این گونه حسابها هستند.
سرهنگ پاشایی در ادامه با اشاره به شگرد دیگر این افراد سودجو، با ترفند خیرین و راه اندازی صفحات شخصی در بستر شبکههای اجتماعی و پیام رسانها و سوء استفاده از نام و اعتبار افراد مشهور و شناخته شده در کشور شامل هنرمندان، ورزشکاران و سرشناسان کشور با انجام مهندسی اجتماعی نظیر تحریک احساسات هموطنان و تهیه کلیپهای تصویری شامل فیلم و عکس از نیازمندان، محرومان و خانوادههای کم بضاعت مدعی دریافت وجوه نذورات به منظور کمک رسانی به افراد آسیب پذیر و نیازمند میشوند.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا گفت: با تجزیه و تحلیل اجرایی این گونه فرآیندهای کلاهبرداری و پروندههای قضایی به پلیس فتا مشخص شد که این گونه فعالیتها در فضای مجازی، عمدتا با هدف سودجویی صورت میپذیرد و به عنوان نمونه در یکی از استانهای جنوب شرقی کشور، فردی که مدعی خدمت رسانی به خانوادهای نیازمند و دارای بیمار صعب العلاج بود، با دریافت وجوهات مختلف از خیرین مبلغ ۱۵ میلیارد ریال کلاهبرداری کرده بود که با هوشیاری همکاران پلیس فتا مورد شناسایی قرار گرفت و تحویل مراجع قضایی شد.
این مقام مسئول به هموطنان توصیه کرد: در صورت تمایل به نذورات نقدی و یا غیر نقدی خود، حتما از طریق مؤسسات مجاز و شناخته شده که از طریق رسانهها و خبرگزاریهای رسمی و معتبر اطلاع رسانی میشود مراجعه کنند و در صورت مشاهده و گزارش موارد مشکوک و یا نیاز به اخذ مشاوره و راهنمایی با مراجعه به سایت رسمی پلیس فتا به نشانی بخش مرکز امداد و فوریتهای سایبری و یا از طریق شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ میتوانند با پلیس فتا در ارتباط باشند.