پژوهشی جدید از تاثیر چرت زدن بر سلامت خبر می دهد.

به گزارش جی پلاس،  به تازگی پژوهشی در نشریه ی پزشکی BMJ درباره ی تأثیر چرت زدن بر سلامت منتشر شده است.

این گروه تحقیقاتی تصمیم گرفتند به بررسی رابطه ی میان تناوب چرت زدن، متوسط مدت زمان چرت زدن و ریسک بروز بیماری های قلبی عروقی کشنده و غیر کشنده بپردازند.

بیماری های قلبی عروقی ای که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند حمله های قلبی، سکته مغزی یا نارسایی قلبی بودند.

در این تحقیق ۳،۴۶۲ شرکت کننده ی ۳۵ تا ۷۵ سال وجود داشت که به طور تصادفی از مردم شهر لوزان ِ سوییس انتخاب شده بودند.

چکاپ اول شرکت کنندگان در حد فاصل سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ صورت گرفت. در همین زمان الگوهای چرت زدن آن ها طی هفته های گذشته هم ثبت شد.

بعد از آن، وضعیت سلامت آن ها در مدتی به طور متوسط ۵ سال تحت نظر قرار گرفت.

در سال ۲۰۱۴، بیشتر از نیمی از شرکت کنندگان (۵۸ درصد) بیان کردند که طی هفته های گذشته اصلاً چرت نزده بودند.

در همان بازه ی زمانی، تقریباً از هر ۵ شرکت کننده یکی (۱۹ درصد) اظهار کرده بود که یک تا دو بار چرت زده بودند.

تقریباً از هر ۱۰ شرکت کننده یکی (۱۲ درصد) اعلام کرده بود که ۳ تا ۵ بار چرت زده بود و ۱۱ درصد هم گفته بودند که تقریباً هر روز چرت زده بودند.

کسانی که زیاد چرت می زدند (آن هایی که ۳ تا ۵ بار در هفته چرت می زدند) اغلب سن بالاتری داشتند، مرد، سیگاری و دارای وزن بالاتری بودند و شب ها خواب طولانی تری داشتند.

این گروه در عین حال خواب آلودگی بیشتری در طول روز احساس کرده و مشکل وقفه تنفسی در خواب را به شکل شدیدتری تجربه می کردند.

وقفه تنفسی در خواب زمانی رخ می دهد که دیواره های حلق در حین خواب سست و باریک می شوند، مسأله ای که تنفس طبیعی را مختل می کند.

در طول دوره ی ۵ ساله ای که شرکت کنندگان پژوهش تحت نظر بودند، ۱۵۵ مورد قلبی عروقی کشنده و غیر کشنده در میان آن ها رخ داد.

جالب آنکه ریسک حمله قلبی، سکته مغزی یا نارسایی قلبی در کسانی که فقط یک یا دو بار در هفته چرت می زدند، در مقایسه با آن هایی که اصلاً چرت نمی زدند ۴۸ درصد کمتر بود.

این ارتباط بدون در نظر گرفتن عوامل دیگری همچون سن، مدت زمان خواب شبانه و بالا بودن فشار خون یا کلسترول وجود داشت.

به علاوه در مواردی که ریسک بروز مشکلات قلبی عروقی با در نظر گرفتن عوامل مؤثری همچون مصرف سیگار بالا بود، محققان شاهد آن بودند که این ریسک در افرادی با این شرایط که زیاد چرت می زدند با کاهش زیادی همراه بود.

طول مدت چرت – از ۵ دقیقه تا یک ساعت – هیچ اثری روی ارتباط چرت زدن با بروز بیماری های قلبی عروقی نداشت.

از آنجایی که این تحقیق یک پژوهش مشاهده ای بود، اطلاعات مربوط به الگوهای چرت زدن و خواب بر اساس اظهارات شخصی افراد به دست آمد.

این تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که پژوهش درباره ی چرت زدن گرچه با چالش هایی همراه است اما یافته های این حوزه به طور قطع اهمیت زیادی برای سلامت جامعه دارد.

این پژوهشگران می گویند تعداد سؤال هایی که در رابطه با این مقوله وجود دارد بیشتر از جواب هایی است که تا به حال برای آن یافت شده اما وقتش رسیده به نقش مهم چرت زدن در سلامت قلب پرداخته شود.

کارشناسان مدعی هستند چرت زدن می تواند فواید مختلفی داشته باشد از جمله تمدد اعصاب، کاهش خستگی، افزایش هوشیاری، بهبود خلق و خو و تقویت حافظه.

با این حال کارشناسان توصیه می کنند بیشتر از ۲۰ دقیقه و از بعد از ساعت ۳ بعد از ظهر چرت نزنید تا برنامه ی خواب شبانه تان به هم نریزد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1457570
  • منبع: روزیاتو
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.