کنسول جدید بازی مایکروسافت قدرتمندتر از همیشه در راه است، هرچند که به انداره رقیب اصلی اش در دنیای بازی های ویدئویی شناخته شده نیست.

به گزارش جی پلاس، وقتی نام کنسول‌های بازی مطرح می‌شود، بیشتر مردم این محصولات الکترونیکی را با نام پلی استیشن یاد می‌کنند. حتی ذهن قدیمی‌ترها به آتاری هم بازمی‌گردد اما فقط اهالی حرفه‌ای دنیای بازی‌های ویدیویی از ایکس باکس صحبت می‌کنند. کنسول بازی شرکت آمریکایی مایکروسافت که نخستین نسل آن در سال ۲۰۰۱ معرفی شد. جعبه جادویی مایکروسافت تنها اندکی بیشتر از ۲۴ میلیون دستگاه فروخت که در مقایسه با فروش ۱۵۵ میلیون نسخه‌ای رقیب اصلی خود یعنی پلی استیشن ۲ شبیه به یک شوخی بود.

 

کنسول بازی

اما مایکروسافت نمی‌توانست بازار کنسول‌های بازی را فراموش کند. نسل دوم کنسول‌های آن‌ها با نام ایکس باکس ۳۶۰ در سال ۲۰۰۵ از راه رسید و نه تنها زودتر از رقبای اصلی‌اش به بازار راه پیدا کرد بلکه قیمت پایین‌تری هم داشت. همین استراتژی‌های درست باعث شد تا مایکروسافت بیشتر از ۷۸ میلیون دستگاه ایکس باکس ۳۶۰ بفروشد و این یعنی بازار جدیدی از محصولات آن‌ها شکل گرفته بود که بسیاری از آن‌ها هوادار جدی ایکس باکس بودند. بازی‌های ویدیویی انحصاری ایکس باکس ۳۶۰ و مدل‌های گوناگون آن باعث شد تا بازار به درخشش مایکروسافت عادت کند و دنیای کنسول‌های بازی به نام ایکس باکس به عنوان یک مدعی قدرتمند خیره شود.

در سال ۲۰۱۳ نسل سوم ایکس باکس با نام ایکس باکس ایکس وان از راه رسید. محصولی که شاید نتوانست به اندازه رقیب اصلی‌اش یعنی پلی استیشن ۴ دیده شود اما هواداران و مخاطبان خاص خودش را پیدا کرد. مایکروسافت با سخت‌افزار قوی و بازی‌های انحصاری، ایکس باکس وان را به کنسولی قدرتمند تبدیل کرد که مدل‌های گوناگون آن با قیمت‌های مختلف، بسیاری از کاربران دنیای بازی‌های ویدیویی را راضی می‌کرد. اما این پایان کار نبود. آن‌ها باید نسل جدید کنسول‌های بازی‌شان را برای رقابت با سایر کنسول‌های نسل نهم بازی‌های ویدیویی آماده کردند. پس اینگونه بود که ایکس باکس جدید با نام ایکس باکس سری ایکس معرفی شد.

 

ایکس باکس سری ایکس چگونه معرفی شد؟

در جریان مراسم جوایز بازی‌های ویدیویی سال ۲۰۱۹ بود که هواداران دنیای گیم در حالی که با جوایز بهترین بازی‌های سال روبرو می‌شدند، تریلر عجیبی را مشاهده کردند. نسل جدید کنسول بازی مایکروسافت با نام ایکس باکس سری ایکس رونمایی شد! فیل اسپنسر، مدیر اصلی مجموعه ایکس باکس مایکروسافت، روی صحنه آمد و جزییاتی از این کنسول را اعلام کرد که در ادامه آن را بررسی می‌کنیم. اما نکته جالب معرفی ایکس باکس سری ایکس تفاوت بزرگ آن با رقیب اصلی‌اش بود. مایکروسافت چندین ماه زودتر از معرفی پلی استیشن ۵، کنسول جدیدش را به شکل ناگهانی معرفی کرد اما تا امروز، جزییاتی که از آن داریم چندان با معرفی زودتر آن هماهنگ به نظر نمی‌رسد.

کنسول بازی

چه اطلاعاتی از طراحی ایکس باکس سری ایکس داریم؟

مایکروسافت تلاش کرده تا سخت‌افزار بسیار قدرتمندی در ایکس باکس سری ایکس قرار بدهد و همین هم باعث شده با کنسولی با ابعاد بزرگ‌تر مواجه باشیم. اگرچه ابعاد اصلی ایکس باکس جدید به صورت رسمی مشخص نشده اما به نظر می‌رسد این کنسول ارتفاعی بسیار بلندتر از کنسول‌های قبلی مایکروسافت داشته باشد. طراحی تقریبا عمودی ایکس باکس سری ایکس، در ادامه تلاش‌های مایکروسافت برای کاهش تفاوت‌های میان کنسول‌های بازی و کامپیوترهای قدرتمند مناسب بازی‌های ویدیویی بوده اما این به معنای عمودی‌بودن دائمی آن نیست.

شما می‌توانید کنسول جدید مایکروسافت را هم به صورت عمودی و هم به صورت افقی استفاده کنید. در نهایت اما طراحی این کنسول در خدمت سخت‌افزار آن قرار گرفته و این حقیقت را می‌توانیم از خنک‌کننده بزرگی که روی بخش بالایی کنسول قرار دارد هم درک کنیم. به نظر می‌رسد ایکس باکس جدید تنها در رنگ مشکی به بازار عرضه می‌شود.

 

سخت افزار ایکس باکس سری ایکس چگونه طراحی شده است؟

مهم‌ترین ویژگی کنسول جدید ایکس باکس که مایکروسافت به شدت روی آن پافشاری می‌کند، سخت افزار بسیار قدرتمند آن است. براساس آماری که مایکروسافت منتشر کرده، کنسول جدید آن‌ها چهار برابر ایکس باکس وان و دو برابر ایکس وان ایکس قدرت دارد؛ یعنی با یک پردازنده گرافیکی ۱۲ ترافلاپسی با حافظه GDDR6 برابر است. اگرچه جزییات پردازنده گرافیکی ایکس باکس سری ایکس به صورت رسمی مشخص نشده اما پردازنده شخصی‌سازی شده AMD مدل  Zen 2 این کنسول با معماری RDNA رادئون طراحی شده است.

کنسول بازی

این پردازنده هفت نانومتری احتمالا بزرگتر از پردازنده شانزده نانومتری ایکس باکس وان ایکس نیست اما قدرت باورنکردنی آن در کنار سایر جزییات سخت افزار باعث شده تا با کنسول بزرگی روبرو باشیم. مجهزشدن ایکس باکس سری ایکس به حافظه‌های اس‌اس‌دی باعث شده تا سرعت و عملکرد این کنسول به شکلی باورنکردنی بیشتر شود. بنابراین ایکس باکس جدید از فرمت تصویری 8K هم پشتیبانی می‌کند. کیفیتی که نشان می‌دهد باید منتظر تصاویر باورنکردنی و جذابی در بازی‌های ویدیویی این کنسول باشیم.

 

ایکس باکس سری ایکس از بازی‌های قبلی مایکروسافت پشتیبانی می‌کند؟

خرید یک کنسول نسل نهمی قدرتمند و گران‌قیمت باید ارزش خاصی داشته باشد. به همین دلیل هم سونی و مایکروسافت در تلاش بودند تا توانایی اجرای بازی‌های نسل قبلی خود روی کنسول‌های جدید را فراهم کنند. اگرچه سونی اجرای بازی‌های پلی استیشن ۴ روی پلی استیشن ۵ را تایید کرده و حرفی از عناوین کنسول‌های قبلی نزده اما مایکروسافت از همان ابتدا با قدرت وارد دنیای بازی‌های نوستالژیک شده است.

مایکروسافت با ویژگی Backward Compatibility به کاربران اجازه می‌دهد تا بازی‌های ایکس ‌باکس ۳۶۰ و ایکس ‌باکس نسل اول را روی ایکس‌باکس وان تجربه کنند. حالا این قابلیت جذاب به دنیای ایکس باکس سری ایکس هم وارد شده و کاربران این کنسول می‌توانند از همان روز اول بازی‌های کنسول‌های قبلی مایکروسافت را روی این کنسول جذاب تجربه کنند.

 

قیمت ایکس باکس سری ایکس چند می‌شود؟

سیاست مخفی‌کردن قیمت اصلی کنسول‌های نسل جدید شاید تنها شباهت سونی و مایکروسافت در عرضه پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس باشد. به همان میزان که نمی‌دانیم پلی استیشن ۵ با چه قیمتی عرضه می‌شود، نمی‌دانیم ایکس باکس سری ایکس هم چه قیمتی دارد. با این حال شایعاتی که از کارخانه دو رقیب قدیمی به گوش می‌رسد، به خوبی نشان می‌دهد مایکروسافت احتمالا قیمت پایین‌تری برای کنسول جدیدش در نظر گرفته است. حتی این احتمال وجود دارد که ایکس باکس سری ایکس قیمتی حدود نصف پلی استیشن ۵ داشته باشد.

کنسول بازی

ضمن این که باید بدانید براساس اطلاعاتی که از مدت‌ها پیش از ایکس باکس جدید می‌دانیم، مایکروسافت به‌زودی از کنسول ارزان‌تر و ضعیف‌تری هم رونمایی می‌کند که آن را با نام ایکس باکس سری اس هم می‌شناسیم. ایکس باکس جدید ابتد قرار بود در تابستان عرضه شود اما مایکروسافت تصمیم گرفت در سیاست‌های خود تجدید نظر کند و دوباره وارد عمل شود.

اگر هوادار دوآتشه و قدیمی کنسول مایکروسافت هستید، باید تا دو مرداد صبر کنید. روزی که مایکروسافت از بازی‌های جدید ایکس باکس سری ایکس رونمای می‌کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.