شاید به نظرتان عجیب باشد که مصرف روغن نارگیل هم می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد، اما این یک واقعیت است که عوارض آن می تواند حتی بسیار خطرناک باشد!
به گزارش جی پلاس، روغن نارگیل در مارکت ها به دو شکل دست نخورده و تجاری یافت می شود و قابل دسترس است.روغن نارگیل دست نخورده و بکر، خالص ترین شکل روغن است و پردازش و فرآوری نشده است به همین جهت دارای خواص و مزایای بیشتری است و تقریباً عوارض جانبی نخواهد داشت.
اما روغن های نارگیل تجاری که ما اکثراً استفاده می کنیم ،که از نوع پردازش شده است و عوارض جانبی خاصی دارد که چند مورد از آنها افزایش وزن و افزایش سطح کلسترول بد است.
عوارض جانبی و مضرات مصرف روغن نارگیل به صورت خوراکی و موضعی
عوارض جانبی استفاده روغن نارگیل تجاری:
1. افزایش سطح کلسترول:
بر اساس تحقیقات، روغن نارگیل با توجه به سطح کلسترولی که دارد، نمی تواند مانند روغن های گیاهی دیگر (روغن زیتون یا روغن سویا ) سالم باشد.اگرچه ممکن است به افزایش کلسترول خوب هم کمک کند، اما معمولاً در برابر سایر روغن های دیگر ترجیح داده نمی شود.
افزایش مصرف روغن نارگیل باعث افزایش کلسترول بد ( LDL ) مرتبط است.محتوای چربی اشباع در روغن نارگیل بیشتر از روغن های دیگر (کره یا روغن زیتون) است و طبق تحقیقات ثابت شده است که سطح بالایی از چربی اشباع شده باعث افزایش کلسترول بد می شود و در نهایت به سلامتی آسیب می رساند.
2. ممکن است که باعث آلرژیک و حساسیت شود:
اگرچه این مورد خیلی شایع نیست، اما اگر به آن حساس باشید، احتمال آلرژی و حساسیت بسیار زیاد خواهد بود.
برخی از واکنش های آلرژیک شامل:
تهوع، اگزما،بثورات، کندو، استفراغ و آنافیلاکسی می باشد.طبق مطالعات انجام شده، کودکانی که به بادام زمینی حساسیت دارند، کمتر از آن به روغن نارگیل حساسیت خواهند داشت با این حال اگر فرزند شما از این نوع آلرژی برخوردار است، ابتدا کمی روغن نارگیل را امتحان کنید و یا حتماً با پزشک مشورت کنید.
اگر شما مشکوک به واکنش های آلرژیک نسبت به روغن نارگیل هستید، بهتر است علائم را در یک دفترچه یادداشت کنید و سپس با متخصص در میان بگذارید تا به شما بهترین درمان را پیشنهاد کند.
در موارد بسیار نادر حتی ممکن است علائم شدید آلرژی ایجاد شود، مانند سرعت و ضربان قلب نامنظم، ورم صورت و سرگیجه ، اگر شما هر کدام از این علایم را تجربه کرده اید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
یک ماده ای به ریتولین آمید در نارگیل وجود دارد که از روغن نارگیل به وجود می آید و در مایع شستشوی دست مورد استفاده قرار می گیرد ؛ ثابت شده است که بعضی افراد بعد از استفاده از این محصولات، عوامل آلرژی را تجربه می کنند.
3. ممکن است برای قلب مضر باشد:
به گفته انجمن قلب آمریکا، خوردن چربی های اشباع شده کمتر و چربی های اشباع نشده بیشتر، بهترین راه برای جلوگیری از بیماری های قلبی است.روغن نارگیل که حاوی مقدار زیادی چربی های اشباع شده است، می تواند به سلامت قلب آسیب برساند.
یک گزارش نشان می دهد که روغن نارگیل حاوی چربی حتی بدتر از گوشت گاو یا کره است.
4. اسهال:
روغن نارگیل معمولا به صورت خوراکی برای مبارزه با عفونت باکتری های داخلی بدن مصرف می شود.این روند به از بین بردن باکتری ها می تواند منجر به عوارض جانبی کوتاه مدت شود، که یکی از آنها اسهال است.
برای به حداقل رساندن این علائم ابتدا باید روغن را در مقادیر کم مصرف کنید و به تدریج این میزان را افزایش دهید.
5. بروز آکنه:
این عوارض بیشتر برای افرادی است که دارای پوست بیش از حد چربی هستند.
اسید لائوریک موجود در نارگیل معمولا به کشتن باکتری هایی که موجب آکنه هستند کمک می کند، اما این در مورد پوست هایی است که خیلی چرب نمی باشند که در غیر این صورت حتما باعث ایجاد آکنه خواهد شد.
به جای اینکه از روغن نارگیل به عنوان روغن اصلی پوست استفاده کنید، سایر روغن ها را با هم ترکیب کنید تا نتیجه مورد نظر را به دست آورید.
6. درد روده:
کسانی که با فروکتوز مشکل دارند، بیشتر به این بیماری حساس می باشند.این اتفاق زمانی رخ می دهد که فرد مشکل جذب فروکتوز را داشته باشد و منجر به مسائل و مشکلات گوارشی می شود.
اگرچه روغن نارگیل حاوی فروکتوز نیست، اما شامل فروکتان هایی است که زنجیره کوچکی از فروکتوز می باشند و خود فروکتان ها هم باعث ایجاد مشکلات گوارشی می شوند.
7. واکنش های آلرژیک در کودکان:
اگرچه روغن نارگیل برای کودکان مناسب و مفید است، اما در کل باید برخی از جنبه های خاص را نیز در نظر داشته باشید و مهمترین آنها تیروئید نامنظم است.
اگر کودک شما دچار کم کاری تیروئید است، قبل از استفاده روغن نارگیل با پزشک مشورت کنید به این دلیل که روغن نارگیل ممکن است شرایط را تشدید کند و در بعضی از کودکان حتی باعث واکنش های آلرژیک می شود.
8.سر درد:
افرادی که برای سم زدایی از روغن نارگیل استفاده میکنند، اغلب ممکن است که سر درد را تجربه کنند.این اتفاق زمانی می افتد که زنجیره اسید های چرب متوسط در روغن نارگیل سلول های مخمر ( که باعث عفونت میشوند) را از بین میبرد.
بنابراین چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره شد سموم در جریان خون آزاد میشوند و منجر به سر درد خواهند شد.
9.تمیز کردن دندان ها با روغن نارگیل:
اگر به روغن نارگیل حساس هستید، استفاده از آن می توان یک ایده بد باشد، در عوض می توانید از روغن آفتابگردان یا کنجد استفاده کنید زیرا به از بین بردن باکتری های مضر نیز کمک می کند یکی از نکات مهم در این رابطه این است که به دلیل آلرژی که به آن دارید جایگزین مناسبی برای مسواک زدن نمی باشد و نمی تواند باکتریها و پلاک های دندان شما را بهتر از مسواک تمیز کند.
10. آسیب کبدی:
اسیدهای چرب زنجیره ای متوسط در روغن نارگیل به کبد منتقل می شوند و به انرژی تبدیل می شوند و فشار وارد شده می تواند به کبد آسیب برساند. اگر بیماری کبدی یا دیابت دارید، توصیه می شود که از روغن نارگیل اجتناب کنید.
هشدار ویژه در مورد عوارض روغن نارگیل:
مصرف بیش از حد روغن نارگیل در زنان باردار و شیرده بسیار خطرناک است.