گوشت های گیاهی شگفت انگیز با چاپ سه بعدی، غذای آینده بشر
یک استارتاپ مواد غذایی با پرینت سه بعدی گوشت گزینه جالب توجهی برای تامین غذای انسان های روی زمین ارائه داده است.
به گزارش جی پلاس، استارتاپی به نام ریدیفاین میت (Redefine Meat) به تازگی با ایده پرینت سه بعدی گوشت خبرساز شده است. با اینکه کمپانی مورد نظر اولین تولید کننده محصولات غذایی به روشهای غیر معمول و عجیب به حساب نمیآید، طرح ارائه شده توسط مدیران آن برای تولید محصولات غذایی، منحصر به فرد و در عین حال شگفتانگیز به نظر میرسد.
پرینت سه بعدی گوشت
تا پیش از این شرکتهایی مانند بیاند میت (Beyond Meat) و گوشتهای مصنوعی مانند ایمپاسبل برگر (Impossible Burger) با ارائه محصولات گیاهی، جایگزینی پروتئینی برای گوشت گاو، گوسفند و خوک ارائه کرده بودند. این نوع شرکتها با استفاده از گیاهان مغذی و حاوی پروتئین، محصولاتی را تولید میکنند که نه تنها به گوشتهای واقعی شبیه هستند، بلکه طعم و مواد مغذی نسبتا یکسانی هم دارند.
در عین حال از آنجایی که پرورش دام یکی از مضرترین و آلودهکنندهترین فعالیتهای بشری از لحاظ تاثیرات محیط زیستی به شمار میرود، در سالهای اخیر توجه ویژهای به محصولات جایگزین گوشت شده است. با اینکه میدانیم لبنیات، تخم مرغ، حبوبات و محصولات خوراکی بسیاری هستند که میتوانند همانند گوشت به بدن ما پروتئین برسانند، بسیاری از علاقهمندان به دلیل طعم گوشت سراغ این نوع خوراکی میروند و به همین دلیل، گوشتهای گیاهی تولید شده توسط چنین شرکتهایی هم برای شبیهسازی طعم ورژن واقعی محصولات خود، تلاش زیادی میکنند.
شرکت ریدیفاین میت هم جزو استارتاپهایی به شمار میرود که در تلاش برای ارائه محصولات جایگزین و مشابه گوشت هستند، اما همانطور که اشاره شد، ارائه شدن ایده پرینت سه بعدی گوشت توسط این تولید کننده، ریدیفاین میت را از سایر رقبا متمایز میکند. البته هنوز امکان خرید و استفاده از محصولات این شرکت وجود ندارد، اما گفته شده که تا سال آینده سیستم چاپ سه بعدی استارتاپ مورد نظر راهاندازی خواهد شد.
مدیران ریدیفاین میت گفتهاند که گوشت مصنوعی آنها مشخصا با ظاهری شبیه به گوشت گاو و استیکهای معمولی ساخته خواهد شد، اما برای پرینت سه بعدی گوشت تولیدی از هیچ مواد اولیه دامی استفاده نمیشود و تمامی محصولات با استفاده از پروتئینهای گیاهی ساخته میشوند.
اما چرا فرآیند چاپ سه بعدی؟
با اینکه شرکتهای رقیب به روشهای سادهتر و کمهزینهتر گوشت مصنوعی تولید میکنند، برخی از علاقهمندان این سوال را از مدیران ریدیفاین میت پرسیدهاند که چرا فرآیند پرینت سه بعدی گوشت را انتخاب کردهاند؟
در جواب این سوال باید گفت که برخی ویژگیهای منحصر به فرد مانند بافتها و خواص ظاهری گوشت واقعی، به گونهای هستند که امکان کپیبرداری از آنها در محصولات گیاهی وجود ندارد. به بیان دیگر تنها میتوان با استفاده از فرآیند چاپ سه بعدی بافتهایی را در گوشت مصنوعی به وجود آورد که شباهت بینظیری به محصولات حیوانی داشته باشند. چنینی خصوصیاتی باعث میشوند تا شیفتگان گوشت گاو و گوسفند بیشتر به مصرف جایگزینهای گیاهی ترغیب شوند و در نهایت، بازار هدف محصولات هم بیشتر شود.
مدیرعامل ریدیفاین میت میگوید که ظرفیت تولید اولیه تجهیزات شرکت مورد نظر در سال آینده ۲۰ کیلوگرم گوشت در ساعت خواهد بود، اما انتظار میرود که این ظرفیت در طول زمان بیشتر شود. البته گفته شده که قبل از عملی شدن فرآیند پرینت سه بعدی گوشت آزمایشهای اولیهای برای بررسی موفقیت گوشت مصنوعی مورد نظر انجام خواهد شد و در برخی رستورانهای گرانقیمت و محدود، استیک گیاهی ساخت ریدیفاین میت در منو غذاها قرار میگیرد.
پس از طی این مراحل اولیه و در صورت پیش رفتن اوضاع طبق برنامههای تعیین شده، انتظار میرود که در سال آینده علاقهمندان بتوانند محصول مورد نظر را در فروشگاهها و منو رستورانهای معمولی ببینند.
جالب است بدانیم که در سالهای اخیر تقاضا و علاقه عموم مردم به مصرف گوشتهای مصنوعی افزایش یافته، اما همانطور که اشاره شد، پایین بودن کیفیت محصولات گیاهی ارائه شده و شباهت کم این محصولات به گوشت واقعی باعث موفقیت کم شرکتهای فعال در این زمینه شده است. با این حال انتظار میرود که فرآیند پرینت سه بعدی گوشت معادلات این بازار را تغییر دهد.
دیدگاه تان را بنویسید