فروش وام ازدواج و سایر وامهای قرض الحسنه ربا است
عضو شورای فقهی بانک مرکزی گفت: فروش وام ازدواج و سایر وامهای قرض الحسنه خلاف قانون و حتی شرع بوده و به نوعی ربا محسوب میشود.
وی ادامه داد: بودجه وام ازدواج از طریق افرادی که در بانک ها سپرده های قرض الحسنه دارند, تامین می شود. همچنین دولت با اختصاص منابع دولتی قصد شکل گیری کانون گرم خانواده را دارد. از نظر شرعی هم قطعا مشکل دارد؛ زیرا خرید و فروش این وام با ربا هیچ فرقی ندارد.
موسویان بیان کرد: به اعتقاد بسیاری از مراجع بزرگ تقلید خرید و فروش وام خلاف شرع و قوانین است. بانک مرکزی با بانک هایی که به خرید و فروش وام ازدواج میپردازند, به طور جدی برخورد می کند اما خارج از بانک ها, از دست بانک مرکزی کاری بر نمی اید.
این مقام مسئول گفت: دولت ,بانک مرکزی و قانون گذاران مجلس این خرید و فروش را هیچ وقت قبول نمی کنند. البته برخی از تسهیلات بانکی از جمله تسهیلات بانک مسکن قابل انتقال هستند. در بانک مسکن , سپرده سرمایه گذاری خاصی وجود دارد که افراد می توانند از امتیاز تسهیلات بانک استفاده در قالب گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن به افرادی که می خواهند, واگذار کنند.
وی تصریح کرد: این تسهیلات واگذاری شده در فرابورس بازار رسمی دارد و تسهیلات حق مسکن در آن خرید و فروش می شود. البته لازم به ذکر است که بانک مرکزی مجوز این کار را صادر کرده است. در سایر تسهیلات اگر امتیاز وام از پایه توسط یک فرد به فرد دیگری منتقل شود, در چهارچوب قوانین و مقررات بلامانع است.
عضو شورای فقهی بانک مرکزی در پایان گفت: اگر فردی تسهیلات را از بانک بگیرد و به فرد دیگری فروخته و از آن سود کند, خلاف شرع است.
دیدگاه تان را بنویسید