اینستاگرام 1/2 میلیون پست مستهجن را حذف کرد.

به گزارش جی پلاس،‌ هفته گذشته خبری جعلی مبنی بر تغییر سیاست اینستاگرام منتشر شد؛خبری که در آن ادعا شده بود کاربران اینستاگرام می‌توانند بدون هرگونه ریپورت (مسدود) شدن، فیلم‌های مستهجن را در این شبکه اجتماعی آپلود کنند.

اما تنها جست وجویی ساده در حساب‌های رسمی این شبکه اجتماعی کافی بود تا مشخص شود که هیچ خبر رسمی تأییدکننده این موضوع وجود ندارد. جالب اینجاست در حالی که در کمترین زمان ممکن، جعلی بودن این خبر اثبات شد اما بازهم فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین در صحن علنی مجلس با استناد به این خبر، تلویحاً به لزوم فیلتر این شبکه اجتماعی اشاره کرد.
به هرحال موافقان مسدودسازی این پلتفرم، دلیل خود را نبود امنیت اخلاقی و انتشار تصاویر مستهجن در این شبکه اجتماعی عنوان می‌کنند. در همین راستا در این گزارش سیاست‌ها و خط مشی اینستاگرام برای مقابله با پورنوگرافی و نحوه محافظت از کاربران در برابر تصاویر مستهجن مورد بررسی قرار گرفته است.
 
اینستاگرام دومین شبکه اجتماعی محبوب جوانان
طبق گزارش مرکز پژوهشیPew، اینستاگرام بعد از یوتیوب محبوب‌ترین شبکه اجتماعی جوانان به شمار می‌رود، چراکه این قشر به ساخت ویدئو و تولید محتواهای تصویری علاقه مندند و همچنین می‌توانند در این فضا با دوستان خود ارتباط داشته باشند. استوری‌هایی که تنها 24ساعت قابل نمایش هستند نیز یکی دیگر از قابلیت‌های جذاب این شبکه اجتماعی به شمار می‌رود تا جایی که اینستاگرام حالا دیگر ماهانه بیش از یک میلیارد کاربر فعال دارد که با بیش از 100 زبان در دنیا صحبت می‌کنند.
فیس بوک، اینستاگرام را در سال 2012 با قیمت یک میلیارد دلار خریداری کرد و با توجه به افزایش چشمگیر تعداد کاربران آن در این سال ها، دائم به فکر آپدیت‌هایی برای امنیت بیشتر پلتفرم و حمایت از کاربران بوده است تاجایی که در سال 2019 علاوه بر سیاست‌های معمول فیس‌بوک به‌عنوان کمپانی مادر، خط مشی و سیاست‌هایی ویژه هم به طور خاص برای اینستاگرام مشخص شد تا کاربران در برابر تصاویر مستهجن، محتوای تروریستی و تبلیغات مرتبط با آن، خشونت، سخنان تنفرآمیز، تبعیض نژادی و... محافظت شوند.
 
طبق سیاست جدید اینستاگرام، کاربرانی که سیاست‌های این پلتفرم را رعایت نکنند در گام نخست، نوتیفیکیشن و پیغامی هشدارآمیز دریافت می‌کنند که درآن عنوان شده است در صورت ادامه این روند و رعایت نکردن قوانین این پلتفرم، احتمال دارد اکانت آنها تعلیق شود.
 
درواقع اینستاگرام با این هشدار، فرصتی به کاربر می‌دهد تا تصاویر خلاف سیاست‌های اینستاگرام را حذف کند. اگر کاربر همچنان بر عملکرد خود پافشاری کند، اکانت وی حذف شده و علت آن طی پیامی برای کاربر ارسال می‌شود؛اما اگر این اکانت به اشتباه حذف شده باشد کاربر می‌تواند با مراجعه به گزینه Help Center، اکانت خود را در عرض چند ماه بازیابی کند.مجمع استاندارد فیس‌بوک که قوانین مربوط به حفاظت از کاربران را روی این پلتفرم و همچنین اینستاگرام به روز می‌کند در گزارش مربوط به سال 2019 خود آورده است: این نخستین بار است که آمار مرتبط با اینستاگرام را در گزارش سالانه فیس‌بوک آورده‌ایم و می‌بینیم که اینستاگرام با خط مشی جدید خود بخوبی از کاربران محافظت کرده و موفق شده است با متخلفان در این عرصه مجازی مقابله کند. طبق این گزارش، میلیون‌ها پست و میلیاردها اکانت جعلی از روی این پلتفرم‌ها حذف شده است؛ پست‌ها و اکانت‌هایی که درمیان آنها از فعالیت تروریستی گرفته تا رعایت نکردن قانون کپی رایت و انتشار تصاویر مستهجن یا سوء‌استفاده جنسی از کودکان دیده می‌شود. این اکانت‌ها از قوانین و خط مشی فیس‌بوک و اینستاگرام سرپیچی کرده و به آن احترام نگذاشته‌اند به همین دلیل هم با آنها بشدت مقابله می‌شود.
 
در این گزارش آمده است: فیس‌بوک در ماه آوریل تا سپتامبر 2019 حدود 3.2 میلیارد اکانت را حذف کرد در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل، 1.5میلیارد اکانت بود. در این بازه زمانی همچنین 11.4میلیون اکانت حاوی محتوای تنفرآمیز حذف شده است درحالی که این رقم درسال 2018 و در همین بازه زمانی حدود5.4میلیون اکانت بود که این، نشان از تلاش‌های گسترده این شبکه‌های اجتماعی برای محافظت از کاربران در برابر تصاویر مستهجن و... دارد. کمپانی مادر اینستاگرام در این گزارش یادآور شده است که فیس‌بوک تا پایان سال 2019 حدود 98درصد از پست‌های تروریستی و تبلیغات مربوط به آن را مسدود کرده است و این روند برای محتواهای ضداخلاقی نیز مثبت بوده است. اینستاگرام پیشرفت قابل توجهی در تشخیص سوء‌استفاده جنسی از کودکان و انتشار تصاویر مستهجن داشته و در این بازه زمانی حدود 1.2میلیون محتوا و پست با این مضمون را حذف کرده است.
«استفانی اتوی» سخنگوی اینستاگرام نیز در این گزارش آورده است: فیس‌بوک و اینستاگرام اعلام کرده‌اند از هر 10هزار پست موجود روی فیس‌بوک و اینستاگرام تنها  4 پست حاوی مطالبی مغایر با سیاست‌های این پلتفرم هاست که تصاویر مستهجن بخش اندکی از این پست هاست.ازسوی دیگر پیش از این، اینستاگرام راهکارهای مختلفی برای یافتن افرادی داشت که خلاف سیاست‌های ما عمل می‌کنند اما دیگر قرار است استراتژی‌هایی خاص بویژه در زمینه پورنوگرافی داشته باشد. گفتنی است در سال 2019صدها اکانت مربوط به پورن استارها و کسانی که از محل انتشار تصاویر مستهجن و... کسب درآمد می‌کردند و میلیون‌ها فالوئر داشتند هم به‌دلیل رعایت نکردن قوانین و پروتکل‌های اینستاگرام مسدود شد.
 
برخورد قاطع اینستاگرام با پورنوگرافی
در گزارش مجمع استاندارد فیس‌بوک آمده است: وقتی پای پورنوگرافی بویژه سوء‌استفاده جنسی از کودکان در میان باشد تحمل فیس‌بوک و اینستاگرام به صفر می‌رسد. ازسوی دیگر یکی از خط مشی‌های اصلی اینستاگرام، از سال 2015 تاکنون سیاست ضد برهنگی (no nudity) است و در قالب آن انتشار عکس‌های برهنه بر این پلتفرم ممنوع است. این موضوع تا آنجا برای اینستاگرام اهمیت دارد که انتشار تصاویر برهنه کودکان و حتی نوزادان در اینستاگرام نیز جزو مصادیق اشاعه فحشا محسوب و با آن برخورد می‌شود به همین دلیل هم تاکنون اکانت‌های متعدد اینستاگرامی با جرم پورنوگرافی کودکان مسدود شده است.
طبق گفته سخنگوی فیس بوک، در اینستاگرام و همچنین فیس‌بوک به‌عنوان کمپانی مادر این پلتفرم، حتی ایموجی‌های غیر اخلاقی هم اجازه انتشار ندارند. ما دائم آپدیت‌هایی برای استانداردهای پلتفرم‌های خود ارائه می‌دهیم و آن را اعلام می‌کنیم تا کاربران از آن مطلع شوند و اکانت‌های متخلف را ریپورت کنند تا موضوع بسرعت مورد بررسی قرار گیرد.
در این گزارش همچنین آمده است: اینستاگرام در حال حاضر به الگوریتمی مجهز شده است که می‌تواند درصد برهنگی در تصاویر یا فیلم را تشخیص دهد و درنهایت پست مذکور حذف یا اکانت مسدود شود. گفتنی است اکانت‌هایی هم که درصد زیادی از پست‌هایشان به تصویر یا فیلم مغایر با قوانین و سیاست‌ها و خط مشی این پلتفرم اختصاص یابد نیز مسدود می‌شوند. این تغییر به ما اجازه می‌دهد تا مردم نسبت به چیزی که به اشتراک می‌گذارند مسئولیت پذیرتر شوند.
 
ابزارهای نظارتی والدین در اینستاگرام
برخی از کسانی که این روزها دغدغه فیلتر اینستاگرام را دارند به فعالیت کودکان در این فضا اشاره می‌کنند. این درحالی است که اینستاگرام قوانینی سخت برای فعالیت کودکان در این عرصه قرار داده و ابزارهای نظارتی متعددی هم در اختیار والدین قرار داده است. کودکان زیر 13سال نمی‌توانند در اینستاگرام اکانت داشته باشند و اگر هم افراد کمتر از 13 سال درخواست عضویت در این پلتفرم را داشته باشند این کار تنها با نظارت و اجازه والدین شان امکانپذیر است. والدین می‌توانند با راهکارهای هوشمند بر فعالیت کودک یا نوجوانشان در اینستاگرام نظارت داشته باشند که از بخشی از این ابزارها می‌توان به اپلیکیشن‌های نظارتی ازجمله KidBridge، WebWatcher و Bark اشاره کرد. به‌عنوان مثال با کمک اپلیکیشن Bark والدین می‌توانند بر30 شبکه اجتماعی محبوب ازجمله اینستاگرام، تیک تاک، اسنپ چت و...و ایمیل نظارت داشته باشند و عملکرد کودکانشان را ببینند. وقتی الگوریتم‌های این اپلیکیشن خطر احتمالی را شناسایی کند از طریق ایمیل، پیام متنی برای والدین ارسال می‌شود پس نیازی نیست که والدین بر همه پست‌ها و کامنت‌ها یا فعالیت‌های فرزندشان نظارت کنند. همچنین با کمک این اپ والدین می‌توانند نظارت کنند که فرزندشان در چه ساعاتی از اینترنت استفاده کند یا از چه وب سایت‌هایی بازدید کند.
ازسوی دیگر اینستاگرام بر مبنای هوش مصنوعی و الگوریتم‌هایی ویژه کار می‌کند تا کاربران پست‌هایی برحسب علاقه خود را ببینند و تنها در صورتی که کاربر قبلاً به‌دنبال یافتن پست‌هایی با مضامین غیراخلاقی باشد این صفحات به‌صورت پیش فرض برایش ظاهر می‌شود. درغیر این صورت به‌عنوان مثال اگر کاربر به‌دنبال مد و پوشاک، آشپزی و... باشد تنها پست‌هایی با این مضامین برای وی نمایش داده می‌شود. حال سؤال اینجاست درحالی که نمی‌توان مدعی شد هیچ شبکه اجتماعی داخلی یا خارجی و هیچ بخش از فضای مجازی به‌صورت صددرصدی عاری از موارد خلاف است آیا فیلتر اینستاگرام به‌عنوان بستر اشتغال عده زیادی از جوانان راهکار درستی است؟

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1451300
  • منبع: روزنامه ایران
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.