مقایسه قیمت مهدی قائدی با لژیونرهای حال حاضر

مدیرعامل باشگاه استقلال در تازه‌ترین مصاحبه خود گفته مهدی قایدی و دیگر بازیکنان استقلال را کمتر از ۵میلیون دلار نمی‌فروشد!

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، این حق طبیعی مدیرعامل باشگاه استقلال است هر قیمتی که دوست دارد برای فروش بازیکنانش تعیین کند، اما سؤال اصلی اینجاست آیا باشگاه‌های خارجی حاضر می‌شوند برای خرید مهدی قایدی ۵میلیون دلار هزینه کنند؟ بدون شک نه.

به‌تازگی تیم گرانادا اسپانیا که تیم نهم جدول لالیگا به‌شمار می‌رود برای جذب محمد محبی برای باشگاه سپاهان درخواست فرستاده است. پاسخ باشگاه سپاهان به دعوتنامه گرانادا موجب شد این باشگاه اسپانیایی قید جذب محمد محبی را بزند. به این خاطر که باشگاه سپاهان گفته بود برای فروش محمد محبی ۲۵۰هزار دلار می‌خواهد و از سویی محمد محبی هم باید هر ماه دست‌کم ۱۵هزار دلار دستمزد بگیرد. این درخواست در حالی مطرح شد که در قرارداد محمد محبی به این نکته اشاره شده که این بازیکن با پرداخت ۱۲۵هزار دلار به باشگاه می‌تواند به تیم خارجی جدیدی ملحق شود.

قیمت دلار در ایران نوسان زیادی دارد، اما واقعیت این است این نوسان در خارج از مرزها قابل درک و لمس نیست. به طور مثال در پرتغال مردم امروز برای خرید یک دلار همان پولی را می‌پردازند که سال‌ها پیش می‌پرداختند و حالا می‌خواهیم نگاهی داشته باشیم به جابه‌جایی‌های سال‌های اخیر و در نهایت به این نتیجه برسیم که آیا مهدی قایدی با ۵میلیون دلار به فروش خواهد رفت یا نه؟

۱- علیرضا جهانبخش؛ مبلغ فروش: ۲۲۰هزار یورو
علیرضا جهانبخش در سال ۲۰۱۱ و در حالی که صحبت از حضورش در تیم پرسپولیس بود از تیم داماش به تیم نایمخن ملحق شد. مبلغ رضایتنامه این بازیکن از سوی باشگاه داماش گیلان ۲۲۰هزار یورو تعیین شد که این پول بلافاصله به حساب باشگاه گیلانی واریز شد. البته این قرارداد از سوی امیر عابدینی به گونه‌ای تنظیم شد که باشگاه داماش از انتقال این بازیکن به آلکمار و در ادامه برایتون هم سود برد و به نظر می‌رسد درآمد باشگاه داماش از این دو جابه‌جایی ۱٫۵ درصد بود. جالب است بدانید آلکمار بعد از خرید علیرضا از نایمخن این بازیکن را ۱۷میلیون پوند برابر با ۱۹میلیون یورو به تیم برایتون فروخت. این بیشترین پولی است که برای خرید یک بازیکن ایرانی هزینه شده است. می‌گویند علیرضا گران‌ترین خرید تاریخ باشگاه انگلیسی هم بوده. البته که اگر علیرضا در ایران به بازی خود ادامه می‌داد با چنین مبلغی ارزش‌گذاری نمی‌شد و او با کسب عنوان آقای گلی لیگ برتر هلند به تیم برایتون نمی‌رفت.

۲- کاوه رضایی؛ مبلغ فروش: صفر
کاوه رضایی در شرایطی به تیم شارلوا ملحق شد که بازیکن آزاد بود. درحالی که باشگاه استقلال با او بر سر تمدید قرارداد در حال صحبت بود این بازیکن با ۲۰۰هزار دلار برای فصل اول با باشگاه بلژیکی قرارداد ۴ ساله بست. در ادامه باشگاه شارلوا این بازیکن را با ۵میلیون یورو به بروژ فروخت که پرداخت چنین مبلغی برای خرید کاوه سروصدای زیادی در فوتبال بلژیک به‌راه انداخت. روزهای ناموفق کاوه در بروژ موجب شد او این‌بار به عنوان بازیکن قرضی به باشگاه شارلوا برگردد و اتفاقاً روزهای خوب خود را یک‌بار دیگر تجربه کند. با اعلام نیمه تمام ماندن بازی‌های این فصل لیگ بلژیک، کاوه رضایی دوباره مجبور به حضور در تمرینات تیم بروژ شده و این باشگاه در تلاش است این بازیکن ایرانی را به تیم نانت فرانسه انتقال دهد.

۳- اللهیار صیادمنش؛ مبلغ فروش: ۸۷۰هزار دلار
در حالی که شفر می‌کوشید باشگاه استقلال را از فروش اللهیار صیادمنش به تیم فنرباغچه منصرف کند، در نهایت باشگاه تصمیم خود را عملی کرد و اللهیار با قیمت ۸۷۰هزار دلار به تیم فنرباغچه فروخته شد. می‌گویند سرمربی وقت استقلال قصد داشت اللهیار را به یک تیم آلمانی معرفی کند و می‌گفت اگر باشگاه در ترانسفر این بازیکن عجله نمی‌کرد در ادامه می‌توانست او را با میلیون‌ها یورو به تیم‌های خارجی بفروشد. قرارداد اللهیار که در جام جهانی نوجوانان چهره شد با تیم فنرباخچه ۵ ساله است و قرار است در ترانسفر بعدی استقلال هم درصدی شریک باشد. خبر تأیید نشده حکایت از این دارد سهم استقلال از ترانسفر بعدی این بازیکن ۲۰ درصد از مبلغ فروش است.

۴- سردار آزمون؛ مبلغ فروش: صفر
روس‌ها در سال‌های اخیر ستاره‌های فوتبال ایران را با مبلغ اندکی خریده‌اند و گاهی در این خریدها به سودهای میلیون دلاری دست پیدا کرده‌اند. سردار آزمون زمانی که به تیم روبین ملحق شد بازیکن تیم سپاهان بود، اما چون با این باشگاه قرارداد حرفه‌ای نداشت بدون رد و بدل شدن یک دلار و یا یک یورو به تیم روبین ملحق شد. شاید برای‌تان جالب باشد بدانید زنیت، آخرین تیم سردار برای خرید این بازیکن ۱۲میلیون یورو هزینه کرد. حالا صحبت از حضور سردار در تیم‌های ایتالیایی و انگلیسی است و به نظر می‌رسد باشگاه زنیت که ۱۲میلیون یورو برای خرید سردار هزینه کرده این‌بار او را با عددی بیش از ۲۰میلیون یورو بفروشد. سهم سپاهان از این همه جابه‌جایی هیچ است!

۵- امید نورافکن؛ مبلغ فروش: ۲۵۰هزار یورو
امید نورافکن، کاپیتان تیم ملی جوانان در جام جهانی جوانان در سال ۲۰۱۸ بود که به تیم شارلوا ملحق شد. پولی که باشگاه بلژیکی برای خرید این بازیکن پرداخت ۲۵۰هزار یورو بود. در ادامه این بازیکن به‌عنوان بازیکن قرضی به استقلال آمد و در ادامه هم پیراهن سپاهان را بر تن کرد. حالا باشگاه سپاهان در تلاش است امید را دائمی از شارلوا خریداری کند. به‌طور حتم پولی که باشگاه شارلوا از فروش امید به سپاهان دریافت خواهد کرد بیشتر از عددی است که برای خرید این بازیکن به استقلال داده است و این یک سیاست مهم و درآمدزا در باشگاه‌های اروپایی است.

۶- علی قلی‌زاده؛ مبلغ فروش: ۳۵۰هزار یورو
علی قلی‌زاده بازیکن تیم سایپا و تیم امید بود که به باشگاه شارلوا ملحق شد. گفته می‌شود باشگاه سایپا از ترانسفر این بازیکن ۳۵۰هزار یورو سود کرد. این بازیکن برخلاف امید نورافکن جای خود را در ترکیب ثابت تیم بلژیکی پیدا کرده و هیچ بعید نیست پیش از اتمام قراردادش با یک مبلغ خوب از سوی باشگاه شارلوا فروخته شود.

۷- یونس دلفی؛ مبلغ فروش‌: ۱۰۰هزار یورو
این بازیکن جوان در تابستان ۲۰۱۸ بود که با عقد قرارداد سه ساله راهی شارلوا شد. مبلغی که باشگاه استقلال خوزستان برای صدور رضایتنامه این بازیکن دریافت کرد ۱۰۰هزار یورو است! جالب این‌که در برهه‌ای باشگاه آیندهوون می‌خواست این بازیکن را ۷۰۰هزار یورو خریداری کند که باشگاه استقلال با فروش این بازیکن مخالفت کرد و در روزهایی تصمیم به جدایی این بازیکن گرفت که از قراردادش تنها ۳، ۴ ماه مانده بود و در عمل انجام شده قرار گرفت. می‌گویند باشگاه شارلوا با احتساب حق رشد یونس دلفی باید ۲۷۰هزار دلار به استقلال خوزستان پرداخت می‌کرد که این کار را نکرد و در نهایت تنها ۱۰۰هزار یورو به تیم ایرانی رسید.

۸- رضا شکاری؛ مبلغ فروش‌: ۱۰۰هزار دلار
رضا شکاری هم با پرداخت ۱۰۰هزار دلار از ذوب‌آهن جدا شد و به تیم روبین پیوست. این بازیکن هیچ فروغی در ترکیب روبین نداشت و باشگاه او را آزاد کرد تا به هر تیمی که دوست دارد ملحق شود و در نهایت به فوتبال ایران برگشت و پیراهن تیم تراکتور را بر تن کرد. باشگاه ذوب‌آهن در شروع این جابه‌جایی حاضر نشد ۱۰۰هزار دلار را از تیم روسی دریافت کند و به فیفا شکایت کرد، اما رأی نهایی فیفا هم همان ۱۰۰هزار دلاری بود که در قرارداد بدان اشاره شده بود. البته باشگاه در این بین حق‌الوکاله‌ای را هم به وکیل برای ارائه شکایت به فیفا پرداخت کرده بود.

۹- مهدی طارمی؛ مبلغ فروش: ۵۰۰هزار دلار
مهدی طارمی با پرداخت ۶۰۰هزار دلار تیم پرسپولیس را ترک کرد و به تیم الغرافه ملحق شد. ۵۰۰هزار دلار از این پول از سوی باشگاه الغرافه پرداخت شد و ۱۰۰هزار دلار هم مهدی طارمی به باشگاه داد. البته براساس توافق طرفین قرار شد سهم ۲۲۱هزار دلاری از حضور مهدی طارمی در جام جهانی ۲۰۱۸ به حساب باشگاه پرسپولیس واریز شود نه باشگاه الغرافه. مهدی طارمی در جام جهانی ۲۰۱۸ بازیکن الغرافه بود. مهدی طارمی به‌عنوان بازیکن آزاد از تیم الغرافه جدا شد و به تیم ریوآوه پیوست. قرارداد او برای دو فصل با تیم پرتغالی ۱ میلیون و ۴۰۰هزار یورو بود و حالا قصد دارد به یک تیم جدید ملحق شود. مهدی طارمی تاکنون ۱۰ گل در لیگ برتر پرتغال به‌ثمر رسانده. باشگاه بنفیکا و پورتو خواهان به‌خدمت گیری او هستند و حاضرند برای خرید او ۷میلیون یورو هزینه کنند. البته گفته می‌شود مبلغ قرارداد او در تابستان افزایش پیدا خواهد کرد.

۱۰- محمد نادری؛ مبلغ فروش: صفر
محمد نادری در سال ۲۰۱۸ به تیم کوتریک بلژیک ملحق شد و با این تیم قرارداد ۴ ساله بست. او در یک فصل و نیم اخیر برای پرسپولیس بازی کرده است. پرسپولیس بابت نیم‌فصل ۸۰هزار دلار و بابت فصل اخیر ۱۵۰هزار دلار به باشگاه بلژیکی داده است. او در پایان این فصل باید به اردوی تیم بلژیکی برگردد. محمد نادری بازیکن تراکتور بود. این جابه‌جایی سهمی به تبریزی‌ها نرساند به این خاطر که محمد نادری به عنوان بازیکن آزاد از تیم تراکتور جدا شد.

۱۱- میلاد محمدی؛ مبلغ فروش‌: ۱٫۵میلیارد تومان
میلاد محمدی در بهمن ماه ۹۴ به تیم اخمت گروزنی در لیگ برتر روسیه ملحق شد. می‌گویند سهم تیم راه‌آهن از صدور رضایتنامه این بازیکن ۱٫۵ میلیارد تومان بوده است. در ادامه میلاد سه فصل برای تیم روسی بازی کرد و به عنوان بازیکن آزاد راهی تیم خنت بلژیک شد.

۱۲- مهرداد محمدی؛ مبلغ فروش: صفر
مهرداد بعد از سه فصل بازی برای سپاهان به تیم آوس ملحق شد و گفته می‌شود پولی که او از این تیم برای فصل اول خواهد گرفت ۱۴۰هزار یورو است. جابه‌جایی او هیچ آورده‌ای برای باشگاه سپاهان نداشته به این خاطر که مهرداد زمانی به آوس ملحق شد که قراردادش با سپاهان به پایان رسیده بود.

نتیجه‌گیری

بعید است باشگاهی در حال حاضر تصمیم بگیرد برای خرید مهدی قایدی ۵میلیون دلار هزینه کند. سیاست باشگاه‌های اروپایی برای خرید بازیکنان خارجی غیراتحادیه اروپا به این صورت است که ابتدا مبلغ اندکی برای خرید بازیکن هزینه می‌کنند تا اگر روزی بازیکن نتوانست در ترکیب تیم درخشان ظاهر شود متضرر نشوند. از سویی می‌شود رد پای زرنگی را هم در خرید ایرانی‌ها به وضوح دید. نمونه‌اش علیرضا جهانبخش و سردار آزمون. آن‌ها با ملبغ اندکی ایرانی‌ها را می‌خرند و با میلیون‌ها دلار می‌فروشند. این‌جاست که باشگاه‌های ایرانی باید به‌گونه‌ای قرارداد را تنظیم کنند که از ترانسفرهای بعدی بازیکن خود هم سود ببرند. یک راه دیگر انتقال قرضی بازیکن به تیم‌های اروپایی است. در این صورت وقتی بازیکن ایرانی در ترکیب تیم اروپایی جا می‌افتد باشگاه ایرانی می‌تواند با مبلغ قابل ملاحظه‌ای او را قطعی بفروشد. به‌نظر می‌رسد چون باشگاه‌های ما به صورت دولتی اداره می‌شوند و از دولت بودجه می‌گیرند خیلی روی فروش اصولی بازیکن برای درآمدزایی برنامه‌ای ندارند.

 

دیدگاه تان را بنویسید