در هر مراسم عروسی و عزا به طور متوسط چند نفر به کرونا مبتلا می شوند؟

به دنبال ممنوعیت‌های قانونی با برگزاری مراسم ترحیم و عروسی، مردم این مراسم را در زیر زمین ها برگزار می کنند که این امر موجب شیوع گسترده ویروس کرونا در این مجالس می شود.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس،‌ مراسم عروسی و عزا حالا به پاشنه آشیل تمام تلاش ها برای مبارزه با کرونا تبدیل شده است. در استان آذربایجان شرقی پس از برگزاری هر مراسم ترحیم یا عروسی، به‌طور متوسط 50 مبتلا به کرونا شناسایی می‌شوند. در یک مراسم عروسی در استان هرمزگان عروس مبتلا به کرونا 70 نفر دیگر را آلوده کرد. در اهواز، یک مراسم ترحیم ناگهان باعث طغیان کرونا در غرب اهواز شد. معاون کل وزیر بهداشت هم دلیل اصلی شیوع کرونا در کردستان و خصوصاً سنندج را برگزاری مراسم ترحیم و عروسی و حضور افراد در تجمع‌ها عنوان کرد و گفت: به ما خبر دادند که در سنندج مردم مراسم عروسی را در کارواش برگزار می‌کنند که چنین موضوعی شاید برای اولین بار است که در تاریخ بشریت اتفاق می‌افتد!

به اعتقاد کارشناسان حضور در تجمعات و گردهمایی‌های فامیلی مهم‌ترین عامل ابتلا به ویروس کروناست. بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد شرکت در مراسم‌های عروسی، عزاداری، مسافرت‌ها و سابقه حضور در مراکز خرید دلیل اصلی ابتلای افراد به ویروس کرونا بوده است.

 
ماجرای عروس کرونایی قشم
 
دکتر«فاطمه نوروزیان»، مسئول کمیته آموزش و اطلاع‌رسانی مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دراین باره  گفت: چند روز پیش بود که یک عروس ناقل ویروس کرونا در میهمانی عروسی خود در قشم بیش از ۷۰ نفر از میهمانان را به کووید ۱۹ مبتلا کرد. عروس این مراسم، یک هفته قبل از مراسمش علایم سرماخوردگی داشته که متأسفانه بدون توجه به آن، یک هفته بعد، اقدام به برگزاری مراسم می‌کند و به‌دنبال آن 75 نفر نیز مبتلا می‌شوند.
 
 وی به مراسمی دیگر اشاره کرد و افزود: یک مدیر مدرسه با برگزاری جشنی در منزلش موجب می‌شود همه میهمانانش به غیر از یک نفر که از آمدن به آن میهمانی خودداری می‌کند به کرونا مبتلا شوند. نکته جالب این است که آن یک نفر که در میهمانی شرکت نکرده سالم بوده است. بعداز این جشن مدیر در مدرسه حاضر می‌شود و پرسنل مدرسه هم به کرونا مبتلا می‌شوند. برادر این فرد (مدیر مدرسه) هم که کارمند بانک بوده بعد ازحضور در این مراسم به سرکار خود می‌رود و تعدادی دیگر از کارمندان بانک هم مبتلا می‌شوند. نتیجه میهمانی این می‌شود که 34 نفر در یک جشن خانوادگی به‌کرونا مبتلا می‌شوند.
دکتر نوروزیان با اشاره به اینکه با وجود تعطیلی تالارها شاهد افزایش برگزاری این مراسم‌ها هستیم ادامه داد: شخص استاندار تأکید کرد، جلوگیری از این مراسم به فرمانداران و بخشداران واگذار شده است و باید با صاحبان این مراسم‌ها جدی‌تر از قبل برخورد شود.
 
تدفین مختصر و چهلم آنچنانی
 
در مراسم عزاداری اغلب دیده شده که صاحبان عزا به‌دلیل شیوع کرونا موفق به برگزاری مراسم ختم آنچنانی نشده‌اند، اما این اتفاق را با برپایی مراسم چهلم آنچنانی جبران می‌کنند. سال گذشته و اوایل امسال با بستن ورودی آرامستان‌ها و ممنوعیت چاپ آگهی ترحیم تا حدودی رفت و آمدهای سوگواری کنترل می‌شد و خاکسپاری شهروندان از دست رفته با رعایت پروتکل‌ها و بدون جمعیت‌ زیاد برگزار می‌شد اما این حساسیت‌ها اکنون بسیار کم شده و مردم بدون ترس از کرونا حضور در مراسم را از سر گرفته‌اند و شهرداری‌ها نیز کنترل جدی برای عدم ورود به آرامستان‌ها را در میان صدها دغدغه توسعه شهری فراموش کرده‌اند.
 
این مراسم‌ اخیراً در شهر تبریز و برخی از مناطق استان آذربایجان شرقی هم مانند دیگر استان‌ها رواج پیدا کرده است.
به‌گفته رئیس گروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت آذربایجان‌شرقی بعد از برگزاری هر مراسم عروسی یا عزا حدود ۵۰ نفر مبتلا به کرونا در میان شرکت‌کنندگان شناسایی می‌کنیم.
 
سیمین خیاط‌ زاده افزود: باوجود اینکه هنوز برگزاری مراسم‌های بزرگ مانند عروسی‌ها و عزاداری‌ها در تعداد زیاد را توصیه نکرده‌ایم، اما متأسفانه مردم این کار را انجام می‌دهند.
 
«علی یار راستگو»، معاون سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان شرقی تجمعات و دورهمی‌های خانوادگی را از جمله دلایل بالارفتن اخیرآمار کرونا در استان دانست و اظهار داشت: انتشار ویروس کووید19 بیشتر از طریق ذرات بزاق منتقل می‌شود و افزایش برگزاری مراسم‌های عروسی و ترحیم به‌صورت مخفیانه موجب افزایش مبتلایان شده است.
 
معاون سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان شرقی به برخورد مأموران نیروی انتظامی با این گونه مراسم‌ها اشاره کرد و گفت: اگر گزارشی مبنی بر برگزاری مخفیانه این گونه مراسم‌ها داشته باشیم، نیروی انتظامی ورود پیدا می‌کند و با تحویل صاحبان مراسم به دستگاه قضایی برخورد قانونی خواهد شد.
 
راستگو تأکید کرد: از مرم استان می‌خواهیم از برگزاری این مراسم‌ها جداً خودداری کنند و در صورت حضور در تجمعات با رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک از انتشار ویروس کووید19 جلوگیری کنند و همچنین بعداز خارج شدن از میان جمع حتماً دست هایشان را با مواد شوینده بشویند یا ضد عفونی کنند.
 
شرایط ویژه خوزستان
 
«رضا نجاتی»، سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان از افزایش مراسم عروسی و ترحیم در خوزستان ابراز نگرانی کرد و افزود: در خوزستان ارتباطات اجتماعی و همبستگی قبیله‌ای و طایفه‌ای بسیار زیاد است و برگزاری این مراسم‌ها بسیار مفصل و با جمعیت قابل توجه برگزار می‌شود.
 
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان یکی از دلایل بالارفتن آمار کرونا در خوزستان را برگزاری این مراسم دانست و تصریح کرد: بیشتر این مراسم به‌دلیل اینکه به‌صورت زیرزمینی است در فضای بسته برگزار می‌شود و افراد شرکت‌کننده هم بدون توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی با یکدیگر دست می‌دهند و روبوسی می‌کنند و در واقع راه‌های انتقال را بشدت گسترش می‌دهند. در واقع بخش عمده‌ای از ابتلایان اخیر کرونا در این مراسم‌ها اتفاق افتاده است.نجاتی درباره اینکه چرا با این‌گونه مراسم‌ها جدی‌تر از قبل برخورد نمی‌شود تا شاهد افزایش انتقال ویروس نباشیم، خاطرنشان کرد: در شهرستان‌ها به‌دلیل اینکه دسترسی به آنها آسان‌تر است؛ برخوردها بیشتر است اما در روستاها به‌دلیل اینکه دسترسی به آنها مشکل است و اغلب اطلاعی هم داده نمی‌شود برگزاری این مراسم‌ها بیشتر است.
 
وی ادامه داد: البته در جلسه چند روز پیش ستاد استانی کرونا این موضوع مطرح شد که برخورد با این گونه مراسم‌ها به فرمانداران در شهرستان‌ها، دستگاه قضایی و فرماندهان نیروی انتظامی واگذار شود تا جدی‌تر با این مراسم‌ها برخورد شود. از مردم هم می‌خواهیم که اگر در نزدیکی منزلشان یا بین اقوام این مراسم‌ها برگزار می‌شود حتماً با تماس با 110 اطلاع‌رسانی کنند.

 

دیدگاه تان را بنویسید