بیدمشک گیاهی است که عرق آن را به دلیل خواص درمانی و مفید بسیار استفاده می کنند، اما این خوشبوی پرخاصیت مضراتی نیز دارد که به آن می پردازیم.

به گزارش جی پلاس، بیدمشک گیاهی است از نژاد بید که سنبله‌های آن دارای اسانس خوشبو و معطر است. اسانسی از گل‌های این گیاه گرفته می‌شود که به آن عرق  بیدمشک  می‌گویند. اسانس یا عرق بیدمشک علاوه بر خواص درمانی برای معطر کردن شربت‌ها نیز به کار می‌رود. برای تولید عرق بیدمشک، ابتدا آب و گل‌های گیاه را می‌جوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام می‌شود و مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق بیدمشک است.

 

عوارض عرق بیدمشک

عرق بید مشک قند خون را پایین می‌آورد؛ بنابراین افرادی که قند خون پایین دارند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند؛ کودکان زیر ۲ سال، زنان باردار و شیرده هم باید در استفاده از بیدمشک احتیاط کنند.

همچنین افراد با سن کمتر از ۱۶ سال که مبتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا یا آبله مرغان هستند و نیز اشخاصی که از زخم‌های دستگاه گوارشی، گاستریت و نفخ رنج می‌برند، باید از مصرف بید مشک و عرق آن خودداری کنند.

 

مصرف بیدمشک در بارداری

 

مصرف بیدمشک در بارداری

مصرف شربت بیدمشک و عرق بیدمشک در بارداری و شیر دهی به مقدار کم و با نظر پزشک، به منظور تسکین تنش‌های روحی، جسمی و کاهش افسردگی دوران بارداری مفید است.

به طور کلی از آن جایی که دوران بارداری، دورانی حساس و مهم به شمار می‌رود، مصرف بیش از حد گیاهان دارویی توصیه نمی‌شود چرا که ممکن است به جنین آسیب وارد کند. با این وجود با توجه به اینکه یکی از مشکلات شایع زنان در طی بارداری، افسردگی دوران بارداری و تنش‌های روحی است، برای تسکین این تنش‌ها در صورت ضرورت می‌توان از مقدار کمی مخلوط عرق بیدمشک و عرق بهارنارنج استفاده نمود. از آن جایی هرگونه تنش روحی و جسمی در سلامت آینده کودک موثر است، اهمیت به بهبود حالات ماردران باردار بسیار مهم است.

استفاده از عرق بیدمشک در بارداری یکی از پرطرفدارترین عرقیجات در میان زنان باردار به شمار می‌رود، با این وجود به دلیل طبیعت سرد آن، مصرف بیش از حد آن ممکن است به جنین آسیب وارد کند. همچنین لازم به ذکر است برای اطمینان از سالم بودن گیاهان دارویی مورد استفاده، بهتر است محصولات شرکت‌های معتبر و با علامت استاندارد استفاده شود.
 

خاصیت عرق بیدمشک 

عرق بیدمشک دارای خواص متعدد و متنوعی است. مصرف این عرق به پایین آوردن قند خون کمک بسیاری می‌کند، بنابراین افرادی که دارای قند خون بالا هستند، می‌توانند این نوشیدنی را بدون مواد شیرین‌کننده مصرف کنند تا در صورت بالا بودن قند خون به کاهش آن کمک کنند.

از دیگر خواص درمانی عرق بید می‌توان به تقویت قلب اشاره کرد. این عرق به دلیل داشتن ترکیبات ژرانیون سالیسین، تانن در تسکین اعصاب، ناراحتی‌های قلبی و رفع کننده درد و خستگی مؤثر است. عرق بیدمشک همچنین در درمان کم خونی نیز کاربرد دارد.

 

 
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
36 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1450305
  • منبع: مجله سلامت
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.