لپ تاپ های قدیمی گاهی توانایی دارند که با یک سخت افزار قدرتمند به محصولی مدرن تبدیل شوند.
به گزارش جی پلاس، کامپیوترهای خانگی برای افرادی که دائما در حال جابجایی هستند و به محصولی نیاز دارند که همه نیازهایشان را برطرف کند، کافی نیستند. به عبارت دیگر، لپتاپها این فرصت را برای شما ایجاد میکنند تا هر زمان و در هر مکانی به اطلاعاتی که روی یک کامپیوتر شخصی دارید، دسترسی پیدا کنید. در بازار فعلی محصولات دیجیتال در ایران، قیمتها به صورت روزانه در حال افزایش هستند. بنابراین خرید یک لپتاپ جدید، هر روز دشوارتر میشود. با این حال اگر یک لپتاپ قدیمی دارید، نیازی نیست نگران کندبودن آن باشید. چرا که با تقویت سختافزار آن، این فرصت را دارید تا باطن آن را قویتر کنید.
بنابراین میتوانید با هزینهای بسیارکمتر از بودجه خرید یک لپتاپ، یک لپتاپ قدیمی را تقویت کنید. وقتی از تقویت صحبت میکنیم، به معنای آن نیست که قرار است صفحه نمایش یا باطری لپتاپ را قوی کنیم. تقویت این قطعات یک لپتاپ تقریبا غیرممکن هستند. اما این فرصت را دارید تا تجهیزاتی مانند رم، هارد SSD و سایر تجهیزات مشابه مانند پردازنده را عوض کنید. با این حال نکات بسیار زیادی وجود دارد که پیش از تقویت سختافزار لپتاپ باید به آن توجه کنید.
آیا همه لپتاپها قابلیت تقویت را دارند؟
به همان میزان که لپتاپ شما جدیدتر باشد، کار دشوارتری در تقویت آن دارید. لپتاپهای جدید به گونهای ساخته شدهاند که در برابر تعمیر و تقویت سختافزاری مقاوم باشند. بنابراین هرچه لپتاپی که شما تصمیم دارید آن را تقویت کنید، ضعیفتر باشد کار سادهتری دارید. فراموش نکنید که اگر لپتاپی را تقویت کنید به این دلیل که اجزای آن را از یکدیگر باز کردهاید، دیگر شامل گارانتی نمیشود. ضمن این که باید بدانید بسیاری از لپتاپهای جدید به ویژه مدلهای سرفیس مایکروسافت تقریبا غیرقابل تعمیر و تقویت هستند. به دلیل ساختار پیچیده این محصولات، بهتر است هرگز به بازکردن درون آنها فکر نکنید.
برای تقویت یک لپتاپ، به شما پیشنهاد میکنیم از افراد ماهر و مطمئن یاری بگیرید. از آنجایی که باید بیشتر اجزای آن را از یکدیگر جدا کنید، ممکن است این کار به یک تجربه ناخوشایند تبدیل شود که در مدیریت آن ناتوان باشید.
کدام اجزای یک لپتاپ میتوانند تقویت شوند؟
برای ارتقا و تقویت سختافزار یک لپتاپ باید اجزای قابل تغییر را بشناسید. در ادامه تعدادی از آنها را به شما معرفی میکنیم.
حافظه رم یا همان حافظه موقت
در یک پردازنده و حافظه اصلی دستگاه، هر لپتاپی به حافظه رم یا حافظه موقت هم نیاز دارد. این حافظه به شما کمک میکند تا سرعت انجام دستورات را بیشتر کنید و در مدیریت برنامههای باز، آزادی بیشتری داشته باشید. برای تغییر حافظه رم باید به مادربورد لپتاپ خود نگاه کنید. آیا مادربورد لپتاپ شما برای رمهای جدید و بیشتر جای دارد؟ اگر مادربورد لپتاپ شما اسلات خالی برای تقویت رم داشته باشد، شما کار دشواری ندارید. بیشتر لپتاپهایی که در چند سال گذشته تولید شدهاند، دسترسی آسانی به بخش رمها دارند.
اگر مادربورد شما اسلات خالی برای تقویت رم نداشته باشد، باید همان حافظه موقتی که روی لپتاپ نصب شده را عوض کنید. برای این کار، نیاز دارید تا انواع رمهای موجود در بازار را با توجه به ظرفیت و توانایی لپتاپ خود انتخاب کنید. رمهایی که در بازار وجود دارند، با پیشوند DDR عرضه میشوند. هرچه عدد مقابل DDR بالاتر باشد، سرعت و عملکرد آن رم هم بیشتر میشود. با این حال اگر لپتاپ شما قدیمی است، باید به پشتیبانی آن از انوع رمها دقت کنید. به صورت کلی، رمهای DDR4 بالاترین سرعت و کیفیت را در بازار فعلی دارند که البته خرید آنها به بودجه بیشتری نیاز دارد.
در حال حاضر شرکتهای تولیدکننده سختافزار کامپیوتر به تولید رمهای DDR4 با سرعت ۳۲۰۰ مگاهرتز دست پیدا کردهاند. این حافظههای موقت، سریعترین و گرانترین گزینههای بازار هستند. شما برای تقویت حافظه رم لپتاپ خود، پیش از هر چیزی باید به توانایی دستگاه توجه کنید. پس از آن میتوانید به راحتی به خرید رم فکر کنید. رمهای ۲، ۴، ۸، ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی برای استفاده روی لپتاپها موجود هستند.
حافظه اصلی یا همان هارد
هارد یک کامپیوتر بخش مهمی از آن است. شما باید همه اطلاعات خود را روی هاردها قرار دهید. بنابراین برای نصب و نگهداری از برنامهها و اطلاعات شخصی خود به یک هارد مطمئن و قدرتمند نیاز دارید. این روزها حافظههای جدیدی به بازار عرضه شدهاند که به آنها SSD میگویند. این هاردها سرعتی بسیار بیشتر از هاردهای معمولی لپتاپها دارند و البته قیمت آنها در مقایسه با هاردهای معمولی هم بسیار بیشتر است. هاردهای SSD مصرف باطری لپتاپ شما را هم کمتر میکنند. در شرایطی مشابه با رم، برای تغییر هارد هم باید به تواناییهای لپتاپ خود توجه کنید. اگر از سرعت هارد قدیمی لپتاپی که دارید ناراضی هستید، تنها کافی است یک هارد SSD جانشین آن کنید اما به یاد داشته باشید.
همانطور که اشاره شد، قیمت هاردهای SSD در مقایسه با هاردهای معمولی لپتاپها بسیار بیشتر است. بنابراین در ارتقای هارد لپتاپ خود به SSD باید به کمشدن حافظه آن هم فکر کنید. چراکه خرید یک هارد SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت باید بیشتر از دو میلیون تومان هزینه کنید. پیشنهاد ما به شما آن است که اگر لپتاپی که قصد تقویت آن را دارید نیاز به حافظه زیادی ندارد، از حافظههای SSD با ظرفیت کمتر استفاده کنید. گاهی اوقات نیاز دارید تا علاوه بر حافظه اینترنال دستگاه به یک حافظه SSD برای تقویت سرعت نیز دست پیدا کنید.
در چنین شرایطی نیاز به نگرانی نیست. اگر از درایو DVD لپتاپ استفادهای ندارید، میتوانید آن را جدا کنید. با جداسازی درایو، شرایط برای نصب یک حافظه SSD فراهم است. برخی از لپتاپها شرایط نصب حافظه SSD را به صورت همزمان در کنار اصلی دارند. برای اطمینان از این پشتیبانی، باید از پشتیبانی لپتاپ خود از اتصالات ساتا اطمینان پیدا کنید.
تقویت کارت گرافیک لپتاپ
کارت گرافیک در هر محصول کامپیوتری برای پردازش اطلاعات گرافیکی در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر علاقه زیادی به بازیهای ویدیویی ندارید، شاید نیازی به تقویت کارت گرافیک لپتاپ خود نداشته باشید. در عین حال باید بدانید تعویض کارت گرافیک بسیاری از لپتاپها تقریبا غیرممکن است. حتی اگر توانایی تقویت کارت گرافیک را داشته باشید، از آنجایی که نمیتوانید مادربورد دستگاه را عوض کنید نباید انتظار تغییرات بسیار زیادی داشته باشید. چون تغییر تواناییهای یک کارت گرافیک ارتباط مستقیمی با تواناییهای مادربورد دستگاه شما دارد. تغییر مادربورد هم غیرممکن است.
اگر به ارتقا کارت گرافیک لپ تاپ خود تاکید دارید، میتوانید از کارت گرافیک اکسترنال استفاده کنید. کارت گرافیک اکسترنال از یک منبع تغذیه و یک کابل رابط استفاده میکند. بنابراین در خارج از دستگاه شما قرار میگیرد. از آنجایی که برای استفاده از آن باید دائما کارت گرافیک را به لپتاپ متصل کنید شاید در حمل و نقل آن به مشکل برخورد کنید. بنابراین بهتر است تقویت کارت گرافیک لپتاپ را برای همیشه فراموش کنید.