مجید جلالی که امروز مهمان برنامه ورزش و مردم بود درباره قرارداد با مربیان خارجی و نبود فرصت برای مربیهای ایرانی صحبت کرد.
به گزارش جی پلاس؛ مجید جلالی امروز مهمان برنامه ورزش و مردم شبکه یک بود. او صحبتهای مفصلی درباره نحوه بسته شدن قراردادها با مربیان خارجی و فرصت ندادن به مربیان داخلی مطرح کرد.
جلالی تردید در استفاده از مربی ایرانی را حاصل دو عامل دانست و تصریح کرد: یک دلیل این تردید، تبلیغات منفی کاملاً مهندسی شده علیه مربیان ایرانی از 20 سال پیش بود. دلیل دیگر هم این است که فرآیندی برای آموزش به مربیان ایرانی نبوده است. من بهعنوان مربی پیش از اینکه آموزش دهم، باید آموزش ببینم. آیا فرآیندی بوده که برای آموزش به من، هزینه کند و برای 10 سال دیگر، 20 مربی تربیت کند؟ مشکلات فعلی به خاطر این راهی است که میرویم و 10 سال دیگر هم میگوییم مربی نداریم.
او همچنین درباره ضعف فوتبال ایران در قراردادهای خود با مربیان خارجی اظهار داشت: اگر اقتصاد مونتاژی داشته باشید، نمیتوانید به خودتان ببالید یا اگر تجهیزات نظامی را تولید نکنید و فقط وارد کنید، نمیتوانید به خوبی از خودتان دفاع کنید. از دید من اگر یک کشور نتواند مربی، بازیکن یا مدیر تولید کند، در آن حوزه عقبمانده و شکستخورده است. 20 سال بحث بر این است که مربی نداریم و باید مربی بیاوریم.
جلالی با بیان اینکه رکود مربیگری در فوتبال کشور تنها به یک دلیل نیست، اظهار داشت: رسانهها و فضای افکار عمومی اینگونه است که شرایط به سمتی میرود. خارجیباوری ما ریشه در فرهنگمان دارد و حتی مبل را هم خارجی میخریم. ما کاملاً بحران شناخت داریم و به چیزی که نمیشناسیم، بهتر اعتماد میکنیم. ما مربیان داخلی بین خودمان رقابت منفی داریم که خیلی لطمه زده است. جامعه، رفتار مربیان ایرانی طی 20 سال گذشته را دوست نداشته است. ما علیه هم حرف زدیم، یکدیگر را زندانی، سرزنش و مسخره کردیم.
او درباره اینکه گفته میشد برای مربیان ایرانی کسر شأن بود که روی نیمکت تیم ملی کنار کارلوس کیروش بنشینند، بیان کرد: اصلاً اینگونه نیست. زمانی که در کانون مربیان بودم، با فدراسیون فوتبال فرانسه صحبت کردم و قرار شد 100 مربی ایرانی را طی 12 روز به بهترین مرکز تربیت مربی جهان در این کشور ببریم. سرگروه مدرسان این مرکز، ژرار هولیه بود و برای آموزش این مربیان و بیمه و پول توجیبی آنها، 500 هزار دلار می خواستند. من نزد هر فرد صاحب منصب و سرمایهای رفتم، اما هیچکس این پول را نداد. اگر این مربیان به این کلاسها میرفتند، صاحب دیدگاههای متفاوت میشدند و حداقل میفهمیدند چیزی بلد نیستند.
جلالی همچنین در بخش پایانی صحبتهایش گفت: سرمربی تیم فوتبال گلگهر سیرجان با بیان اینکه با کسی دعوا ندارد و چیزی برای خودش نمیخواهد، اظهار داشت: من میگویم کنار این همه غرامتی که میدهیم، مربیانی چون مانند نکونام، گلمحمدی، تارتار، خطیبی، محمود فکری و ابراهیم صادقی میتوانند سرمایههای خوبی برای فوتبال ما باشند. میتوانیم یک هزارم غرامتها را صرف بهینهسازی این جوانان کنیم و آنها پنج سال دیگر میتوانند ما را سربلند کنند.