طبق یافته های جدید علمی تولید بیش از اندازه نوعی پروتئین در بیماری های مفصلی و شدت التهابات پوستی پسوریازیس موثر است.

 

به گزارش جی پلاس، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کیس‌وسترن در آمریکا مطالعات جدیدی را در زمینه بیماری پسوریازیس آغاز کردند.

پسوریازیس یک بیماری التهابی مزمن پوستی و یک اختلال خود ایمنی است که مهم ترین علایم آن شامل ایجاد تکه‌های ضخیم قرمز رنگ پوستی و فلس های نقره‌ای رنگ است که بسیار دردناک بوده و سبب خارش می‌شود. این عارضه معمولا زانو، آرنج، پوست سر، کف دست و پا و کمر را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ همچنین در اطراف ناخن و داخل دهان نیز دیده شده است.
مطالعات جدید نشان می‌دهد مقدار بیش از حد نوعی پروتئین به نام  KLK۶ شدت و التهابات پوستی ناشی از پسوریازیس را تشدید می‌کند و همین پروتئین منجر به آسیب به مفاصل و استخوان‌های افراد مبتلا به این عارضه می‌شود.
براساس مطالعات انجام شده کاهش پروتئین KLK۶ به میزان طبیعی نقش بسزایی در کاهش التهابات پوستی پسوریازیس و بهبود بیماری‌های مفصلی ناشی از این عارضه مانند آرتریت دارد.
عواملی محتلفی وجود دارند که سبب تحریک و عود علایم پسوریازیس می‌شوند؛ رژیم غذایی، نوشیدنی‌های الکلی، هوای سرد و خشک، استرس، اضافه وزن، سیگار و عفونت از مهمترین علائم عودکننده بیماری هستند.
مطالعات نشان می‌دهد هوای گرم و مرطوب بهار و تابستان در کاهش علائم بیماری موثر است و به رفع خشکی و خارش کمک می‌کند. از طرفی نور ملایم آفتاب نیز در این امر دخیل است و می‌تواند به کاهش علائم کمک کند. البته نور آفتاب تابیده شده به محل زحم نباید شدید باشد، چراکه باعث تحریک پوست می‌شود و علاوه بر شدت علائم، می‌تواند احتمال ابتلا به شایع‌ترین سرطان پوست یعنی ملانوم را افزایش دهد. استفاده از کرم ضد آفتاب در تمام پوست به غیر از محل زخم‌های ناشی از پسوریازیس هنگام قرار گرفتن در معرض نور ضروری است.
این عارضه قابل درمان نیست؛ ولی می‌توان علائم آن را کنترل کرد. پسوریازیس بیشتر در بزرگسالان دیده می شود و ۱۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.

نتایج این مطالعه در نشریه Clinical Investigation منتشر شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.