آخرین وضعیت قیمت سکه و ارز در بازار تهران

در اولین روز هفته، بازار ارز تحت‌تاثیر نیروهای متناقض بود و رقابت کاهشی‌ها و افزایشی‌ها، با فاصله نزدیکی به سود گروه اول خاتمه یافت.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، روز شنبه، دلار ۱۰ تومان افت قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۱۷ هزار و ۶۷۰ تومان رسید. در ساعات ابتدایی اولین روز هفته، اوضاع به کام نیروهای کاهشی بود و دلار تا قیمت ۱۷ هزار و ۵۷۰ تومان عقب نشست. با این حال، این ارز توان افت بیشتر قیمت را از خود نشان نداد و در آستانه سطح حمایتی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی با افزایش خرید مواجه شد و تا قیمت ۱۷ هزار و ۶۷۰ تومان بالا رفت.

به این ترتیب،‌ می‌توان گفت در نیمه اول روز شنبه، اوضاع به کام کاهشی‌ها بود و در نیمه دوم وضع به نفع افزایشی‌ها تغییر کرد. به گفته فعالان، بازار ارز در ابتدای روز تحت‌تاثیر جو روانی ایجاد شده در بازار بود که تبادل زندانی میان آمریکا و ایران را به‌عنوان گامی در جهت کاهش تنش‌ها در نظر می‌گرفت. خریداران نیز از هراس اثرگذاری این اتفاق از بازار عقب نشسته بودند. تقاضای نقدی خاصی نیز در بازار حضور نداشت که قیمت را تحریک کند. با این حال، پس از اینکه قیمت کمی پایین رفت، معامله‌گران مشاهده کردند که تمایل برای فروش پایین آمده است و همزمان نرخ حواله درهم افزایشی شده است. برگشت درهم به بالای مرز ۴ هزار و ۹۰۰ تومانی از نظر برخی فعالان تاثیر مهمی در تغییر سمت و سوی انتظارات بازار داشت.

برخلاف بازار ارز، دیروز در بازار سکه، قیمت‌ها با آسودگی بیشتری کاهشی شدند. در هفدهمین روز خردادماه، سکه تمام بهار آزادی ۱۴۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید. جدا از افت دلار که مقداری در کاهشی شدن بازار سکه اثر داشت، عامل اصلی نزول فلز گرانبهای داخلی، سقوط طلا در بازارهای جهانی بود. طلا در آخرین روز کاری بازارهای جهانی پس از انتشار آمار اشتغال آمریکا و بهبود آن، در سرازیری کاهشی قرار گرفت و به زیر مرز هزار و ۷۰۰ دلاری رفت.

این افت به اندازه‌ای زیاد بود که انتظارات بازیگران بازار داخلی را نیز تحت‌تاثیر قرار داد. با اینکه دیروز سکه بیش از ۱۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد، بیشتر فعالان این بازار باور داشتند، فلز گرانبهای داخلی برای اینکه از کانال ۷ میلیونی پایین‌تر برود، نیاز دارد که در سطح حمایتی ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی با افزایش خرید مواجه نشود. برخی از تحلیلگران فنی باور داشتند، در صورت شکست سطح یاد شده، سکه توانایی نزول تا محدوده ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی را خواهد داشت. این در حالی است که بسیاری از فعالان، باور دارند سکه همچنان توان افزایش قیمت را دارد و خریداران بزرگ به‌دنبال خرید در قیمت‌های پایین‌تر هستند.

البته وضعیت در بازار چندان هیجانی به نظر نمی‌رسد و حجم معاملات نیز زیاد بالا نبود. در واقع بخشی از معامله‌گران باور دارند بازار ظرفیت زیادی برای کاهش یا افزایش قیمت ندارد و در روزهای آتی به احتمال زیاد در دامنه محدودی نوسان خواهد کرد که نه افزایش قیمت زیادی درکار خواهد بود و نه کاهش قابل توجهی.

 

دلار ملی به زیر کانال ۱۷ رفت

در اولین روز هفته، دلار بر تابلوی صرافی ملی به زیر مرز ۱۷ هزار تومانی رفت. روز شنبه شاخص ارزی ۹۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و روی تابلوی صرافی‌های منتخب به عدد ۱۶ هزار و ۹۸۰ تومان رسید. برخی فعالان افت دلار بر تابلوی صرافی‌های منتخب را به‌عنوان سیگنالی از سوی بازارساز به بازار آزاد در نظر گرفتند. در واقع باور آنها این بود که بازارساز به معامله‌گران هشدار داد که به‌دنبال کاهش قیمت‌هاست. آخرین قیمت‌ها در سامانه نیما نیز حاکی از افت قیمت‌ها بود. آخرین قیمت دلار در سامانه نیما ۱۶ هزار و ۲۳۹ تومان ثبت شده است که ۲۲ تومان کمتر از نرخ پیشین بود. هر چقدر قیمت دلار در سامانه نیما و بازار آزاد به هم نزدیک باشند، امکان بهره‌برداری از رانت حاصل از فاصله قیمتی کاهش پیدا می‌کند و تمایل صادرکنندگان برای عرضه ارز افزایش می‌یابد.

 

دیدگاه تان را بنویسید