ویروس کرونا با آمدنش بسیاری از مشاغل را متضرر کرد که یکی از این مشاغل مهدهای کودک بودند که با تعطیل شدن آن‌ها مشکلات متعددی به وجود آمد.

به گزارش جی پلاس، ویروس کرونا با آمدنش بسیاری از مشاغل را متضرر و کارفرمایان را خانه خراب کرد.

با شیوع کرونا، اولین مکانی که تعطیل شد مهد‌های کودک، مدارس و دانشگاه‌ها بودند و بسیاری از کودکان، دانش آموزان و دانشجویان را خانه‌نشین کرد و پای دانش آموزان و دانشجویان را به کلاس‌های مجازی کشاند.

بعد از تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، آموزش‌ مجازی جایگزین کلاس‌های حضوری شد و مراکز آموزشی به دلیل برگزاری کلاس‌های مجازی شهریه‌های اخذ شده را عودت نکردند و به صورت مجازی فعالیت خود را ادامه دادند، اما این وسط سر مدیران مهد‌های کودک بی کلاه ماند، چراکه نه خبری از کلاس‌های مجازی و نه خبری از تسهیلات ویژه بود که در این بین اعلام شد شهریه مهدها نیز عودت داده شود.

مهدهای کودک که ماهانه اجاره‌های سنگین ملک خود را پرداخت می‌کنند و هر ماه پول آب، برق و گاز ملکشان را باید بپردازند، اما وقتی اعلام شد که باید تعطیل شوند کسی آن‌ها را ندید و فقط گفتند که شهریه‌های اخذ شده باید به خانواده‌ها بازگردانده شوند، اما کسی نگفت که پس مدیر فلان مهد کودک از کجا اجاره ملکش را پرداخت کند و از کجا هزینه‌های مهد کودکی را که برای فرزندان ما به راه انداخته، بپردازد.

مهدهای کودک در آستانه ورشستگی نه، ورشکسته هستند و انگار قرار هم نیست که مسئولان کاری برایشان انجام دهند، فقط با تلاش‌های بهزیستی و نامه نگاری‌های مختلف، مهدهای کودک جزء مشاغل متضرر از کرونا شناخته شدند و می‌توانند از تسهیلات کسب و کارهای آسیب دیده بهره‌مند شوند، اما هنوز خبری از پرداخت وام‌هایی که قولش را داده بودند، نیست. ماه‌ها می‌گذرد و صاحبان املاک، اجاره ملکشان را از مدیران مهدها می‌خواهند و بسیاری از این مالکان با مستأجران خود کنار نمی‌آیند.

آنقدر این مشکلات بر سر مدیران مهدهای کودک زیاد شد و فشار مالی بسیاری بر گردن این قشر کوچک جامعه وارد شد که در نهایت مدیران مهدهای کودک تهران برای رساندن حرف هایشان به گوش مسئولان در مقابل استانداری تهران تجمع کردند تا شاید کسی حرف‌ها و صدای اعتراضشان را بشنود، اما باز هم بی نتیجه ماند، تنها درخواست این مدیران آن بود که مهدهای کودک در خرداد ماه باز شوند.

حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت بازگشایی مهد‌های کودک، اظهار کرد: نامه نگاری‌های مربوطه با وزارت بهداشت انجام شده و پروتکل‌هایی را که بعد از بازگشایی باید رعایت کنیم، اعلام کردیم.

وی با بیان اینکه هنوز جوابی از سوی وزارت بهداشت مبنی بر بازگشایی مهد‌های کودک دریافت نکردیم، افزود: به محض اینکه وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا اجازه بازگشایی دهد، ما دستورالعمل‌های لازم را به تمامی مهد‌های کودک در سراسر استان‌ها ارسال خواهیم کرد.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: بازگشایی مهدهای کودک ریزه کاری‌های خاص خود را دارد، چراکه با تعدادی کودک طرف هستیم که رعایت نکات بهداشتی برای آن‌ها سخت است.

اما طی یک گفت‌وگو با مدیران مهدها، به آن‌ها گفتیم که به دلیل آن که شما با کودکان طرف هستید و رعایت نکات بهداشتی در محیط مهد ممکن است برای کودکان سخت باشد و رعایت نکنند، مهدها باز نمی‌شوند، اما یکی از مدیران مهدهای کودک در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مربیان مهدها سال‌ها تجربه آموزش به کودکان را دارند و می‌دانند با هر رده سنی چگونه رفتار کنند تا کودکان آموزش لازم را دریافت و آن‌ها را اجرا کنند، این در حالی است که مسئولان در شرایط فعلی مربیان را دست کم گرفتند و اجازه نمی‌دهند برای روحیه بچه‌ها هم که شده مهدهای کودک باز شوند. مدت‌هاست که کودکان در خانه حبس شده‌اند و دلتنگ دوستان و مربیانشان هستند و قطعاً بازگشت کودکان به مهدها بر روحیه‌شان تأثیر مثبت می‌گذارد.

از طرفی بسته بودن مهدهای کودک و باز بودن ادارات یک تناقضی را ایجاد کرده است، چراکه بسیاری از مادران شاغل برای نگهداری از فرزندانشان در مهدها با مشکلاتی مواجه شدند، یکی از مادران شاغل در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: «وقتی ادارات باز شدند، ما نمی‌دانستیم فرزندانمان را به چه کسی بسپاریم؛ من خودم مادرم پیر است و مادر همسرم هم فوت شدند، مجبور بودم فرزندم را به خواهرم بسپارم که آن هم خالی از مشکل نبود، چراکه بالاخره خواهرم هم دغدغه‌های زندگی خود را دارد و نمی‌تواند از فرزند ۲ ساله من نگهداری کند و بسیاری از همکاران من شرایطشان بدتر است.

به دنبال تعطیلی مهدهای کودک و باز بودن ادارات، مادران شاغلی که کسی را در خانواده نداشتند تا از فرزندانشان مراقبت کنند، مجبور بودند فرزند خود را به هر مکانی بسپارند تا به کارهایشان برسند، اما همین مسئله نیز مشکلات متعددی را ایجاد کرد و زمینه ایجاد مهدهای کودک غیرمجاز و زیرزمینی را به وجود آورد.

سعید بابایی مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور درباره فعالیت مهدهای کودک زیرزمینی، اظهار کرد: وقتی می‌گوییم مهدهای کودک زیرزمینی، منظور مهدهای کودک در زیرزمین نیست، بلکه مقصود مراکزی هستند که از نظر فضای فیزیکی و کادر استاندارد برای نگهداری از کودکان آماده نشده‌اند و مجوز این کار را ندارند، اما در طول سال و به ویژه در روزهای کرونایی به گونه‌ای با جسارت بیشتری به کار خود مشغولند.

همچنین حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق قانون و مصوبه هیئت وزیران، مرجع صدور مجوز مهدهای کودک فقط سازمان بهزیستی کشور است.

وی با بیان اینکه طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی صدور مجوز مهدها و یا هر محلی که برای نگهداری از کودکان آماده می‌شود بر عهده بهزیستی است، گفت: مکان‌هایی که جهت برگزاری کلاس‌های نقاشی، بازی و ... برای کودک راه‌اندازی می‌شوند، اجازه نگهداری از کودکان را ندارند و فقط کودکان برای ساعاتی کوتاه می‌توانند در این مراکز باشند.

فرید با تأکید بر اینکه مکان‌هایی که برای راه‌اندازی کلاس‌های مختلف مجوز دریافت می‌کنند، اجازه نگهداری از کودکان را ندارند، بیان کرد: خانواده‌ها به نهادهای نظارتی این تخلف‌ها را گزارش دهند و سازمان بهزیستی از طریق مراجع حقوقی نیز این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

فردی که نتوانسته برای راه اندازی مهد کودک مجوز لازم را اخذ و شرایط و استانداردهای مربوطه را از سوی سازمان بهزیستی کسب کند، پس صلاحیت نگهداری از فرزندان ما را ندارد، بنابراین اعتماد به این گونه مراکز ریسک بالایی دارد و ممکن است آسیب‌های جبران ناپذیری به نونهالان سرزمین‌مان برساند، هرچند مادران این کودکان کمترین نقش را در این موضوع دارند، چراکه وضعیت معیشتی فعلی کاری کرده که زنان هم مجبورند پابه پای شوهرانشان کار کنند و فرزندان خود را به مهدهای کودک بسپارند.

حالا که مهدهای کودک رسمی، مجوزدار و مطمئن تعطیل هستند و سودجویان در محیطی که صلاحیت لازم و استانداردهای تعیین شده را ندارند، کودکانمان را پذیرش می‌کنند، بهتر نیست ستاد ملی مبارزه با کرونا که دستور تعطیلی مهدها را داده فکر حسابی برای این موضوع کند؟

گفتنی است، سازمان بهزیستی کشور تمام دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های لازم برای بازگشایی مهدهای کودک را به ستاد ملی مبارزه با کرونا ابلاغ کرده است، اما باید توجه داشت که وضعیت مدیران مهدهای کودک و مادران شاغل در شرایط بغرنجی است و باید سریعا فکری به حالشان شود تا حداقل مهدهای کودک برای مادران شاغل با حداقل ظرفیت باز شوند که این تنها کمکی است که در شرایط فعلی می‌شود در حق این قشر صورت گیرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1446721
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.