متخصص گوارش و کبد گفت: مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها یا رژیم های غذایی نامناسب می‌تواند بر روی میکروب‌های روده‌ای اثر بگذارد و سلامت فرد را به خطر اندازد.

به گزارش جی پلاس،‌ حسن سعادت‌نیا، متخصص گوارش و کبد درباره برگزاری هفته سلامت گوارش در سال جاری، اظهار داشت: موضوع اصلی هفته سلامت گوارش امسال "مایکرو بایوتا روده‌ای" است و تحقیقات بین‌المللی نشان می‌دهد این مساله در بروز بسیاری از بیماری‌ها در بدن و یا درمان آنها تاثیر گذار است.

وی افزود: مایکروبایوتاها امروزه عضوی از بدن مانند قلب، ریه و کبد تلقی می‌شوند و در روده انسان میلیاردها، میلیارد باکتری مختلف اعم از هوازی بی هوازی وجود دارد که نقش و ارتباط زیادی با سلامت بدن یا بروز بیماری‌ها می‌تواند ایفا کنند.

این متخصص گوارش و کبد ادامه داد: مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها  یا رژیم های غذایی نامناسب می‌تواند بر روی این میکروب‌های روده‌ای اثر بگذارد و سلامت فرد را به خطر اندازد.

سعادت نیا خاطرنشان کرد: همچنین امروزه بر اساس برخی از تحقیقات مشخص شده که بیماری چاقی و حتی اوتیسم در کودکان می‌تواند مرتبط با باکتری‌های روده‌ای باشد و با دستکاری این باکتری‌ها ممکن است بتوانیم اقدامات زیادی جهت درمان  یا پیشگیری از بیماری فرض انجام داد.

وی با اشاره به اینکه در هفته سلامت گوارش امسال موضوع "مایکروبایوتاهای روده‌ای" به صورت مفصل توسط اساتید و صاحبنظران برجسته مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد، گفت: امروزه مشخص شده که با پیوند "مایکروبایوتا" از فردی به فرد دیگر می‌توان در جهت درمان و پیشگیری از بیماری‌های مختلف اقدام کرد که همه این مباحث در هفته سلامت گوارش مطرح خواهد شد.

اخبار مرتبط؛

تولید آنتی بیوتیک با هوش مصنوعی برای نابودی باکتری شکست ناپذیر

مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی است

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.