تعویض قطعات اصلی وسایل نقلیه مطابق ماده 30 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی ممنوع است.

 

به گزارش جی پلاس، در صورتی که مالکان وسایل‌نقلیه بنا بر نیاز بخواهند ارکان اصلی وسیله‌نقلیه خود را به علت عدم‌کارایی، غیرقابل بازسازی بودن و ... تغییر دهند باید در ابتدا با مراجعه به دوایر شماره‌گذاری ادارات راهنمایی و رانندگی اقدام به اخذ مجوز تعویض کنند که وسیله‌نقلیه در این مرحله ابتدا توسط افسران کارشناس عالی تصادفات بازدید و در صورت تعیین اصالت آن، مجوز تعویض صادر خواهد شد.

در مرحله بعد نیز پس از تعویض قطعه مورد نظر مجددا مالک به اداره راهنمایی و رانندگی مراجعه و پس از بازدید نهایی تعویض قطعه به صورت قانونی انجام و در سوابق خودرو ثبت می‌شود. کلیه این مراحل همانند سایر خدمات ارائه شده از سوی پلیس راهور به صورت کاملا رایگان انجام می‌ پذیرد.

 

مجازات تعویض بدون مجوز چیست؟

در صورتی که مالکان وسایل‌نقلیه بدون اخذ مجوز اقدام به تعویض اتاق، موتور، شاسی و رنگ وسیله کنند و عدم کشف فساد در احراز اصالت قطعه تعویض شده نیز اثبات شود، فرد متخلف از سوی راهور به پلیس آگاهی ناجا معرفی می شود. سپس باید خودرو خود را در به از پارکینگ های مورد تایید ناجا منتقل کند. پس از این مرحله کارشناس پلیس آگاهی به محل پارک خودرو اعزام و اصالت قطعه را تایید می کند و جواب گزارش به پلیس راهور ناجا اعلام می شود.

نهایتا مالک از یک چهارم قیمت قطعه و رنگ تغییر یافته تا یک هشتم جریمه خواهد شد.

 

مدارک لازم جهت تعویض ارکان وسیله نقلیه (موتور، اتاق، شاسی و رنگ)

- حضور شخص مالک

- تقاضای مالک

- سند کمپانی کارخانه سازنده

- بیمه نامه شخص ثالث

- معاینه فنی دارای تاریخ اعتبار (شامل خودروهایی که 5 سال از تاریخ ساخت آنها گذشته باشد)

- کارت وسیله نقلیه

- فاکتور معتبر کارخانه سازنده جهت قطعه تعویضی جدید یا اصل گواهینامه گمرکی جهت قطعات خارجی و برای قطعات دست دوم صورتجلسه اوراق وسیله نقلیه از راهور الزامی است

- برگه عدم خلافی جدید

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1433662
  • منبع: ایران جیب
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.