1158 دانشجوی دکترا از فرصت تحقیقاتی داخل و خارج از کشور در سال 98 بهره مند شدند
مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان گفت: در سال 98 تعداد 556 دانشجوی دکترای داخل کشور از فرصت تحقیقاتی داخل استفاده کرده و 602 دانشجو نیز به خارج اعزام شدند.
به گزارش جی پلاس، ابراهیم حاجی زاده مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان گفت: در سال ۹۸ تعداد ۵۵۶ دانشجوی دکترای داخل کشور از فرصت تحقیقاتی داخل استفاده کرده و ۶۰۲ دانشجو نیز به خارج اعزام شدند.
ابراهیم حاجی زاده در تشریح عملکرد سال گذشته اداره کل بورس و امور دانشجویان خارج گفت: در سال ۱۳۹۸ با در نظر گرفتن وضعیت اعتبارات ریالی ، نوسانات ارزی و چالش های موجود در تامین ارز مورد نیاز دانشجویان، برای تعداد قریب به ۱۰۰۰ نفر پرونده فرصت تحقیقاتی تشکیل شد که تعداد ۶۰۲ نفر از آنها به خارج از کشور اعزام شدند و نزدیک به ۳۰۰ نفر با در دست داشتن نامه حمایت مالی امکان اقدام داشتند که بعضا با داشتن ویزا بدلیل شیوع ویروس کرونا و لغو پروازها و تعلیق و تعطیلی دانشگاهها امکان اعزام پیدا نکرده و در انتظار عادی شدن وضعیت هستند.
وی افزود: همچنین در سال گذشته تعداد ۵۵۶ نفر از دانشجویان دکترا موفق شدند فرصت تحقیقاتی خود را در داخل کشور و در دانشگاه ها یا سایر دستگاه های اجرایی مانند وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه های علوم پزشکی، پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی طی کنند.
دکتر حاجی زاده گفت: سازمان امور دانشجویان در سال ۱۳۹۸ برای تعداد ۱۴۴ نفر دانشجوی بورسیه کامل شاغل به تحصیل در خارج از کشور ضمن نظارت بر روند پیشرفت تحصیلی آنان با اخذ نظرات استادان ناظر و گروه های آموزشی دانشگاه ها نسبت به ارسال مقرری زندگی ، بیمه دانشجویی ، و سایر هزینه های استحقاقی آنان اقدام کرد.
حاجی زاده در خصوص حمایت از دانشجویان بورس داخل گفت: در سال ۱۳۹۸ برای تعداد ۱۹۶ نفر دانشجوی بورسیه داخل اعم از مربی و بورسیه پس از بررسی وضعیت تحصیلی نسبت به ارسال مقرری تحصیلی، هزینه کتاب ، رساله و شهریه تحصیلی با هماهنگی امور مالی سازمان اقدام شده است.
وی در خصوص اعزام با هزینه شخصی اظهار داشت: در راستای اعطای تسهیلات غیر ارزی به متقاضیان ادامه تحصیل در خارج از کشور با هزینه شخصی در سال ۱۳۹۸ برای تعداد ۲۹۵۵ نفر از متقاضیان نسبت به اخذ معافیت تحصیلی برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا پس از بررسی پذیرش و شرایط آنان اقدام شد.
وی گفت: در سال گذشته ۶۰۱۳۳ در خواست دانشجویان ایرانی خارج کشور که به صورت بر خط از سفارت خانه و کنسولگری های جمهوری اسلامی ایران دریافت شده بود، مورد بررسی کارشناسان قرار گرفت و به صورت برخط پاسخ داده شد.
مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان اظهار داشت: با توجه به سیاست های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تعیین مبنای ارز برای دانشجویان بر اساس نرخ ارز در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) و اختلاف ناچیز آن با نرخ ارز در بازار آزاد، در سال ۹۸ تعداد متقاضیان ارز دانشجویی نسبت به سال ۹۷ بسیار کاهشی بود و در مجموع گواهی اشتغال به تحصیل تعداد ۴۸۵ نفر برای دریافت ارز تایید و به بانک های عامل معرفی شدند.
دیدگاه تان را بنویسید