پژوهشگران آمریکایی، نوعی مدل رایانه‌ای ابداع کرده‌اند که می‌تواند کهکشان‌ها را به صورت خودکار طبقه‌بندی کند.

به گزارش جی پلاس، پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، سانتا کروز" (UCSC)، یک برنامه رایانه‌ای قوی موسوم به "Morpheus " ابداع کرده‌اند که می‌تواند داده‌های تصویری نجومی را پیکسل به پیکسل تحلیل کند تا همه کهکشان‌ها و ستارگان در مجموعه بزرگی از داده‌ها مورد بررسی قرار بگیرند.

برنامه Morpheus، یک چارچوب یادگیری عمیق است که با فناوری‌های هوش مصنوعی ادغام شده که برای تشخیص تصویر و گفتار ابداع شده‌اند.

"برانت رابرتسون" (Brant Robertson)، استاد دانشگاه کالیفرنیا، سانتا کروز و سرپرست این پژوهش گفت: سرعت افزایش مجموعه داده‌های مربوط به ستاره‌شناسی، ضرورت خودکار شدن وظایفی را نشان می‌دهد که پیشتر توسط ستاره‌شناسان انجام می‌شده‌اند.

وی افزود: کارهایی وجود دارند که ما به عنوان انسان از عهده انجام دادن آنها برنمی‌آییم؛ در نتیجه باید راه‌هایی پیدا کنیم که رایانه‌ها را برای بررسی مجموعه بزرگی از داده‌های مربوط به پژوهش‌های حوزه ستاره‌شناسی به کار می‌برند.

رابرتسون به همراه "ریان هاوسن" (Ryan Hausen)، پژوهشگر علوم رایانه دانشگاه کالیفرنیا، سانتا کروز، طی دو سال گذشته به ابداع و آزمایش Morpheus پرداختند.

ساختار کهکشان‌ها می‌تواند اطلاعات مربوط به چگونگی شکل‌گیری و تکامل آنها را در اختیار پژوهشگران بگذارد.

رابرتسون گفت: تصور کنید که از یک فضانورد بخواهید تا میلیون‌ها جرم آسمانی را طبقه‌بندی کند. یقینا این کار، دشوار و حتی غیرممکن خواهد بود. ما با این برنامه رایانه‌ای خواهیم توانست تا همه اجرام مورد نظر را به صورت خودکار طبقه‌بندی کنیم و اطلاعات آنها را برای درک تکامل کهکشان‌ها به کار ببریم.

این پژوهش در مجله "Astrophysical Journal Supplement Series" به چاپ رسید.

خبر مرتبط؛

۳۹ کهکشان ناشناخته در جهان کشف شد

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.