مشاغل و بنگاههای فرهنگی هنری آسیب دیده از کرونا مشمول دریافت تسهیلات مالی میشوند.
به گزارش جی پلاس، طی ماههای آینده پیگیریهای اصناف فرهنگی و هنری کشور برای جلب کمک و حمایت دولت برای جبران خسارت ناشی از کرونا در نهایت منجر به تهیه نامهای از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به معاون اول رئیس جمهور، رئیس دفتر رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی رئیس جمهور با هدف اعلام خسارتهای وارده به بخش فرهنگ کشور شد. صالحی در این نامهها خواستار مساعدتهای هر چه سریعتر دولت به مشاغل آسیبپذیر فرهنگ، هنر و رسانه کشور شد.
در این نامه میزان خسارت وارده به اصناف فرهنگی و هنری تا پایان فروردین ماه جاری بالغ بر ۹,۷۶۰,۹۲۱ میلیون ریال، معادل ۹۷۶ میلیارد تومان برآورد شد.
صالحی در این نامهها همچنین حمایتهای پیشنهادی صندوق اعتباری هنر در سه بخش حق بیمه، سرانه درمان و جبران خسارت بیکاری پیشبینی شده است که شامل ۲۱۸,۷۸۹,۶۵۹,۵۰۰ ریال حق بیمه برای ۳۵۵۰۰ نفر از اعضای صندوق، ۱۳۷,۷۶۸,۴۰۰,۰۰۰ ریال سرانه درمان برای ۷۸۱۰۰ نفر از اعضا و ۱,۴۳۹,۹۸۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال برای جبران خسارت بیکاری هنرمندان میزان در نظر گرفته شده است.
طی روزهای گذشته سیدحسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر نیز در گفتگویی با بیان اینکه بیمه شدگان صندوق اعتباری هنر از پرداخت حق بیمه خود در سه ماهه اول سال معاف شدهاند عنوان کرد که مقرر شده برای جبران ضرر و زیان کسب و کارهای فرهنگی و هنری آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبلغ دو هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه از سوی صندوق اعتباری هنر به فعالان فرهنگی و هنری این حوزه پرداخت کند.
در حالی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این منظور طی روزهای اخیر اقدام به ثبتتام از بنگاهها و اشخاص و مشاغل فرهنگی هنری آسیب دیده از ویروس کرونا کرده است، هنوز اعلام نکرده که چه تعداد از صاحبان این مشاغل در این سامانه ثبتنام کردهاند، خبرنگار ما کسب اطلاع کرده است که تصمیم نهایی برای کمک به صاحبان این مشاغل پرداخت وام با بهره ۱۲ درصد تعیین شده است و به ازای هر فرد بیمهشده در کارگاه مبلغ ۱۲ میلیون تومان به صورت وام پرداخت خواهد شد
درباره زمان و شیوه پرداخت این وامها کماکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام نظری نکرده است.