400 مرکز نمونه گیری سرپایی کرونا راه اندازی شد

معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: راه اندازی ۴۰۰ مرکز نمونه گیری سرپایی باعث شد ورودی بیمارستان ها کاهش پیدا کند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، علی رضا رئیسی، روز دوشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، افزود: همکاری فوق العاده مردم برای رعایت بهداشت فردی و جمعی و توجه به توصیه‌های وزارت بهداشت، باعث شد الگوی کشوری بسیار قابل توجه باشد.

وی گفت: تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، عدم مسافرت و…، باعث شد روزهای بی نظیری را تجربه کنیم و نتیجه آن را دیدیم.

رئیسی با اشاره به انجام غربالگری وسیع در سطح کشور که در دنیا بی نظیر بود، افزود: ۷۸ میلیون نفر در مرحله اول که شامل ۹۰ درصد از جمعیت کشور می‌شود، غربالگری شدند و الان مرحله دوم شروع شده که به مرز ۳۲ میلیون نفر رسیده است.

وی ادامه داد: از ۷۸ میلیون نفری که غربالگری شده‌اند حدود یک میلیون نفر پیدا کردیم که این افرداد علائمی داشتند. آنها به مراکز ۱۶ ساعته ارجاع شدند و ۱۳۰ هزار نفر پیدا کردیم که واجد توجه بیشتری بودند. از این ۱۳۰ هزار نفر، تست انجام شد.

معاون وزیر بهداشت گفت: قبل از انجام غربالگری کرونا و راه اندازی تست‌های سرپایی، روزانه ۱۲۰۰ نفر ورودی بیمارستان‌ها داشتیم. بعد از راه اندازی غربالگری، در مراحل اولیه روزانه ۲۰۰ مورد پیدا می‌کردیم.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: در مرحله دوم غربالگری، بیشتر تمرکز بر افراد سالمند، آسیب پذیر و مادران باردار است.

رئیسی به راه اندازی ۴۰۰ مرکز نمونه گیری سرپایی در کشور اشاره کرد و افزود: این اقدام باعث شد ورودی بیمارستان‌ها کاهش پیدا کند.

وی در عین حال خطاب به مردم، گفت: بیماری می‌تواند قابل برگشت باشد و دوباره شیوع پیدا کند، اگر مردم فکر کنند که وظایف آنها تمام شده است. در خوزستان دقیقاً همین موضوع رخ داد و باعث شد به عقب باز گردیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعیت برگزاری مراسم احیا شب های قدر، افزود: تا امروز بعدازظهر شرایط نهایی برگزاری مراسم شب‌های قدر اعلام می‌شود و ترجیح ما این است که این مراسم با ظرفیت محدود برگزار شود.

وی ادامه داد: اگر در این سه شب قرار است مراسمی برگزار شود، اولاً با یک ظرفیت محدود برگزار شود. دوماً اینکه ترجیحاً در فضای باز برگزار شود. سوم، اینکه حداقل فاصله از طرفین و از پشت سر و جلو هر فرد، حدود حداقل یک متر باشد. در عین حال استفاده از ماسک و دستکش و استفاده از مهر و قرآن شخصی توصیه می‌شود.

رئیسی گفت: اگر فضا سربسته بود، حداکثر از یک چهارم فضا استفاده شود. مثلاً اگر یک حسینیه ۲۰۰ نفر گنجایش دارد، حداکثر ۵۰ نفر در آن حضور یابند. اقدام دیگری که با همکاری صدا و سیما انجام شده این است که بسیاری از افراد که می‌خواهند در خانه این مراسم را برگزار کنند، صدا وسیما از مکان‌های خاص مراسم را به صورت زنده و در کانال‌های مختلف پخش کنند. اینکه چه تعداد از اماکن برای شب‌های احیا باز باشد، به جلسه بعدازظهر بستگی دارد که تصمیم‌گیری می‌کنیم، اما کلیت پروتکل به این صورت است که هیات امنا و امام جماعت مساجد و با نظارت دانشگاه‌ها این پروتکل‌ها رعایت شود و حداکثر زمانی که برای برگزاری شب‌های احیا گذاشتیم، دو ساعت است.

وی درباره زمان بازگشایی مشاغل پر ریسک، افزود: اگر در استانی ببینیم موارد ابتلا افزایش یافته و حتی ثابت مانده است، قطعاً اجازه شروع به کار آن مشاغل را نمی‌دهیم. باید موارد نزولی باشد تا بتوانیم مشاغل پرریسک را باز کنیم. بنابراین همه چیز به رعایت مردم بستگی دارد، عدم رعایت می‌تواند شاخص مهمی برای بازگشت به عقب و یا کند عمل کردن در بازگشایی‌ها باشد.

 

مطلب مرتبط: 

 

دیدگاه تان را بنویسید