احراز هویت غیرحضوری سجام با همکاری معاونت علمی و فناوری و با تکیه بر هوش مصنوعی انجام می شود.

به گزارش جی پلاس،  «علیرضا ماهیار»اعلام کرد که اکنون به جز ۲هزار و ۵۰۰ مجموعه دفاتر پیشخوان دولت که به کار احراز هویت فعالند، یک هزار و ۵۰۰ شعبه کارگزاری و بانک منتخب هم در حال انجام این اقدام هستند.

وی ادامه داد: هفته آینده چند بانک دیگر و نیز شبکه پست و پست بانک به یک هزار و ۵۰۰ شعبه کارگزاری و بانک منتخب که اکنون به عنوان شعب منتخب در حال احراز هویت هستند، اضافه خواهند شد و ظرفیت‌ها تا حدود ۹ هزار مرکز افزایش پیدا می‌کند.

ماهیار به ساز و کار احراز هویت غیرحضوری و الکترونیکی سجام اشاره کرد و گفت: احراز هویت غیرحضوری سجام با تکیه بر تکنولوژی هوش مصنوعی و با همکاری معاونت علمی و فناوری جمهوری اسلامی و تیم‌های دانش بنیان انجام می‌شود.

مشاور فناوری و نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی خاطرنشان کرد: این تکنولوژی‌ها در اختیار اپراتورهای احراز هویت قرار داده می‌شود و تا چند روز آینده اپراتورها اطلاعات لازم را از طریق سایت سجام به مردم اطلاع‌رسانی می‌کنند.

وی اظهار داشت: بعد از درج اطلاعات لازم در زمینه احراز هویت غیرحضوری در سایت سجام، سهامداران می‌توانند از طریق اپراتورها اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهند.

ماهیار خاطرنشان کرد: فرآیند احراز هویت غیرحضوری به این صورت است که علاوه بر گرفتن عکس و تطابق آن با عکس‌های مربوطه در ثبت احوال، دارا بودن شماره تلفن همراه به نام فرد الزامی است.

مشاور فناوری و نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: براساس ارزش‌های هوش مصنوعی، کاربر یک ویدئویی از خود به صورت سلفی می‌گیرد و یک سری علائم و جملات را به صورت موردی مطرح می‌کند که بعد از این اقدامات از سوی سهامدار باید آن ویدئو را از طریق بحث در حیات بودن مورد تایید قرار دهیم.

وی اظهار داشت: برای اینکه بتوان نقاط ضعف تکنولوژی را برطرف کرد، یک مجموعه حقوقی، ویدئو را به صورت آفلاین و غیرحضوری با مرجع اصلی کشور مورد مطابقت قرار می‌دهد که با این اقدام ضریب ایمنی احراز هویت غیرحضوری افزایش می‌یابد.

به گفته ماهیار، این اقدام ترکیبی از هوش مصنوعی و روش الکترونیکی همراه با اصالت سنجی آفلاین است که توسط برخی از اپراتورها انجام می‌شد.

مشاور فناوری و نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با بیان اینکه لینک‌های مربوط به احراز هویت غیرحضوری در سامانه سجام گذاشته می‌شود، گفت: سهامداران می‌توانند با کلیک بر روی این لینک‌ها از طریق تلفن همراه یا سیستم مجهز به دوربین، کد پیگیری که از زمان ثبت نام در سامانه سجام دریافت کردند و شماره ملی و تلفن همراه که در سامانه سجام ثبت شده است فرآیند احراز هویت را انجام دهند.

وی به زمان اجرای احراز هویت غیرحضوری اشاره کرد و گفت: اکنون منتظر دریافت مجوز نهایی هستیم، این اقدام از لحاظ امنیتی با برخی از پیچیدگی‌ها همراه است که باید برخی از ملاحظات حکومتی و قانونی رعایت شود. بنابراین به نظر می‌رسد از هفته آینده طرح احراز هویت غیرحضوری به مرحله اجرا برسد.

ماهیار به افرادی که معترض به قطعی سیستم بانک‌ها و دفاتر پیشخوان برای احراز هویت هستند، اشاره کرد و اظهار داشت: روز چهارشنبه ۲۰۰ هزار نفر و روز سه شنبه ۱۸۵ هزار نفر در سامانه سجام ثبت‌نام کردند و روزی ۱۰۰ هزار نفر برای احراز هویت به بانک‌ها مراجعه می‌کنند که تاکنون استقبال از شعب بانک‌ها بسیار خوب بوده است.

مشاور فناوری و نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی خاطرنشان کرد:  با توجه به اینکه برخی از افراد معترض به قطعی سیستم در مراجع منتخب برای احراز هویت هستند اما دیروز بیش از ۱۰۸ هزار نفر احراز هویت شده‌اند.

وی با بیان اینکه استقبال سهامداران از حضور در بازار سرمایه را باید به فال نیک گرفت و متناسب با آن ظرفیت سازی کرد، گفت: تمام تلاش خود را در بازار سرمایه به کار گرفته ایم که اقدامات مربوط به احراز هویت را بدون هیچ خطایی انجام دهیم.

مطلب مرتبط: 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.