وزیر اقتصاد گفت: ۲۰ درصد از دارایی ۷هزارهزار میلیاردتومانی دولت قابل واگذاری است.
به گزارش جی پلاس، فرهاد دژپسند امروز، یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه در نشست فعالان بخش خصوصی با وزیر اقتصاد درباره تحریمها گفت: ما در دولت یازدهم تورم یک رقمی را تجربه کردیم که نشان میدهد که این حالت بار دیگر دست یافتنی است.
وی افزود: رشد اقتصادی ما با انکه باید موفق شود فاصله زیادی دارد اما موانعی چون تحریمهای ظالمانه یک طرفه که روز به روز عمق و گسترش مییابد بر سر راه رسیدن به رشد واقعی وجود دارد هر چند که ما در حال پیدا کردن راههای دور زدن تحریمها هستیم ولی به هر حال یک عنصر مزاحم محسوب میشود.
دژپسند گفت: کرونا نیز مزید علت شده و بر بازار نفت اثر منفی گذاشت مجموعه این شرایط سبب شده تا نتوانیم به رشد اقتصادی دست یابیم اما عزم خود را برای افزایش سرمایه گذاری جزم کردهایم و بخش گردشگری ظرفیت بالایی برای جذب سرمایه دارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی حجم نقدینگی را ۲,۴۰۰ هزار میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: این در حالی است که بسیاری از بنگاههای اقتصادی نگران وجوه نقد برای سرمایه در گردش خود هستند بنابراین برای برون رفت از این عدم تقارن باید از اقیانوس نقدینگی کشور به بنگاهها پل بزنیم.
دژپسند با بیان اینکه به طور سنتی اقتصاد ایران متکی به نظام بانکی است، یادآور شد: سال گذشته نظام بانکی ۹۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات داد که ۷۰ درصد آن جایگزینی تسهیلات سابق بود و تنها ۳۰ درصد آن تسهیلات جدید و پول تازه به بنگاهها تزریق شد.
به گفته وزیر اقتصاد سال گذشته بازار سرمایه ۲۷۵ هزار میلیارد تومان تأمین مالی انجام داد که همه آن برای سرمایه گذاری نبود بخشی از آن به سرمایه در گردش بنگاهها و بخشی دیگر نیز به تأمین مالی اوراق دولتی معطوف شد که همه این موارد در رقم مذکور وجود داشت.
دژپسند با بیان اینکه برای آنکه رشد و جهش داشته باشیم باید راهکارهای تأمین مالی را متنوع و به آن عمل کنیم افزود: نهر بازار سرمایه ظرفیتی دارد که هیچ گاه تحت فشار نیست. به عنوان مثال چهارشنبه گذشته یک شرکت عرضه اولیه شد که دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر سهام آن را خریدند.
دژپسند با تاکید بر اینکه هم فعالان اقتصادی و هم سهامداران خرد باید مشاوران امین داشته باشند خاطرنشان کرد: بسیاری از سهامداران خرد توانایی تحلیلهای صورتهای مالی را ندارند که باید از مشاوران بهره بگیرند.
وزیر اقتصاد ادامه داد: بازار سرمایه کریدوری است که قابلیت خود افزایی بازار را دارد، به خصوص که ما بازار پول و سرمایه را رقیب هم نمیدانیم بلکه مکمل هم هستند.
دژپسند با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم رشد معقول داشته باشیم باید حداقل هزار هزار میلیارد تومان سرمایه بخش دولتی، عمومی و خصوصی داشته باشیم، گفت: باید این حجم نقدینگی را از دریای خروشان منابع مردمی کسب کنیم.
وی افزود: امسال با اذن رهبری ظرفیت جدیدی با استفاده از سهام عدالت به ارزش ۴۰۰ هزار میلیارد تومان به بازار سرمایه تزریق میشود همچنین ETF ها، شرکتهای دولتی و نهادهای دولتی را عرضه خواهیم کرد.
دژپسند افزود: امکان افزایش عرضه اولیهها وجود دارد ولی باید آنها را سازمان بدهیم و از حواشی بپرهیزیم و مرتب به سپردهگذار خرد یادآور شویم که ریسک را نمیشود حذف کرد ولی میتوان آن را مدیریت کرد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه یک بنگاه اقتصادی به من گفت سال گذشته ۴۰۰ درصد سود کردهام و این حرف را به وزیر اقتصادی میگوید که مالیات اخذ میکند، یادآور شد: البته برخی سودهای صادرکنندگان به دلیل افزایش نرخ ارز است و چون درآمدهای صادراتی از مالیات معاف هستند به راحتی سود خود را اعلام میکنند هر چند باید در کنار سود از محل افزایش نرخ ارز از محل نوسازی و مدرن سازی فناوریها و توسعه بازارهای بینالمللی محقق شود.
وی خاطرنشان کرد: برای واگذاری بخشی از املاک دولت امسال بورس مستقل املاک و مسکن راه اندازی میشود که باید ۶۱ هزار میلیارد ریال از محل عرضه املاک دولتی کسب کنیم.