آشنایی با نشانه های عصبی کرونا
نتایج حاصل از تحقیق دانشمندان بیانگر آن است که ویروس کرونا میتواند منجر به بروز نشانههای عصبی نیز بشود.
به گزارش جی پلاس، با ظهور ویروس کووید-19 و همهگیر شدن آن همواره به افراد در ارتباط با علائم آن همچون تب، سرفه و ناراحتیهای تنفسی تذکر داده شده و آگاهیبخشی میشود اما در این میان برخی از نشانهها مورد توجه قرار نمیگیرد.
نتایج حاصل از تحقیق دانشمندان بیانگر آن است که ویروس کرونا میتواند منجر به بروز نشانههای عصبی نیز بشود.
سرگیجه، سردرد و اختلال در دو حس بویایی و چشایی از علائم شایع لطمات سیستم عصبی ناشی از کرونا است.
با وجودیکه تا پیش از این صرفاً موضوع درگیری ویروس در دستگاه تنفسی مورد بررسی قرار میگرفت و چندان موضوع درگیری مغز و سیستم عصبی هنگام ابتلا به کرونا مدنظر نبود ولی تحقیقات اولیه حاکی از آن است که 36 درصد از نمونه 214 بیمار مبتلا به کرونا در چین دارای نشانههایی از تأثیر کووید-19 بر سیستم عصبی از جمله تضعیف و محو شدن قدرت بویایی و چشایی، دردهای عصبی تا تشنج و سکته مغزی را داشتهاند.
با استناد به این یافته جدید دیگر نسخه قبلی پزشکان مبنی بر اینکه افراد تنها در صورت بروز علائم حاد تنفسی به مراکز درمانی چندان معتبر نیست.
بنا بر اعلام متخصصان عصبشناسان ویروسها از دو طریق ایجاد پاسخ ایمنی غیرطبیعی که به بیماری آنسفالیتِ خود ایمنی و دیگری عفونت مستقیم مغز که آن را آنسفالیت ویروسی مینامند بر مغز و سیستم عصبی تأثیر میگذارند.
با اینکه هنوز از میزان اختلالات عصبی ناشی از کرونا، مدت زمان بهبود و داروی ویژه برای درمان آن سخنی به میان نیامده است ولی متخصصان مغز و اعصاب بر این موضوع تأکید دارند که بازگشت به وضعیت عادی برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که دچار اختلالات مغزی شدهاند بیشتر از بیمارانی است که از حملات و سکتههای قلبی یا مغزی نجات یافتهاند، به زمان نیاز دارد.
دیدگاه تان را بنویسید