16 میلیون وام به ازای هر شغل برای جبران خسارت های ویروس کرونا به گردشگری اختصاص می یابد
به گزارش جی پلاس، ولی تیموری با بیان اینکه گردشگری بیشترین تسهیلات حمایتی را دریافت کرده است، گفت: نرخ سود این تسهیلات ۱۲ درصد است که پرداخت آن از نیمه اردیبهشت ماه در بانکها آغاز میشود و تنفس آن تا ابتدای مهرماه امسال است و دوره بازپرداخت آن دو ساله تعیین شده است.
وی ادامه داد: جزئیات این تسهلیات برای ۱۰ رسته که بیشترین زیان را از ویروس کرونا متحمل شدهاند، مشخص شده است که گردشگری جزو آن است. قرار شد این تسیهلات به سه دسته ۱. مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی و سایر فعالان به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ۲. دفاتر خدمات مسافرت هوایی و گردشگری، ۳ . صنایع دستی، مشروط به حفظ مشاغل و براساس فهرست بیمه به ازای هر نفر شاغل، اختصاص یابد. مثلا اگر یک هتل و یا دفتر خدمات مسافرتی ۲۰ نفر شاغل بیمهای داشته باشد، به ازای هر نفر ۱۶ میلیون تومان تسهیلات تخصیص مییابد.
معاون گردشگری گفت: تعداد مشاغل هر یک از رستههای تعیین شده براساس فهرست بیمه در ماههای دی، بهمن و اسفندماه مشخص میشود و اینگونه نیست که تاسیسات و متقاضیان این تسهیلات درباره تعداد کارمندان، خوداظهاری داشته باشند، اقدام صرفا براساس فهرست بیمه است.
تیموری درباره حمایتهای مالی از مشاغل بدون بیمه همچون راهنمایان گردشگری، بومگردیها و هنرمندان صنایع دستی و سایر مشاغل مرتبط با این حوزهها، توضیح داد: این مشاغل غیر رسمی محسوب میشوند که در فهرست بیمه قرار ندارند، البته گروهی از شاغلان این حوزهها بیمه دارند که از تسهیلات ۱۶ میلیون تومانی میتوانند استفاده کنند اما گروهی که بیمه ندارند جزو دسته اول و در بخش «سایر فعالان» تعریف شدهاند که به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای دریافت همین میزان تسهیلات به بانکها معرفی میشوند.
وی افزود: سایر رستهها با مساله مشاغل غیررسمی مواجه نیستند و فقط گردشگری و صنایع دستی چنین شاغلانی دارد که حمایت مالی از آنها ساز و کار متفاوتی خواهد داشت، در اینباره با وزارت کار و بانک مرکزی صحبتهایی شد که از محل همین تسهیلات، از مشاغل غیررسمی گردشگری حمایت شود.
تیموری درباره تصویب رقم درخواستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ملبغ ۳۸ هزار میلیارد ریال، اظهار کرد: این عدد را در اختیارمان قرار ندادند، ساز و کار پرداخت تسهیلات جبران خسارت ناشی از ویروس کرونا اینگونه تعریف نشده که عدد خاصی را مصوب و به رسته شغلی اختصاص دهند، بلکه از کل رقم تسهیلات بانکی درنظر گرفته شده، براساس فهرست بیمه، مبلغی به صورت وام اختصاص مییابد.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قبلا در دیدار با معاون اول رییسجمهور و رییس کل بانک مرکزی، میزان خسارت وارد شده به سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را ۳۸ هزار میلیارد ریال برآورد کرده بود و درخواست داشت این مبلغ از ۷۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای حمایت از مشاغل در دوران کرونا، اختصاص داده شود. طبق گزارش وزارت صنعت، گردشگری جزو صنایعی است که شیوع ویروس کرونا با ۱۰۰ درصد خسارت مالی مواجه شده است. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قبلا گفته بود: اگر این مبلغ را اختصاص ندهند، سیل بیکاری در گردشگری راه میافتد. او تعداد شاغلان مستقیم در گردشگری را حدود ۸۰ هزار نفر اعلام کرده بود.
مطلب مرتبط: آغاز پرداخت وام 100 میلیونی ازدواج