راه های آنلاین شدن کسب و کارهای سنتی
برای سرپا نگه داشتن کسب و کارها باید در روزهای کرونایی که بسیاری از آنها تعطیل شده اند راهی پیدا کرد، تبدیل کسب و کارهای سنتی به آنلاین یکی از این راه هاست.
به گزارش جی پلاس، مدتی است تمام کسب و کارهای سنتی جز فروشگاههای تامینکننده مایحتاج اولیه شهروندان، در پی قانون منع فعالیت اصناف به دلیل جلوگیری از همهگیری ویروس کووید ۱۹ و رعایت فاصله اجتماعی، به حالت تعلیق درآمدهاند. عدم فعالیت اصناف، آن هم در این شرایط، فشار مالی بسیاری را بر صاحبان آن تحمیل کرده است. شاغلان در صنوف مختلف اقتصادی، امید کسب سود مطلوب در بازار نوروز را داشتند اما آمدن یک ویروس همهگیر، تمام معادلات را بر هم زد و مشتریان را از گشت و گذار در بازار و خرید منصرف کرد. مشاغل سنتی اگرچه از این شرایط آسیب بسیاری دیدند اما در مقابل کسب و کارهای اینترنتی رشد مطلوبی را تجربه کردند. بسیاری از مشتریانی که تا پیش از این، برای خرید پوشاک، لوازم خانگی و خورد و خوراک خود، تمایل به چرخیدن در کوچه و بازار را داشتند، ترجیح دادند یا مجبور شدند در فروشگاههای آنلاین به دنبال آنها بگردند.
فرصت حضور در بازار آنلاین
مشاغل کم خطر فعالیت خود را از سرگرفتهاند اما بسیاری دیگر از مشاغل از جمله فروشگاههای پوشاک و مراکز خرید همچنان در ممنوعیت قرار دارند و مشخص نیست این شرایط تا چه زمانی ادامه داشته باشد. حالا که امکان از سرگیری فعالیت بسیاری از کسب و کارهای سنتی فراهم نیست، خوب است آنها هم برای امرار معاش و فعالیت در بازار، فضایی برای فروش محصولات خود در اینترنت فراهم کنند.
صفحهای در اینستاگرام بسازید
در حال حاضر بهترین بستر برای ورود مشاغل سنتی به بازار آنلاین، حضور در شبکه اجتماعی اینستاگرام است. روزانه بیش از ۳۰ درصد جامعه ۸۲ میلیونی ما یعنی چیزی در حدود بیش از ۲۴ میلیون ایرانی از اینستاگرام استفاده میکنند. اگر شما صاحب یک کسب و کار سنتی هستید و میخواهید برای فروش محصولات خود به این جامعه ۲۴ میلیونی دسترسی پیدا کنید کافی است صفحهای با نام فروشگاه خود در اینستاگرام بسازید. توضیح بسیار کوتاهی از کسب وکار خود همراه با شماره تماس و آدرس فروشگاه در توضیحات پروفایل قرار دهید. نام و آدرس فروشگاه میتواند راه را برای پیدا شدن صفحه شما از سوی مشتریانتان هموار کند.
محصولات خود را به نمایش بگذارید
تصور کنید صفحه اینستاگرام، همان فضای فروشگاه شماست. پس باید در چیدمان آن دقت و ظرافت بسیاری به خرج دهید. برای این کار لازم است تصویر هر یک از محصولات خود را همراه توضیحات کافی در صفحه قرار دهید. حواستان باشد، قرار است مشتری با دیدن عکس و خواندن توضیحات، تصویر درست و جذابی از محصول شما دریافت کند و ترغیب به خرید شود، پس به نحوه ارائه محصول توجه کنید.
ارتباط مستقیم با مشتری داشته باشید
یک نکته را در نظر داشته باشید، مشتریان سنتی برای اطلاع از چند و چون یک محصول وارد فروشگاه شما میشدند اما در اینستاگرام فضایی محیا نیست تا رودر رو با شما صحبت کنند، آنها برای اینکه بخواهند محصولی را از شما خریداری کنند باید از راهی که شما در اختیار آنها قرار دادید استفاده کنند. پس حتما این راه ارتباطی باید قوی و در دسترس باشد. اگر شمارهای را برای تماس یا ارسال پیام در اختیار گذاشتهاید، باید همواره پاسخگوی باشد. مشتریان چه در بازارسنتی و چه آنلاین، طاقت زیادی ندارند، پس آنها را منتظر نگذارید.
قوانین وضع کنید
اگر میخواهید فروش موفقی در فضای اینترنت داشته باشید، قانون وضع کنید و به آن پایبند باشید. نحوه پرداخت یکی از قوانینی است که باید مشتری پیش از سفارش به ان آگاهی داشته باشد. مشتری هنگام سفارش باید اطلاعات دقیق خود یعنی نام، آدرس و شماره تماس خود را برای شما ارسال کند. ساعتی در روز را برای ارسال مشخص کنید و از مشتری بخواهید تنها در آن ساعت انتظار دریافت محصول را داشته باشد.
نحوه ارسال را هم از خاطر نبرید، اگر خود تمایل به تحویل محصولات دارید باید زمانی از برنامه روزانه خود را به این کار اختصاص دهید و اگر میخواهید از پیک برای ارسال استفاده کنید، باید هزینهها را درنظر بگیرید. و البته برای اینکه محصول به موقع به دست مشتری برسد باید در زمانبندی دقیق باشید.
دیدگاه تان را بنویسید