کلاهی که بر سر رانندگان تاکسی رفت

سازمان تاکسیرانی تهران از عمل به وعده‌ای که به رانندگان تاکسی جهت همکاری با فرمانداری تهران در روز انتخابات داده بود، سر باز می‌زند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس،‌ سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران در زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی طی فراخوانی به رانندگان تاکسی اعلام کرد که اگر برای همکاری با فرمانداری تهران در روز انتخابات (۲ اسفند) آمادگی دارند، به دفاتر تاکسیرانی مناطق خود مراجعه کنند و از نحوه همکاری و میزان دستمزد مطلع شوند.

یکی از رانندگانی تاکسیرانی که با او قرارداد بسته شده در گفت‌وگویی، گفت: من و تعدادی دیگر از رانندگان با مراجعه به تاکسرانی منطقه ۱۸ اطلاعات و مدارک خود را به آقای خواجه وند رئیس تاکسیرانی منطقه دادیم و او هم به ما قول داد که بابت همکاری ما ۶۰۰ هزار تومان پرداخت شود.

این راننده تاکسی تصریح کرد: تا امروز فقط ۷۲ هزار تومان به حساب ما واریز شده و برای پرداخت الباقی آن نه فرمانداری و نه تاکسیرانی پاسخی به ما نمی‌دهند، در حالی که اگر همان روز در خیابان کار می‌کردم، مانند سایر روزها می‌توانستم از صبح تا ۵ بعد از ظهر ۲۵۰ هزار تومان درآمد کسب کنم.

کلاهی که بر سر رانندگان تاکسی رفت/ ۶۰۰ هزار تومانی که با ۷۲ هزار توان تسویه شد

عیسی فرهادی فرمانداری تهران در گفت‌وگویی، در پاسخ به این سوال که چرا حق الزحمه رانندگان طبق قرارداد پرداخت نشده است؟ گفت: اولا این موضوع چندان ارزش خبری ندارد که شما می‌خواهید آن را در رسانه منعکس کنید و دوم اینکه هر شخص که چنین قول و قراری با رانندگان گذاشته خودش باید جوابگو باشد.

برای پیگیری موضوع به مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران مراجعه کردیم و علت عدم پرداخت حق الزحمه رانندگان را از او جویا شدیم.

علیرضا قنادان مدیر عامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران در گفت‌وگویی، گفت: فرمانداری تهران با سازمان تاکسیرانی مکاتباتی را انجام داد و در آن اعلام کرد که به چه تعداد راننده نیاز دارد و برای خدمت رسانی رانندگان چه میزان دستمزد پرداخت می‌کند.

اگرچه قنادان از اعلام دقیق میزان دستمزد فرمانداری به رانندگان خودداری کرد، اما رانندگان می‌گویند که سازمان تاکسیرانی پیش از همکاری، برای سه روز فعالیت،  قول پرداخت ۶۰۰ هزار تومان را داده بود.

برای اینکه مشخص شود، مبلغ اعلامی از سوی فرمانداری تهران چقدر بوده، دوباره با فرمانداری تهران تماس گرفتیم و علت را جویا شدیم.

ایمان قربانی مدیر روابط عمومی فرمانداری تهران در گفت‌وگویی، گفت: طبق قوانین مصوب همه دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند، برای برگزاری انتخابات با دستگاه‌های مجری انتخابات همکاری کنند و شهرداری‌ها از این موضوع استثناء نیستند.

او افزود: بر این اساس موضوع را به تاکسیرانی اعلام کردیم و آن‌ها هم تعدادی راننده به ما معرفی کردند.

مدیر روابط عمومی فرمانداری تهران در پاسخ به اینکه چرا مبلغ پرداختی به رانندگان با آنچه که پیش از همکاری به آن‌ها اعلام شده بود، تفاوت دارد؟ اظهار کرد: طبق قوانین مصوب، میزان تعرفه‌هایی که برای حق الزحمه رانندگان مشخص شده بود، ۷۲ هزار تومان بود که این مبلغ به حساب همه رانندگانی که با ما همکاری داشتند، واریز شده است.

شواهد حاکی از آن است که از یک سو تاکسیرانی موظف به معرفی راننده به فرمانداری بود و از یک سو هم رانندگان با مبلغ ۷۲ هزار تومان انگیزه‌ای برای همکاری نداشتند، بر همین اساس تاکسیرانی هم برای ایجاد انگیزه در رانندگان و عمل به وظیفه قانونی خود مبنی بر معرفی راننده به فرمانداری تهران به رانندگان وعده ۶۰۰ هزار تومانی داده است. جالب اینجاست که سازمان تاکسیرانی از آوردن مبلغ دستمزد در برگه قرارداد خودداری کرده و با وعده شفاهی آن‌ها را بلاتکلیف گذاشته است.

سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران در عمل عزم جدی برای حمایت از تاکسیران‌ها  ندارد، اما شهرداری تهران به خاطر شرایط کرونایی موجود،  از دولت می‌خواهد که به تاکسیران‌ها کمک نقدی کند.

چند روز پیش پیروز حناچی شهردار تهران در نامه‌ای خطاب به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور از دولت خواست ترتیبی اتخاذ شود تا رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی مشمول دریافت حق بیمه بیکاری شوند.

شهردار تهران تصریح کرد: با توجه به شرایط حساس کنونی و نظر مساعد دولت درحمایت همه‌جانبه از مشاغل آسیب‌دیده به منظور همکاری و همراهی هرچه بیشتر رانندگان دراین ایام و در راستای قطع زنجیره انتقال این ویروس و کاهش فعالیت ناوگان عمومی، خواهشمند است دستور فرمایید ترتیبی اتخاذ شود که تمام رانندگان فعال در حوزه حمل و نقل عمومی شهری نیز بتوانند در مدت زمان مشخص از بیمه بیکاری یا کمک‌های مشابه جایگزین برخوردار شوند.

همچنین ناهید خداکرمی عضو شورای شهر تهران به باشگاه خبرنگاران گفته بود: دولت باید به رانندگان تاکسی و کارگران فصلی که آسیب بیشتری از این شرایط دیده‌اند،یارانه نقدی بپردازد و انتظارما ۳ ماه پرداخت همان حداقلی است که در قانون کار تعیین شده است.

متأسفانه شاهد استاندارد دوگانه در مدیریت شهری هستیم. از یک سو شهردار تهران و عضو شورای شهر به عنوان رئوس هرم مدیریت شهری خواستار حمایت از رانندگان هستند، اما از سوی دیگر سازمان تاکسیرانی تنها به روابط بین دستگاهی خود می‌اندیشد، چنانچه در مورد انتخابات اخیر برای اینکه رانندگان تاکسی را مجاب به همکاری با فرمانداری تهران در روز انتخابات کند، وعده دروغین به آن‌ها داده است.

 

دیدگاه تان را بنویسید