شیوع ویروس کرونا و لزوم قطع زنجیره انتقال به عنوان روش مهار این بیماری موجب محدودیت خانواده ها در خروج از منزل شده، برای حفظ سلامت روحی خانواده و ایجاد محیط شاد در خانه می توانید از فرمول هایی به سادگی هرچه تمام تر استفاده کنید و این محدودیت را به فرصتی بی نظیر تبدیل کنید

به گزارش جی پلاس، احسان ستاری استاد دانشگاه و روانشناس گفت: عوامل زیستی و روانی، هر دو در شادی  شاد بودن دخالت دارند یعنی هم ژنتیک و محیط خانواده و هم جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم، می‌تواند بر احساس شادمانی ما اثرگذار باشد، اما آیا ما می‌توانیم انتخاب و تلاش کنیم که شادتر باشیم یا نه؟ و تا چه حد سبک زندگی و رفتاری که برمی‌گزینیم، تعیین‌کننده شادمانی و شادی در خانواده ماست؟

او افزود: برای شاد بودن، وجود شرایط خاص یا افراد خاص ضروری نیست و هیچ کس قادر نیست ما را شاد کند، مگر خودمان.

این استاد دانشگاه ادامه داد: افرادی که برای کمترین تلاش‌های خود، انتظارات فراوان دارند، کمتر از دیگران از زندگی‌شان راضی و خوشحال خواهند بود. پس اگر می‌خواهیم زندگی شادتری داشته باشیم،‌ باید از توقعاتمان کم کنیم و بر سعیمان بیفزاییم.

ستاری بیان کرد: راههایی متفاوتی برای شاد بودن در دوران قرنطینه پیشنهاد می شودکه از جمله آنها می توان به این موارد اشاره کرد:

بیان خاطرات خنده دار و با مزه ی خانوادگی

جوهر یک خانواده خوشبخت این است که آن‌ها واقعا یکدیگر را ارتقا دهند و همه این‌ها به نحوه برخورد با یکدیگر مربوط است. شادی نشانگر تعامل بین افراد خانواده است بنابراین والدین با دیدن بچه‌ها و بچه‌ها با دیدن والدین باید خوشحال باشند. بهترین راه این است که راجع به اتفاق‌های خنده‌دار با هم حرف بزنید حتی اگر مربوط به قبل از تعطیلی کار و مدرسه به دلیل ویروس کرونا باشد. والدین می‌توانند از این وقت استفاده کنند و خاطرات بامزه دوران کودکی را با فرزندانشان به اشتراک بگذارند.

 

یک پروژه هنری خانوادگی ایجاد کنید

در هر شرایطی می‌توانید با شاد کردن کودک درون خود، به شادی و رضایت خود کمک کنید. می‌توانید با هر ابزاری یک پروژه هنری خلق کنید، از آبرنگ و رنگ انگشتی تا حتی نمایش عروسکی با عروسک‌های فرزند کوچکتان، می‌توانید از مراحل کار عکس و فیلم تهیه کنید و در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید. حتی می‌توانید یک نمایشنامه کوتاه خانوادگی اجرا کنید. خلق یک اثر هنری به شادی و عزت نفس همه اعضای خانواده کمک می‌کند.

بازی کنید

یک یا دو فعالیت گروهی خانوادگی را حتما برای شب‌هایی که کنار هم هستید، در نظر بگیرید. این می‌تواند شامل یک بازی برد چند نفره یا یک بازی پانتومیم یا هر بازی خلاقانه دیگری باشد. پیشنهاد هیجان انگیز دیگر این است که یک نمایش راه بیندازید و یکی از کتاب‌های خواب بچه‌ها را هر شب بازی کنید.

 بازی‌ها نقشی به شدت موثر در بهداشت روانی شما در دوران قرنطینه ایفا می‌کنند. در بازی‌های انلاین می‌توانید گروهی بازی کنید یا لیگ حرفه‌ای راه بیندازید و قرار بگذارید هر روز تعداد مشخصی مرحله را پشت سر بگذارید. هیجان و ترشح آدرنالین و اندروفین باعث شادی و آرامش و رضایت شما می‌شود.

با هم در یک پروژه یادگیری مشترک شرکت کنید

یکی از مهمترین توصیه‌های روانشناسان به شما این است که یادگیری را فراموش نکنید. قرار نیست در این ایام مشغول آموزش ریاضی و فیزیک شوید (گرچه در صورت علاقه این روش هم می‌تواند جذاب باشد)، اما می‌توانید نواختن موسیقی، پختن غذا‌های جدید، یوگا، حرکات ورزشی، زبان خارجی و ... را امتحان کنید. توصیه می‌شود این کار را با همراهی یک دوست، همسر، والدین و ... شروع کنید تا در رقابت با یکدیگر با هیجان بیشتری بیاموزید. این روز‌ها کلاس‌های آنلاین رایگان و غیر رایگان متعددی آماده اموزش به شما هستند، کافیست امتحان کنید.

 

با گل و گیاه آشتی کنید

 بودن در طبیعت حس شادی را برای فرد به ارمغان می‌آورد به همین دلیل ساده آوردن طبیعت به داخل خانه نیز می‌تواند این حس را تقویت کند. گیاهان آپارتمانی می‌توانند هوای خانه را متعادل کرده، استرس را کم کنند و خلق و خوی شما و خانواده را بهتر کنند.

هر روز صبح را ویژه شروع کنید

به محضی اینکه صبح چشمهایتان را باز کردید، با خودتان بگویید "خوشبختانه می‌توانید روز جدید را در زندگی گرانبهای خود داشته باشید و بنابراین نباید آن را هدر بدهید" هر کاری که فکر میکنید آن روز را برایتان ویژه می‌کند انجام دهید. شاید انجام یک سرگرمی در کنار مهارت آموزی همان کاری باشد که امروز باید انجام دهید. پختن نان در کنار هم، تهیه کیک، ساخت یک اریگامی و ... همگی شما و خانواده را کنار هم ساعت‌ها نگه میدارد و باعث شادیتان خواهد شد.

با صدای آرام صحبت کنید

به یاد داشته باشید کودکان در محیطی با ثبات شکوفا می‌شوند. بنابرین باید محیط آرام در خانه ایجاد شود. با بچه‌های خود صحبت کنید به آن‌ها قوانین را توضیح دهید و حتی اگر لازم شد جریمه‌شان کنید، اما کنترلتان را از دست ندهید و فریاد نزنید. این حرکت می‌تواند هرچه رشته‌اید را پنبه کند. برای داشتن محیط شاد در خانه لازم است مدیریت خشم را نیز بلد باشید. بر همین اساس در صورت اختلاف نظر با همسرتان نیز باید بحثتان به دور از چشم فرزندان یا در کمال آرامش باشد

وقت گوش کردن به موسیقی است

برای تنظیم روحیه و بالا بردن حس مثبت موسیقی بسیار کمک کننده است. زمانی که فضای خانه تنش دارد پخش چند موزیک شاد می‌تواند فشار عاطفی که به هر یک از اعضا آمده پایین بیاورد.

ما کرونا را شکست می دهیم در صورتی که خودمان بخواهیم و شاد بودن را از خودمان شروع کنیم، شاد باشید.

مطلب مرتبط: چند تکنیک ساده کاهش اختلاف مادران و فرزندان در روزهای کرونایی

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1408643
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.