مطالعه جدید نشان می دهد ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی در دهه ۵۰ سال، به زنان در کاهش ریسک سکته کمک می کند.
به گزارش جی پلاس، طبق نتایج تحقیق جدید، زنان در دوره میانسالی میتوانند با تغییر در سبک زندگی مانند ترک سیگار، ورزش روزانه، حفظ وزن سالم و داشتن تغذیه سالم، خود را از بروز سکته دور نگه دارند.
مطالعات نشان میدهد احتمال مرگ ناشی از سکته در زنان بیش از مردان است. میانگین سنی زنان برای تجربه اولین سکته ۷۵ سال است. از اینرو محققان معتقدند تغیرات نسبی در سبک زندگی به زنان در کاهش ریسک سکته کمک میکند.
«گودرز دانایی»، پژوهشگر ارشد مطالعه از دانشگاه هاروارد، در این باره میگوید: «ما دریافتیم زنانی که در دوره میانسالی تغییرات کوچکی در سبک زندگی شأن ایجاد میکنند ریسک وقوع تمامی سکتهها در آنان تا حدود یک چهارم و ریسک سکته ایسکمیک، شایعترین نوع سکته، تا یک سوم کاهش مییابد.»
برای این مطالعه محققان اطلاعات مربوط به حدود ۶۰ هزار زن با میانگین سنی ۵۲ سال را که به طورمیانگین ۲۶ سال تحت نظر بودند، بررسی کردند.
در طول ۲۶ سال پیگیری وضعیت این زنان، محققان دریافتند ۴.۷ درصد زنانی که هیچ تغییری در سبک زندگی شأن ایجاد نکرده بودند دچار سکته از هر نوعی شده بودند. ۲.۴ درصد دچار سکته ایسکمیک و ۰.۷ درصد دچار سکته مغزی شده بودند.
یافتهها نشان داد ایجاد سه تغییر غیررژیمی، یعنی ترک سیگار، ورزش روزانه و کاهش وزن، موجب کاهش ریسک تمامی انواع سکته تا ۲۵ درصد و سکته ایسکمیک تا ۳۶ درصد شد.
محققان همچنین دریافتند افزایش مصرف ماهی و مغزیجات آجیلی و کاهش مصرف گوشت قرمز فراوری شده تأثیرات مثبتی بر کاهش ریسک سکته دارد.
دانایی همچنین عنوان میکند: «۳۰ دقیقه ورزش روزانه یا بیشتر موجب کاهش ریسک سکته تا ۲۰ درصد میشود.»