زنگ خطر کرونا برای خانواده هایی که فرد معتاد دارند

معاون اجتماعی موسسه کادراس ضمن تشریح نقش خانواده‌های دارای فرد معتاد به این خانواده‌ها هشدار داد که معتادان به دلیل مصرف مواد، ارتباط با دوستان معتاد خود و بدون توجه به رعایت موارد بهداشتی، ممکن است علائم ویروس کرونا در آنها پنهان و ناقل بیماری باشند، لذا در این شرایط خانواده‌های آنها بسیار بیشتر در معرض ابتلاء قرار دارند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس،  فرزانه سهرابی،  با تاکید بر اینکه مصرف مواد مخدر باعث افزایش ابتلاء و انتقال کرونا ویروس در افراد معتاد می‌شود، درباره نقش خانواده‌های دارای فرد معتاد در پیشگیری از ابتلا به کرونا توضیح می‌دهد و می‌گوید: به دلیل ارتباطات فرد معتاد برای تامین مواد مخدر و مصرف آن در جمع دوستان و عدم رعایت نکات بهداشتی، نه تنها فرد معتاد بلکه خانواده او نیز بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند.

وی ادامه می‌دهد: به نظر می‌رسد به دلیل ارتباطاتی که معتادان با یکدیگر دارند و از آنجایی که اغلب نکات بهداشتی در آنها رعایت نمی‌شود، حتی اگر به دلیل مصرف مواد مخدر علائم ویروس کرونا در آنها پنهان باشد، آنها می‌توانند ناقل کرونا باشند و در این شرایط خانواده‌های آنها بسیار بیشتر در معرض ابتلاء قرار دارند.

این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه معتادان در شرایط امروز شیوع کرونا، نیاز به دگرمراقبتی دارند، می‌افزاید: در واقع مصرف مواد مخدر آنچنان به بخشی از وجود روانی و جسمی آنها تبدیل شده که مهمترین اولویت زندگی‌شان تامین مواد و مصرف آن است، بنابراین این افراد به این فکر نمی‌کنند که در چه مکانی یا زمانی و با چه کسانی مواد مصرف کنند، پس رعایت اصول بهداشت فردی برای آنها در اولویت نیست، بنابراین نقش خانواده جهت کمک به او در پیشگیری از کرونا بسیار مهم می‌شود.

معاون اجتماعی موسسه کادراس با اشاره به اینکه مقابله با کرونا نیازمند عزم و خرد جمعی است، بیان می‌کند: بدون اراده جمعی امکان قطع زنجیره این ویروس وجود ندارد. خانواده می‌تواند با رعایت دقیق موارد بهداشتی و پیشگیرانه، فرد معتاد را نسبت به شدت خطر ویروس کرونا و شیوع و انتقال آن آگاه کند، در واقع مخاطراتی که در مصرف مواد مخدر وجود دارد و امکان انتقال ویروس را چند برابر می‌کند، به فرد معتاد یادآوری می‌کند که رفت و آمد در محیط‌های شلوغ و متمرکز، ارتباط با افراد و دوستانی که خود مصرف کننده مواد مخدر هستند و تجربه مصرف مواد را با یکدیگر داشته‌اند و استفاده از ابزارهای مشترک و ... می‌تواند از مخاطرات مصرف مواد مخدر محسوب شود.

سهرابی تاکید می‌کند: بنابراین شاید تا پیش از شیوع کرونا معتادان از ابزار مشترک برای مصرف، محیط آلوده و موادی که امروزه بسیار ناخالصی دارد، استفاده می‌کرده‌اند اما اکنون با مصرف مواد و عدم رعایت نکات پیشگیرانه، باید بدانند این روش ابتلاء به کرونا را چند برابر کرده و زنجیره انتقال آن را گسترش می‌دهند که آگاه‌سازی این افراد به عهده خانواده‌های آنها است، از این رو از خانواده‌ها درخواست می‌شود اگر فرد معتادی در خانواده خود دارند، شرایط ماندن او در خانه را فراهم کنند، نکات بهداشتی و پیشگیرانه از کرونا را به او آموزش دهند، امنیت روانی و استرس فرد معتاد را مدیریت و برای او آرامشی ایجاد کنند تا به طور موقت محیط‌های آلوده‌ای که قبلا در آنها در رفت و آمد بود را کوتاه و یا قطع کند.

دیدگاه تان را بنویسید