اگر در خانه ماندن برنامه خواب شما را برهم زده با دمنوش آویشن خواب راحت را در کنار خواص دیگر تجربه کنید
به گزارش جی پلاس، این روزها تعطیلات شروع سال جدید و استرس ناشی از بیماری کرونا برنامه خواب بیشتر خانواده ها را بر هم زده است، طوری که خیلی دیر به خواب می رویم و صبح هم دیرتر از خواب بیدار می شویم. برای سر و سامان دادن به خواب شبانه نیاز به مصرف قرص و دارو ندارید و استفاده از دمنوش های خانگی که به راحتی درست می شود به شما کمک می کند از جمله این دمنوش ها می توان به سنبل الطیب و آویشن اشاره کرد. چای آویشن همراه با عسل کمک می کند تا خواب آرام داشته باشید. روغن آویشن دارای آثار آرام بخش عالی است و می تواند خستگی را کم کند. ازجمله خواص دیگراین گیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ضد آکنه
آویشن یکی از بهترین درمانها برای عفونت تمامی قسمتهای بدن است. این گیاه دارای خواص ضد باکتریایی برای مبارزه با باکتریهایی است که بر روی پوست اثر می گذارد مانند آکنه. روغن آویشن را می توان با آب رقیق کرد و به عنوان یک تونر پوستی( تونرها محصولاتی محلول هستند که وظیفه اصلی آن ها تنظیم PH پوست است) استفاده کرد. این یک تونر پوستی ملایم است و می توان برای انواع پوستهااز آن استفاده کرد.
مطلب مرتبط: چند درمان ارزان و خانگی آکنه
کمک به رشد مو
روغن اسانس آویشن موجب رشد مو می شود. مواد مغذی موجود در آویشن به فولیکولهای مو کمک میکند و گردش خون کف سر را بالا می برد. مخلوط روغن زیتون و روغن آویشن را به پوست سر بمالید تا موهای سالم تر و براق تری داشته باشید.
مطلب مرتبط: این غذاها برای رشد مو مفید هستند
درمان ریزش مو
استفاده از روغن آویشن به تنهایی یا با مواد دیگر میتواند موهای شما را ضخیم و درخشان و از ریزش آن جلوگیری کند. با توجه به خواص ضد باکتریایی، میتواند پوست سر را تمیز کند و برای درمان شوره سر بسیار موثر است. این گیاه به عنوان یک عنصر در شامپو یا نرم کنندهها مورد استفاده قرار می گیرد.
درمان سوء هاضمه
چای آویشن حاوی روغنهایی است که میتواند زخم معده را درمان کند. خواص آنتی سپتیک و آنتی بیوتیک آن، یک درمان اثر بخش برای مشکلات تنفسی مانند سرفه و برونشیت و همین طور گلو درد و سر درد است .
تقویت سیستم ایمنی
روغن موجود در آویشن با افزایش امگا ۳، در مغز به حفظ سلولهای بدن و کم شدن روند فرایند پیری کمک می کند. این گیاه با بالا رفتن میزان ادرار در از بین بردن نمکهای اضافی، آب و دیگر سموم کمک می کند و برای افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه هم بسیار مفید است.
مطلب مرتبط: 7 ماده مغذی لازم در دوران همه گیری بیماری
هشدار درباره مصرف آویشن
در خوردن آویشن نباید زیاده روی کرد، چون سبب بروز آلبومین در ادرار میشود. در بعضی کتب طب سنتی اشاره به اثر سقط کنندگی آویشن شده است به همین منظور مصرف آن برای زنان باردار توصیه نمیشود.
روش تهیه دمنوش
10 گرم آویشن را در یک لیتر آبجوش دم کنید و با کمی عسل میل کنید.
دوگونه اصلی آویشن قرمز و سفید وجود دارد. استفاده بیش از حد از نوع قرمز آن موجب تحریک پوست سر می شود. پس توصیه می شود که از نوع سفید آن استفاده کنید.
مواد معدنی مغذی
آویشن یک منبع عالی از ویتامین K، آهن کلسیم و منگنز است. این مواد معدنی نقش مهمی در سلامت، رشد و تراکم مناسب استخوانها دارد.
مطلب مرتبط: کمبود ویتامین K چه عوارضی برای بدن دارد؟