علی‌نژاد: رئیس فدراسیون نباید پیشانی بین‌المللی آن رشته باشد

مهدی علی‌نژاد، معاون توسعه ورزش‌های قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان اعتقاد دارد رئیس یک فدراسیون نباید پیشانی آن رشته در مجامع بین‌المللی باشد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس،‌ مهدی علی‌نژاد در رونمایی از دستورالعمل نحوه حمایت از توسعه ارتباطات بین‌المللی اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که مغفول مانده، بحث نداشتن کرسی‌های بین‌المللی است. فدراسیون‌ها روابط بین‌الملل دارند، اما به واسطه اینکه نظارت کاملی نبوده، دستاورد مدنظر هرگز رخ نداده است. وزارت ورزش به دنبال کمک به این مسئله است.

وی با بیان اینکه رسیدن به اهداف در حوزه بین‌المللی به یک هم‌افزایی نیاز دارد، تصریح کرد: ما از تجربیات قبلی استفاده و شورای برون مرزی را به مجموعه سیاست‌گذار در کسب کرسی‌های بین‌المللی تبدیل کردیم. این شورا از این پس از جایگاه نمایندگان ایران در مجامع بین‌المللی حمایت خواهد کرد ‌و فقط کار اعزام‌ها را انجام نمی‌دهد.

معاون توسعه ورزش‌های قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه آیین‌نامه مربوطه در این حوزه تصویب شده و به فدراسیون‌ها ابلاغ خواهد شد، خاطرنشان کرد: کرسی‌های مهم در این آیین‌نامه مشخص شده‌اند. در واقع رشته‌هایی که در المپیک یا بازی‌های آسیایی نیستند، در اولویت ما نیستند، چرا که در ورزش ایران نیز تأثیرگذاری زیادی ندارند.

علی‌نژاد با بیان اولویت‌های مربوط به کسب کرسی‌های بین‌المللی گفت: ما برای این کرسی‌ها، حمایت‌هایی نظیر تأمین تسهیلات، از طرف وزارت ورزش و جدا از بودجه فدراسیون می‌پردازیم. هر کسی هم که قصد نامزدی برای یک کرسی را دارد، باید شرایط لازم برای کاندیداتوری را داشته باشد که همگی در آیین‌نامه آمده است.

در ادامه فرشید طهماسبی، مدیرکل روابط بین‌الملل وزارت ورزش و جوانان گفت: از آغاز زمان حضورم تلاش کرده‌ام خلاءهای موجود را شناسایی کنم که مهمترین خلاء، نبود حمایت کافی در کسب کرسی‌ها بوده است. اگر آیین‌نامه در گذشته وجود داشت، شاید الان می‌شد که قهرمانان کشورمان، رؤسای کنفدراسیون رشته‌های مختلف در آسیا باشند.

وی با اشاره به ضعف یافتن استعداد در این زمینه تصریح کرد: در گذشته استعدادیابی خوبی می‌توانست صورت بگیرد که حالا با این آیین‌نامه و رونمایی از دستورالعمل نحوه حمایت از توسعه ارتباطات بین‌المللی و جایگاه نمایندگان ایران در مجامع بین‌المللی ورزش، این اتفاق رخ می‌دهد.

مدیرکل روابط بین‌الملل وزارت ورزش و جوانان در ادامه افزود: دیپلماسی ورزش ایران در گذشته فعال نبوده و ساماندهی نشده است، اما از امروز این مسئله وارد مرحله جدیدی می‌شود. ظرفیت این آیین‌نامه، افزایش کمی و کیفی پتانسیل‌های مدیریتی ورزش ایران برای آینده است. یکی از مشکلاتی که در قراردادهای بین‌المللی داریم، نبود اطلاعات کافی در این مسئله است که تلاش می‌کنیم این موضوع را حل کنیم.

علی‌نژاد در ادامه گفت: توانمندسازی فدراسیون‌ها را در دست اقدام داریم که ان‌شاءالله این کار با هماهنگی وزارت امور خارجه صورت می‌گیرد. همچنین تلاش می‌کنیم از قدرت افراد توانمند در کرسی‌های مختلف در دنیا بهره‌ ببریم. با این آیین‌نامه ظرف دو تا سه سال آینده، اتفاقات خوبی در کسب کرسی‌های بین‌المللی رخ خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم یک رئیس فدراسیون نباید پیشانی بین‌المللی آن رشته باشد. در واقع در آن فدراسیون فرد دیگری می‌تواند این مسئولیت را برعهده بگیرد.

معاون توسعه ورزش‌های قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان درباره پیش‌بینی‌اش از اتفاقات در حوزه بین‌المللی گفت: همه اولویت‌ها در آیین‌نامه نحوه حمایت از توسعه ارتباطات بین‌المللی و جایگاه نمایندگان ایران در مجامع بین‌المللی ورزش ذکر شده و مشخص است.

علی‌نژاد در مورد عضویت نمایندگان کشورمان در نهادهای المپیکی و جهانی بیان کرد: کسب کرسی در شورای المپیک آسیا و کمیته بین‌المللی المپیک برعهده کمیته ملی المپیک است، اما ما هم کمک لازم را خواهیم کرد.

وی درباره ضمانت اجرایی آیین‌نامه‌ای که رونمایی شد، گفت: ضمانت اجرایی این آیین‌نامه، همان ساز و کاری است که در شورای برون‌مرزی درخصوص سفرهای بین‌المللی صورت می‌گیرد.

 

دیدگاه تان را بنویسید