بازگشت عجیب حسین زمان پس از ۱۷ سال

برخی از خوانندگان عرصه موسیقی تصمیم گرفتند، پرونده حرفه خود را در سال ۹۸ ببندند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس،‌ بخشی از فراز و نشیب‌های هنر اول در ایران، مربوط به درگذشت هنرمندان و ورود موزیسین‌های تازه وارد، به این عرصه است. امسال مانند سال‌های گذشته، بخشی از این فراز و نشیب‌ها هم مربوط به کناره گیری و خداحافظی موزیسین‌ها و معرفی استعداد‌های شگفت انگیز بود. در این گزارش به چند نمونه از این اتفاقات اشاره می‌کنیم.

شرایط موسیقی


بیشتر بخوانید: خواننده زیرزمینی بالاخره مجوز گرفت


کناره گیری عجیب فریدون شهبازیان

بعد از مدت‌ها بی ثباتی ارکستر ملی ایران، از اواسط دهه ۹۰ این ارکستر جان دوباره گرفت. فریدون شهبازیان رهبر ثابت و مدیر هنری ارکستر ملی بود و بیشتر تغییرات در نوازندگان و خوانندگان گروه اتفاق می‌افتاد. در اتفاقی ناگهانی، شهبازیان اوایل سال ۹۸ از سمتش کناره گیری کرد.


بیشتر بخوانید: شهبازیان از سِمت مشاور هنری بنیاد رودکی استعفا کرد


او در نامه‌ای خطاب به علی اکبر صفی پور مدیرِ وقت بنیاد رودکی نوشت: «مدیر عامل محترم بنیاد فرهنگی هنری رودکی. جناب آقای علی اکبر صفی پور با نام و یاد خدا، سلام، با عنایب به استعفای من از مدیریت هنری و رهبری دائم ارکستر ملی ایرا، به عرض می‌رساند، از این تاریخ کناره گیری خودم را به مشاور هنری بنیاد رودکی اعلام می‌دارم...»

استعفای شهبازیان

ابتدا به نظر می‌رسید، استعفای شهبازیان به نوعی طرح انتقاد از عملکرد بنیاد رودکی یا دستگاه‌های فرهنگی است. پس از مدتی محمد الله یاری به خبرنگار ما گفت که شهبازیان بازنشسته شده و طبق قانون معافیت بازنشستگان، این موزیسین دیگر نمی‌تواست ارکستر ملی را همراهی کند.

حتی شهبازیان خیلی دوست داشت به ارکستر ملی بازگردد؛ او می‌گفت، زحمات زیادی برای این ارکستر کشیده است و نمی‌خواهد آن را از دست بدهد.

رهبر سابق ارکستر ملی

خداحافظی یک خواننده قدیمی با دل شکسته

خواننده محبوب دهه ۷۰ و ۸۰ ایران، دهه ۹۰ را مناسب برای فعالیت خود نمی‌دید. خشایار اعتمادی که مدت‌ها در عرصه موسیقی پاپ فعالیت می‌کرد و خاطرات فراوانی برای نسل‌های مختلف ساخته بود، ۲۳ آبان ۹۸ در پیام ویدیویی خداحافظی خود از دنیای موسیقی را اعلام کرد. او در این ویدیو گفت: «من در کنار شما مردم هستم. به عشق شما و موسیقی به این حرفه آمدم. به قول همان آهنگم مردانه آمدم. الان هم با عشق به شما می‌روم. از غرض ورزی بگذریم؛ برخی اوقات دلم شکست، اما آنقدر انرژی گرفتم که این‌ها ارزشی ندارد. امیدوارم شرایط به گونه‌ای شود که بتوانم از روی استیج به شما تعظیم کنم.»

خشایار اعتمادی


بیشتر بخوانید: خواننده پاپ از دنیای موسیقی خداحافظی کرد + فیلم


او همچنین در یادداشتی درباره علت خداحافظیش نوشت: «تصمیم من به کناره‌گیری از عرصه موسیقی، ایده‌ای بود که از مدت‌ها پیش به ذهنم خطور کرده بود. علت آن هم کاملاً مشخص بود. من ۲۷ سال پیش با یک ذهنیت و تصور به دنیای حرفه‌ای موسیقی وارد شدم. دنبال یک رابطه عمیق با فرهنگ بودم نه کاسبی کردن. اما متأسفانه در شرایط امروز جامعه ما، فرهنگ‌سازی و اندیشه‌سازی وضعیت نامناسبی پیدا کرده است. آن هم به این دلیل که رسانه منصفی وجود ندارد؛ بهتراست بگوییم رسانه‌ها در اختیار یک عده خاص قرار گرفته‌اند که تعدادشان هم کم نیست. مطمئن باشید برخی از دوستان خواننده با حمایت همین رسانه‌ها توانسته‌اند به جایگاه فعلی‌شان برسند...»

بازگشت حسین زمان پس از ۱۷ سال با برگزاری کنسرت

دهه هفتادی‌ها و هشتادی‌ها خیلی حسین زمان را نمی‌شناختند؛ چراکه او خواننده نخستین نسل موسیقی پاپ است. او آخرین بار در اوایل دهه هشتاد صدایش را در موسیقی طنین انداز کرد و ۱۷ سال هیچ فعالیتی در این زمینه نکرد. او در سال ۹۸ مجدد به موسیقی برگشت و کنسرتی پرشور را طی  دو سانس در برج میلاد برگزار کرد.

نکته قابل توجه این کنسرت، ارکستر بزرگ آن بود. در ارکستر حسین زمان از سکشن ساز‌های زهی، بادی، کوبه‌ای و گیتار الکتریک، باس، درامز و ساز‌های پرکاسیو استفاده شده بود. محمدعلی بهمنی، قاسم افشار، محمدرضا عیوضی، حمیدرضا هاتفی معاون اجرایی خانه موسیقی، مجید خراطها، سید محمد حسن مقدم فر، علی تفرشی، حمید غلامعلی، بهنام ولیزاده، محمدرضا چراغعلی و چند هنرمند دیگر، از مهمانان ویژه حاضر در کنسرت زمان بودند.

حسین زمان

این کنسرت با اورتور بی‌کلامی که از قطعه‌ای ایران اقتباس شده بود آغاز شد. پس از این قطعه حسین زمان در میان تشویق حاضران روی صحنه آمد و گفت: «از مدت‌ها پیش برای امشب لحظه شماری می‌کردم و بسیار خوشحالم که می‌بینم بعد از مدت‌ها سکوت و غیبت هنوز مرا به یاد دارید. بسیاری از دوستانم به من توصیه کرده بودند که کنسرت برگزار نکنم. چون دیگر کسی من را به خاطر نخواهد آورد و شاید حنجره من بعد از این مدت طولانی توانایی اجرای دو نوبت کنسرت در یک شب را نداشته باشد، اما من باور داشتم که در خاطر شما مانده ام. امشب آمده ام تا با اجرای گلچینی از قطعات قدیمی و تعدادی قطعه جدید شما تجدید دیدار کنم و بگویم هنوز هم می‌توانم برای شما بخوانم.

«بغض»، «هبوط»، «بوی تنهایی»، «به تو می‌رسم دوباره»، «تو تنها ماندی»، «روشن‌تر از ستاره»، «مشق عشق»، «تو خود منی»، «یکی لیلی یکی مجنون»، «برادرجان»، «گریه‌های بعد تو»، «ایران، ایران» و «زندونی»، «دوراهی»، «آخرین مرد عروج»، «مسافر» و «من هنوز فکر تو بودم وقتی آیینه‌ها شکستن» از جمله قطعاتی بود که در کنسرت حسین زمان اجرا شد.

بازگشت حسین زمان باعث شد بسیاری از هنرمندانی که از دنیای هنر فاصله گرفته بودند، امیدوار به بازگشت شوند. قاسم افشار که مدت هاست قطعه‌ای با صدای وی منتشر نشده است در گفتگویی مطبوعاتی گفت: «بعد از سال‌ها دوری از صحنه‌های اجرای موسیقی، کنسرت برگزار خواهم کرد. در این کنسرت‌ها که این بار در حال و هوایی متفاوت برگزار خواهد شد، منتخبی از کار‌های ماندگار سال‌های اول فعالیتم که با استقبال مخاطبان روبه رو شده بود به همراه کار‌های جدید پیش روی علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.»

وی ادامه داد: «من سه سال پیش هم انگیزه‌های زیادی برای برگزاری کنسرت داشتم، حتی در این زمینه هم مجوز‌های لازم را اخذ کردم، اما متاسفانه در آن دوران به من سالن ندادند و مجبور شدم عطای برگزاری کنسرت را به لقایش بسپارم. تا اینکه کنسرت آقای حسین زمان پیش آمد و این انگیزه مجدد را به من داد تا دوباره برای برگزاری کنسرت اقدام کنم که خوشبختانه تا به امروز این اتفاق صورت گرفته و اگر مشکلی پیش نیاید ما در ماه‌های آینده کنسرت‌هایی را برگزار می‌کنیم.»

دیدگاه تان را بنویسید