علینژاد درباره انتخابات فوتبال: وزارت از حقوق حاکمیتی خود کوتاه نمیآید
معاون قهرمانی وزارت ورزش درباره برگزاری انتخابات فدراسیونهای مختلف میگوید باید مصلحت کشور فکر شود.
به گزارش جی پلاس؛ مهدی علینژاد درباره روند برگزاری انتخابات فدراسیون دو و میدانی اظهار کرد: ما در شرایط ویژه هستیم و باید این انتخابات برگزار میشد. در موردی که نسبت به آن اعتراض وجود داشت، اعلام رای یک هیات از طریق فکس بود. رئیس هیات استان سیستان و بلوچستان مشکوک به کرونا بود و به همین خاطر از اختیار وزارت ورزش استفاده کردیم و تصمیم بر این شد این هیات رای خود را غیر حضوری و به صورت فکس ارسال کند. البته رای رئیس این هیات با فرد انتخاب شده در انتخابات یکی نبود.
وی افزود: باید به مصلحت کشور فکر کنیم. با این حال ما شواهدی داریم که با برخی اعضای هیاتها تماس گرفتند و به آنها گفتهاند رای ندهید. ما این موضوع را از طریق مراجع نظارتی پیگیری میکنیم. این را هم باید گفت که وزارت ورزش در انتخابات دوومیدانی واقعا بی طرف بود.
وی درباره انتخاب فدراسیون فوتبال هم گفت: فیفا به خاطر مشکلاتی که در مورد اساسنامه اعلام کرده بود اجازه نداد این انتخابات برگزار نشود. آنها در آخرین نامه خود اظهار کرده بودند که نسخه انگلیسی و فارسی اساسنامه یکی نیست. این موضوع خطرناک و شبهه بر انگیز است.
وی درباره تصمیم هیات رییسه فدراسیون فوتبال برای لغو انتخابات هم گفت: الان شبهه وجود دارد که آیا آن ۶نفر اعضای هیات رییسه در جلسه حضور داشتند و چنین تصمیمی گرفتند یا امضای آنها بعداً گرفته شده است. چون ما امیدوار بودیم با رایزنیها تا آخرین ساعت امروز اجازه انتخابات را از فیفا بگیریم.
او ادامه داد: فیفا اگر این اساسنامه را قبول ندارد پس منتخبین این اساسنامه چه شرایطی دارند؟ الان فدراسیون فوتبال را با چه فرآیندی اداره میکنند؟ چون طبق ایرادهایی که فیفا به اساسنامه فدراسیون فوتبال گرفته است، نهادهای حسابرسی، انضباطی، اخلاق و استیناف باید با رای مجمع انتخاب شوند. ما بر اساس دیدگاه فیفا این حرفها را میزنیم. برای ما جای سوال است که اصلاح اساسنامه با چه فرآیندی انجام میپذیرد؟
علینژاد تاکید کرد: در مجامع بینالمللی سازمان ها باید با دولتها همراهی داشته باشند که این موضوع با دخالت متفاوت است. وقتی اینفانتینو به ایران آمد با رئیس جمهور و وزیر ورزش ملاقات کرد. این مسأله اهمیت دولتها را نشان میدهد.
او درباره اینکه گفته میشد بحث بازنشستهها نوعی دخالت در امور فدراسیون فوتبال محسوب میشود، گفت: بحث بازنشستهها دخالت نیست و قانون است. اگر انتخابات برگزار میشد بازنشستهها نمیتوانستند شرکت کنند. رئیس قطعا مشمول قانون بازنشستگی میشود و درباره نایب رئیس هم برخی نهادهای نظارتی گفتند نایب رئیسی هم شغل محسوب میشود. الان سازمان بازرسی کل کشور نهادی زیر مجموعه قوه قضاییه است. در دنیا دیدیم نهادهای قضایی ورود کردند و افرادی همچون بلاتر را کنار گذاشتند.
معاون قهرمانی وزارت ورزش ادامه داد: ورود فیفا در انتخابات فدراسیون فوتبال را به فال نیک میگیرم و فکر میکنم اصلاح اساسنامه به سود فوتبال ایران است. اما سوال اینجاست که وقتی فیفا میگوید اساسنامه را قبول ندارد، پس چطور بر اساس آن قرار است این اساسنامه اصلاح بشود؟ برای ما سوال است که فدراسیون فوتبال ایران بر اساس کدام ماده قانونی شکل گرفته است؟
وی تاکید کرد: وزارت ورزش هم قوانین بینالمللی را رعایت میکند و هم از حقوق حاکمیت خودش کوتاه نمیآید. ما معتقدیم بسیاری از مشکلات با گفت و گو حل میشود. اگر پختگی و عقلانیت وجود داشته باشد مشکلی به وجود نمیآید.
او همچنین در مورد اظهارات مدیر عامل مستعفی پرسپولیس گفت: ادعای آقای انصاری فرد مبنی بر دخالت وزارتخانه در امور پرسپولیس را قبول ندارم و آنچه اتفاق افتاده، نظر و تصمیم هیات مدیره پرسپولیس بوده است. بزرگی استقلال و پرسپولیس به افراد نیست. همه مدتی خدمتگزار هستند و بایستی پاسخگوی اعمال و تصمیمات خود باشند. باشگاه پرسپولیس به سرعت با انتخاب سرپرست مدیر عاملی برنامه های خود را ادامه می دهد. به هیچ عنوان در امور پرسپولیس یا استقلال دخالتی نداریم و در انتخاب های خود مستقل هستند.
دیدگاه تان را بنویسید