اگر بودجه‌بندی مالی ندارید بهتر است برای خودتان یکی دست‌وپا کنید. منظورم از بودجه‌بندی مالی این است که برای خودتان مشخص کنید قرار است در شش ماه آینده چند درصد از درآمدتان صرف چه کارهایی بشود.

به گزارش جی پلاس، بیایید این تمرین ساده را انجام بدهیم: یکی از مواردی که فکر می‌کنید باعث افزایش کیفیت زندگی‌تان می‌شود را مشخص کنید. مثلا فعالیت فرهنگی (مثل کتاب خریدن، تئاتر و کنسرت و سینما رفتن). اگر اطلاعات مالی سه‌ماه گذشه خودتان را دارید، هزینه‌هایی که بابت این نوع فعالیت‌ها کرده‌اید را دقیقا مشخص کنید. اگر اطلاعات مالی ندارید، برای حداقل یک‌ماه آینده هزینه‌های فعالیت‌های فرهنگی‌تان را ثبت کنید. حالا مشخص کنید چند درصد از درآمد یک ماهتان صرف فعالیت‌های فرهنگی می‌شود؟ مثلا یک درصد. احساس می‌کنید کافی است یا لازم است بیشتر باشد؟ برای خودتان یک درصدی را مشخص کنید. مثلا یک‌ونیم درصد. یعنی برای کسی با حقوق دومیلیون تومان در ماه، سی هزار تومان. حالا خود را موظف کنید در طی یک ماه این بودجه‌تان را حتما صرف کنید.

این یک تمرین ساده است برای آنکه مفهوم بودجه‌بندی برایتان جا بیفتد. بهترین حالت این است که اطلاعات مالی شش‌ماه خود را داشته باشید، و برای شش ماه آینده‌تان بودجه‌بندی مالی طراحی کنید. بودجه‌بندی را هم برای تمام اجزاء زندگی‌تان انجام بدهید. مثلا خوراک، پوشاک، اجاره‌خانه و غیره. وقتی این اطلاعات را داشته باشید می‌توانید تصمیم بگیرید دلتان می‌خواهد بیشتر در کدام بخش از زندگی‌تان هزینه کنید؟ کدام بخش از زندگی‌تان کیفیت زندگی‌تان را بالا می‌برد؟

بعضی از هزینه‌ها ثابتند (مثل اجاره خانه)، اما می‌توان با بخش‌های دیگر بازی کرد و بر اساس اولویت‌هایمان آنها را سر و سامان داد. نداشتن بودجه‌بندی باعث می‌شود ما در حوزه‌های پراکنده هزینه کنیم و روی چیزهایی که برایمان اهمیت بیشتری دارد متمرکز نباشیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1366252
  • منبع: ویرگول
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.