دومین روز جشنواره فیلم فجر ۳۸ در سینمای رسانه‌ها با اکران فیلم شنای پروانه ساخته محمد کارت آغاز شد؛ فیلمی که به نظر می‌رسد بخت زیادی برای تصاحب سیمرغ دارد.

نشست خبری «شنای پروانه» ساخته محمد کارت

به گزارش خبرنگار جی پلاس از سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، جشنواره فیلم فجر وارد دومین روز شد و اهالی رسانه و منتقدان سینما در پردیس سینمایی ملت (سینمای رسانه‌ها) در سانس نخست امروز (یکشنبه) به تماشای فیلم شنای پروانه نشستند.

این فیلم به آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی می‌پردازد و در همان حال که فیلم خشنی است، فضایی معماگونه دارد.

نخستین حاشیه نشست خبری فیلم شنای پروانه تاخیر در آغازش بود.

در حالی که اهالی رسانه بلافاصله پس از پایان فیلم در سالن نشست خبری حاضر شده بودند و با وجود این که فیلم بعدی هم باید ساعت ۱۶:۳۰ اکران می‌شد، عوامل فیلم و مجری نشست خبری حدودا با ۲۰ دقیقا تاخیر در نشست حاضر شدند و زمانی که منصور ضابطیان، مجری امروز نشست‌ها در جایگاه خود نشست، فهرست اسامی عوامل را در اختیار نداشت.

همچنین به نظر می‌رسید که سیستم صوتی سالن نشست با مشکلی روبرو بوده و شاید همین مساله دلیل اصلی تاخیر در آغاز نشست خبری بود.

طبق قرار قبلی، یک منتقد سینما ابتدا درباره فیلم صحبت کرد. رضا صاعمی در چند دقیقه اول به جای فیلم از کارگردان تعریف کرد و سپس فیلم را از نمونه‌های مشابهش مانند مغزهای کوچک و زنگ زده و متری شیش و نیم متفاوت دانست. او‌ گفت شخصیت‌های فیلم باورپذیر بود.

صاعمی همچنین گفت: خشونتی که در فیلم هست مخالف خشونت است.

در خلال صحبت‌های منتقد سینما، ابتدا خبرنگاران درخواست کردند که بازیگر شخصیت «مصیب» هم به عوامل روی سن اضافه شود و سپس جواد عزتی با ورود با تاخیرش از میان خبرنگاران دقیقه‌ای نظم جلسه را به هم ریخت و بعدا به روی سن رفت. او درباره دلیل تاخیرش گفت: "یاروها نمی‌گذاشتند بیایم!"

یکی از خبرنگاران به مجری تذکر داد که مدام از حضار درخواست نکند که برای عوامل دست بزنند.

این خبرنگار در ادامه نسبت به نحوه پرسیده شدن سوالات از جمله پرسش خودش اعتراض کرد و نظم جلسه را به هم ریخت.

در پایان نشست خبری، کارگردان فیلم از رسانه‌ها خواست که در نوشتن از فیلم مراقب باشند انتهای داستان را لو ‌ندهند اما مجری که می‌خواست روی این مساله تاکید کند، کلید اصلی داستان را فاش کرد. با توجه به پخش مستقیم نشست این مساله می تواند برای فیلم مشکل ساز شود.

نشست خبری شنای پروانه که دیر آغاز شده بود، دیر هم تمام شد. به علت این که نشست ۴۵ دقیقه طول کشید، برگزارکنندگان جشنواره در یکی از سالن‌ها فیلم بعدی را دیر اکران کردند تا خبرنگاران بتوانند آن را ببینند.

دومین فیلم امروز (یکشنبه) بی صدا حلزون، ساخته بهرنگ دزفولی زاده بود که به مسائل و مشکلات ناشنوایان اختصاص داشت.

در نشست خبری این فیلم دو رابط ناشنوایان هم حضور داشتند و صحبت‌ها را با زبان اشاره برایشان اجرا می‌کردند.

مجری نشست‌های امروز قبل از آغاز نشست گفت که سانس قبل با پروانه‌ها بودیم (اشاره به فیلم شنای پروانه) و این سانس با حلزون‌ها (اشاره به فیلم بی صدا حلزون) پس خدا سانس بعد را به خیر کند.

سحر عصرآزاد، منتقد سینما درباره این فیلم گفت این که کارگردان به سراغ این قشر خاص از جامعه رفته بسیار جذاب بود.

در سومین سانس روز دوم جشنواره فیلم فجر ۳۸ در سینمای رسانه ها فیلم تومان، ساخته مرتضی فرشباف به نمایش در آمد؛ فیلمی با موضوع شرط بندی در فوتبال که مدت زمان طولانی، پراکندگی موضوع و روال کند فیلم مایه انتقاد بسیاری از مخاطبان فیلم شد. در همین حال، فیلمبرداری فیلم نظر مثبت برخی منتقدان را جلب کرد.

در آغاز نشست خبری این فیلم تعداد خبرنگاران حاضر در سالن کمتر از نشست سایر فیلم های به نمایش درآمده در دو روز نخست جشنواره بود.

منتقد سینمایی نشست در ابتدا گفت مخاطبان فیلم دو دسته می‌شوند که یا آن را دوست خواهند داشت یا بدشان خواهد آمد. او خود جزو دوستداران فیلم بود و از آن تمجید کرد و گفت که فیلم تومان زبان سینما را بهتر نشان داد. این منتقد از فیلمبرداری فیلم هم تعریف کرد.

این منتقد همچنین گفت که فیلم در اکران عمومی می تواند کوتاه تر شود.

در ادامه خبرنگاری به کارگردان گفت که فیلمی ساخته اید که "ما" خجالت می کشیم درباره اش حرف بزنیم. این حرف خبرنگار باعث اعتراض برخی دیگر از خبرنگاران شد مه معتقد بودند کسی نباید نظر شخصی اش را با لفظ "ما" ادا کند.

فرشباف در دفاع از طولانی بودن فیلمش گفت که فیلم تومان سرگذشت چهار نفر در طول یک سال را نشان می دهد و در واقع فیلم "روزی روزگاری در گنبد" است و باید طولانی باشد. ( اشاره کارگردان به فیلم های مطرحی چون "روزی روزگاری در آمریکا" و "روزی روزگاری در هالیوود" است.)

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.