محققان مؤسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) و دانشگاه استنفورد وسیله الکترونیکی کوچکی ساخته اند که سرعت شنا کردن عروس دریایی را افزایش می دهد.

به گزارش جی پلاس، آنها امیدوارند با این کار عروس های دریایی را به کاوشگر تبدیل کرده و با هزینه ای بسیار کمتر اعماق اقیانوس ها را مطالعه کنند.

وسیله مورد بحث حدوداً دو سانتی متر قطر داشته و به کمک یک قطعه چوبی به عروس دریایی وصل می شود. این وسیله پالس های الکتریکی را با سرعت سه برابر بیشتر به بدن جاندار ارسال کرده و آن را وادار می کند تا سه برابر سریع تر (حدوداً شش سانتی متر در ثانیه) شنا کند.

نکته جالب اینکه عروس دریایی استفاده شده در این آزمایش تنها دو برابر انرژی صرف کرد؛ این موضوع نشان می دهد دستگاه یاد شده علاوه بر افزایش سرعت شنا کردن، کارایی این جاندار را نیز بالا می برد.

محققان حین آزمایش با دقت عروس دریایی را تحت نظر گرفتند تا آسیبی به آن وارد نشود. عروس دریایی مغز و گیرنده درد ندارد، ولی در مواقع استرس زا ماده مخاطی ترشح می کند. در این آزمایش هیچ کدام از عروس های دریایی مخاط تولید نکردند و پس از جداسازی وسیله الکترونیکی مطابق معمول شنا کردند.

 

اجزای تشکیل دهنده پروتز الکترونیکی و نمونه تکمیل شده. (i) قطعه پلاستیکی و چوبی (ii) چوب‌پنبه و قطعه ای از فولاد ضد زنگ برای شناورسازی (iii) ریزپردازنده (iv) باتری (v) دو الکترود با لامپ LED.

محققان قصد دارند علاوه بر افزایش سرعت عروس دریایی حرکت های آن را نیز کنترل کرده و از این جاندار برای مطالعه اعماق دریا استفاده کنند. به گفته آنها عروس دریایی با این پروتز هزار برابر نسبت به ربات های شناگر کارآمدتر است و به وفور در دریاها یافت می شود. همچنین به منبع انرژی نیاز نداشته و قابلیت شنا کردن به گودال های بستر اقیانوس ها را دارد.

«John Dabiri» یکی از محققان مؤسسه فناوری کالیفرنیا با اشاره به اینکه تنها 5 تا 10 درصد از حجم اقیانوس ها مطالعه شده اند، می گوید به کمک عروس های دریایی و نصب سنسور روی آنها می توان دما، شوری آب، سطح اکسیژن و موارد دیگر را اندازه گرفت. محققان قصد دارند شبکه ای از عروس های دریایی ایجاد کرده و دریاها را با هزینه ای بسیار کمتر مطالعه کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1342234
  • منبع: دیجیاتو
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.